N1ntendo's top twintig Wii U-titels: 20 - 13 Special | 02 december 2016 12:00 | Auteur: Redactie

Het is haast bizar om te bedenken dat de Wii U alweer vier jaar in Europa te koop is. Het apparaat heeft zo haar commentaar ontvangen en commercieel was het absoluut geen succes te noemen. Toch heeft deze console meer dan genoeg toffe titels gekregen voor zowel multiplayer- als singleplayer-ervaringen. Wij kijken nog eens terug naar onze persoonlijke top twintig en we bijten vandaag het spits af. Laat ons in de reacties vooral weten welke titel jij waardig vindt om in deze top twintig te zien!

20. Captain Toad: Treasure Tracker - Nathan
Wat begon als een grappige minigame in Super Mario 3D World groeide uit tot een volwaardige retailgame. In Captain Toad: Treasure Tracker speel je – toevalligerwijs – als Captain Toad, een personage dat al in Super Mario Galaxy werd geïntroduceerd. Je doel is om in elk level alle drie diamantjes te verzamelen. Onderweg probeer je vijanden te ontwijken, muurtjes omver te hakken met een pikhouweel of een POW-blok te laten ontploffen met een soort bom. Captain Toad: Treasure Tracker is vooral een rustige ervaring met korte leveltjes - leuk voor tussendoor, terwijl je achterover in je stoel leunt. Dat maakt dit pareltje echter niet ondergeschikt aan de concurrentie en dankzij de Nintendo Selects-release is Captain Toad: Treasure Tracker uitermate geschikt om in deze nadagen van de Wii U toch nog even op te pikken!

89


19. Shovel Knight - Jeroen
Aan indie-spellen geen gebrek op de Wii U. Yacht Club Games is één van de vele indie-ontwikkelaars die de Wii U ondersteunden in haar korte bestaan. Shovel Knight kon op louter positieve reacties rekenen met zijn charmante personaliteit, retro-gevoel en fantastische platform-actie! Het spel geeft wat je op basis van de naam kunt verwachten: een ridder die met een schop vijanden te lijf gaat. De Wii U heeft zelfs een exclusieve touch screen-besturing gehad en wist zo meer exemplaren van het spelletje te verkopen dan de PlayStation 4 en Xbox One. Geen reden om Shovel Knight over te slaan dus, als je van klassieke platformers houdt!

39


18. The Legend of Zelda: Twilight Princess HD - Mink
Door het gebrek van een vers The Legend of Zelda-avontuur, staat The Legend of Zelda: Twilight Princess HD in deze lijst. De game verscheen oorspronkelijk op de Nintendo GameCube en de Wii, waardoor het enigszins 'overbodig' aanvoelde om hier een HD-remake van te maken. In dit avontuur maakt dorpsjongen Link de reis van zijn leven. Van de weides van Hyrule Field naar de donkerste hoeken van de Twilight Realm tot de druk bezochte markten van de City of Hyrule. Verzamel Rupees, versla Bublins en neem het op tegen de mysterieuze Zant. The Legend of Zelda-titels staan bekend om haar diepe verhalen en oogstrelende omgevingen en dit deel is niet anders. Ga op een episch avontuur achterop de rug van je trouwe ros Epona. Deze titel mag zeker niet ontbreken in je collectie, maar als je de Nintendo GameCube- of Wii-versie al in bezit hebt, heeft deze game je behalve nostalgie niet veel extra te bieden.

29


17. Nintendo Land - Nathan
Nintendo Land is een van de weinige games die het tweede scherm van de Wii U GamePad gebruikt heeft om ervaringen te creëren die op geen enkel ander systeem mogelijk zijn. Deze launchgame is een bundel van twaalf unieke minigames. Alleen spelen of met vrienden op de bank, het maakt niet uit. Het touchscreen van de Wii U GamePad werd veelvuldig gebruikt om ninjasterren te werpen in Takamaru's Ninjakasteel of om te zien waar die verdraaide Toads nu zitten in Mario op de Vlucht. Maar de controller heeft ook een bewegingssensor en die werd goed gebruikt in bijvoorbeeld The Legend of Zelda: Heldenstrijd en Captain Falcons Wervelende Race. We hebben vele uren plezier gehad aan deze geweldige mix van partygames en spellen die je liever alleen speelt. Nintendo heeft de unieke eigenschappen van de Wii U GamePad sinds Nintendo Land eigenlijk nooit meer zo goed gebruikt!

nintendo_land-14


16. ZombiU - Mink
Een van de eerste third-party titels van Ubisoft was het bloeddorstige en apocalyptische ZombiU. In een wereld waar de geïnfecteerden het straatbeeld vullen, verschuilen de gezonden zich in alle hoeken en gaten. ZombiU is een perfect voorbeeld van hoe een Wii U-game moet zijn dankzij de asymmetrische gameplay. Het is dan ook zeer jammer om te zien dat Ubisoft er amper tot geen winst op heeft gemaakt. Het spel is een achtbaan van emoties en weet een uiterst gespannen sfeer neer te zetten. Daarbij maakt het spel voor de verandering eens briljant gebruik van de Wii U GamePad, iets wat andere ontwikkelaars (waaronder die van Nintendo) nooit konden zeggen. Het voelt zo gevaarlijk aan om snel even een code in te vullen op de Wii U GamePad terwijl de zombies steeds dichter naderen op het grote scherm. Al met al is ZombiU een geweldige overleving-actie-avonturen-horror-game met een boeiend en verrassend verhaal.

87


15. Project Zero: Maiden of Black Water - Jeroen
Zoveel goede horrorgames verschijnen er niet op jaarbasis. Het was daarom een hele opluchting dat Project Zero haar comeback aankondigde, en nog wel als exclusieve verschijning voor de Wii U! Deze game is alles wat populaire spellen tegenwoordig juist helemaal niet meer zijn. Niet snel, maar traag. Niet vol actie, maar vol suspense. Je onderzoekt de verdachte gebeurtenissen die zich onlangs op Mt. Hikami af hebben gespeeld in een ingewikkeld en bovennatuurlijk verhaal. Ook bijzonder: juist als je de omgevingen wat beter hebt leren kennen en het spel niet zo eng meer denkt te vinden, duiken er juist overal vijanden op waar je ze niet verwacht! Een spannender avontuur heeft de Wii U je niet te bieden.

pz1


14. Yoshi's Woolly World - Erik
Kirby’s Epic Yarn was in vele opzichten een uniek spel. Vooral de uit stof en garen opgebouwde wereld sprak in 2011 heerlijk tot de verbeelding. Voor diens spirituele opvolger haalde Good-Feel echter alles uit de kast en verweefden ze al dat stof en garen tot een volledige wollen wereld. Het resultaat is Yoshi’s Woolly World, zonder twijfel een van de meest oogstrelende spellen op de Wii U. Enkel het prachtige grafische jasje en de sfeer die dit met zich mee bracht, maakten het al bijzonder om met de groene dino door de levels te struinen. Toch was het de veelzijdige gameplay die dit spel tot een absoluut hoogstandje maakte. Je snoerde Piranha Plants de mond, trotseerde gestoffeerde (vlammen-)zeeën en baande je een weg naar de uitgang in slim opgezette labyrinten. Of het beter dan Epic Yarn is valt te betwisten, maar Yoshi beleefde in 2015 zijn beste avontuur in jaren.

133


13. Xenoblade Chronicles X - Jeroen
Monolith Software maakte met Xenoblade Chronicles niet alleen één van de beste Wii-games, maar ook één van de beste Japanse RPG-spellen ooit. Het gevechtssysteem was revolutionair en het verhaal enorm meeslepend. Toch besloot Monolith in aanloop naar het vervolg - Xenoblade Chronicles X - werkelijk alles om te gooien wat het origineel tot zo'n succes maakte. Het spel kreeg meer een 'open wereld'-karakter met veel vrijheid voor de speler en minder nadruk op het verhaal. Dit streven heeft Monolith succesvol weten na te komen: X hangt aan elkaar met spannende sidequests. Zo kun je de reusachtige wereld van Mira naar eigen smaak ontdekken en dat gaat niet snel vervelen. Volgens fans van zijn voorganger miste het spel hierdoor wat focus, maar op zichzelf deed Xenoblade Chronicles X perfect wat het beloofde door misschien wel de beste open wereld-ervaring ooit te bieden!

237
Next articlePrijsvraagwinnaars exemplaar Super Mario Maker for Nintendo... Previous articleBreath of the Wild krijgt oogstrelende gameplaytrailers tijdens...

Reacties van gebruikers

Avatar
Jordy B. | 02 december 2016 13:12 | #269112
Leuke lijst. Blijkt maar weer dat de Wii U goede titels heeft voor ieder wat wils.
Avatar
SuperX | 03 december 2016 09:44 | #269148
Leuk dat jullie z'n lijst maken. Persoonlijk heb ik ZombiU en Xenoblade Chronicles X hoger staan dus ik ben benieuwd welke games bij jullie hoog staan.
Avatar
Zach | 03 december 2016 13:30 | #269155
Leuke lijst en ik denk dat ik zo'n driekwart van de lijst wel heb of heb gehad.
Wel jammer dat TMS er niet in voor komt. Hoewel de game niet perfect is, heb ik er wel veel plezier uitgehaald.

Misschien Project Zero toch eens oppikken.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Nintendo Land

Platform: Wii U
Genre: Party
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 5
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: N.v.t.
Releasedatum: 30 november 2012

Project Zero: Maiden of Black Water

Platform: Wii U
Genre: Survival horror
Ontwikkelaar: Koei Tecmo / Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 30 oktober 2015

Shovel Knight

Platform: Wii U eShop
Prijs: €14,99
Genre: Action Adventure
Ontwikkelaar: Yacht Club Games
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 06 november 2014

The Legend of Zelda: Twilight Princess HD

Platform: Wii U
Genre: Action Adventure
Ontwikkelaar: Tantalus
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 04 maart 2016

Xenoblade Chronicles X

Platform: Wii U
Genre: Action RPG
Ontwikkelaar: Monolith Software
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2 - 32
Releasedatum: 04 december 2015

Yoshi's Woolly World

Platform: Wii U
Genre: Platformer
Ontwikkelaar: Good Feel
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: N.v.t.
Releasedatum: 26 juni 2015

ZombiU

Platform: Wii U
Genre: First Person Survival Horror
Ontwikkelaar: Ubisoft
Uitgever: Ubisoft
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: N.v.t.
Releasedatum: 30 november 2012