N1ntendo's top twintig Wii U-titels: 12 - 6 Special | 03 december 2016 12:00 | Auteur: Redactie

Vandaag vervolgen wij de lijst met de twintig beste Wii U-games volgens de redactie. De nummers 12 tot en met 6 komen aan bod: games die eigenlijk allemaal in de top vijf thuishoren, maar helaas was daar niet genoeg plek voor twaalf.

Lees hier deel 1 van onze top twintig, met de nummers 20 tot en met 13.

12. Donkey Kong Country: Tropical Freeze - Mink
Nintendo heeft met de Wii U veel dingen niet goed gedaan, maar Retro Studios aan een nieuwe Donkey Kong laten werken was een zeer goede beslissing. Deze beste heren hadden al wat ervaring met onze vertrouwde aap en wisten met Tropical Freeze een vollediger spel neer te zetten dan Donkey Kong Country Returns. De game geeft dankzij de toevoeging van meerdere maatjes – Dixie, Diddy en Cranky Kong – een volledigere ervaring. Zo zijn bepaalde verzamelitems alleen te bereiken met de Pongo-Stick van Cranky of het helikoptermechanisme van Dixie’s haar. Dit zorgt voor een afwisselende gameplay en laat je niet met slechts één maatje het spel voltooien. Daarbij is het geheel enorm sfeervol, kent het prachtige muziekstukken en is het leveldesign bijna foutloos te noemen. Dit ijskoude apentuur heeft ons in de wintermaanden zeker lekker opgewarmd.

70

11. Rayman Legends - Erik
Ubisoft is altijd een makkelijk mikpunt voor veel gamers. Jammer, want zo af en toe brengen ze werkelijk geweldige zaken op de markt. Neem bijvoorbeeld het laatste avontuur van onze arm- en beenloze held: Rayman Legends. Deze briljante 2D-platformer laat je constant op zoek gaan naar die ene ideale manier om een level te voltooien. Of dit nou simpelweg betekent dat je een regen aan Lums op een bepaalde volgorde verzamelt of dat je ritmisch op een Raymaniaanse variant van Black Betty springt; het probeert je constant in een bepaalde flow te krijgen. Dit wordt benadrukt door het over het algemeen hoge tempo en de heerlijke behendigheid van Rayman zelf. Levels zijn gevarieerde kunstwerkjes waarin je het ene moment meelift op de wind, vervolgens gigantische eindbazen verslaat en dan weer heerlijk meeplatformt op de maat van de muziek. Ubisoft kan het wel!

60

10. The Legend of Zelda: The Wind Waker HD - Erik
Op het moment van schrijven heeft de Wii U nog niet haar eigen unieke Zelda. Tragisch, ironisch, typerend… er zijn vele woorden die dit kunnen omschrijven. Toch mogen Nintendo’s pogingen om onze Zelda-honger te stillen er zeker zijn. Sterker nog: stiekem was het best een goede zet van Nintendo om ons nogmaals door een ondergelopen Hyrule te laten varen. Het deed je beseffen wat voor juweeltje The Legend of Zelda: The Wind Waker eigenlijk is. Een geweldige selectie aan kerkers, een grote wereld om te verkennen én een charmant verhaal waarin je eens niet Zelda moet redden, maar Link’s zusje (oké, en later ook Zelda). Voeg daar een scala vernuftige verbeteringen (de Swift Sail!) en een wonderschoon geanimeerd sausje aan toe en je hebt een recept waar je uren en uren zoet mee zal zijn. De Wii U heeft The Legend of Zelda: Breath of the Wild helemaal niet nodig!

56

9. Bayonetta 2 - Nathan
Een excentrieke game waarin de sexy heks Bayonetta haar vriendin Jeanne moet redden uit de onderwereld. Bayonetta was één van de beste actiegames voor de Xbox 360 en de PlayStation 3 (tevens speelbaar voor de Wii U), maar het vervolg is nog vele malen beter. Op werkelijk elk punt is het vervolg een verbetering. De mix tussen actie, verhaal en grafische kwaliteit is subliem en de gaten in het verhaal van het origineel worden door het vervolg opgevuld. De sexy Bayonetta veegt met haar haarfijne combo's en Witch Time-technieken de vloer aan met Lumen Sages en gigantische monsters tijdens de vele bloedstollende gevechten. Niet alleen vanwege het zeer solide combosysteem en een aantal onvergetelijke baasgevechten is Bayonetta 2 een must-have, maar ook vanwege de visuele, muzikale en technische prestatie die PlatinumGames met deze game heeft afgeleverd.

25

8. LEGO City Undercover - Nathan
LEGO City Undercover is een van de weinige third-party exclusives voor de Wii U (en ook dat is binnenkort verleden tijd), en het is er één die er mag zijn! Als agent Chase McCain moet je de misdaadgolf in LEGO City oplossen door de onlangs ontsnapte crimineel Rex Fury te vangen. Wat volgt is een geweldig verhaal van bijna 40 uur met humoristische personages, plottwists, leuke missies en een uitgestrekte open wereld waar je een heleboel auto's, kostuums en achievements bij elkaar kunt sprokkelen. De klassieke LEGO-elementen zijn echter niet verdwenen: er zijn freerun-parcoursen, je speelt kostuums vrij door Noppen te verzamelen en het makkelijke gevechtssysteem wordt gecompenseerd met een overdosis humor. Wat deze game zo geweldig maakt is de mix van oud en nieuw. Dit is de enige game waarin je een reuzenrad in elkaar kan zetten met materialen van kapotgereden auto's, kermiswinkeltjes en bushokjes.

24

7. Super Mario Maker - Mink
Dit is een game met zoveel content dat je het voor altijd kunt blijven spelen zonder hetzelfde te hoeven doen. In Super Mario Maker kun je zelf 2D sidescrolling Mario-levels bouwen. Je kunt deze vervolgens delen met de gehele wereld, waardoor iedereen jouw levels kan spelen. Dit betekent daarnaast dat je haast een ongelimiteerd aantal levels hebt om te doorploegen! Toegegeven, veel mensen vinden het ook leuk om troll-levels te uploaden, maar die kun je altijd ontwijken. Vind je een tof level, maak de bedenker jouw favoriet en vindt gemakkelijk al zijn of haar levels terug. Gegarandeerd succes. In totaal heb ik er al zo’n 500 uur inzitten en nog altijd kan ik mezelf vermaken met het bouwen en spelen van levels. Het idee van Super Mario Maker was enigszins revolutionair en de uitwerking is zo goed als foutloos. Het is hilarisch om levels voor je vrienden te bouwen en hen vervolgens te zien struggelen. Als je Super Mario Maker nog niet in je collectie hebt, is dit het perfecte moment om hem te halen en jezelf bezig te houden tot de Nintendo Switch (of diens opvolger!) verschijnt.

42

6. Pikmin 3 - Jeroen
Tijdens de Wii-dagen vertoonden de Pikmin zich niet, maar Nintendo mag best eens trotser zijn op haar groenste gamereeks! Dat bewijst dit derde deel in de serie. Net als voorheen, zit je vast op een onbekende planeet met een kapot ruimteschip. Gelukkig is de planeet niet onbewoond, maar kun je de hulp inroepen van de Pikmin. De kleine figuurtjes waren origineel te onderscheiden in vijf soorten, maar in de derde game maken de 'rock' en 'winged' Pikmin hun debuut, waardoor je een nog groter arsenaal aan mogelijkheden tot je beschikking hebt. De introductie van twee nieuwe soorten Pikmin en de gecompliceerde omgevingen maken dit weer een strategisch spelletje waarvoor je het puntje van je stoel moet opzoeken. Als commandant van je eigen privé-legertje moet je al je metgezellen in de gaten houden, voordat ze plots sneuvelen. Wanneer het ruimteschip weer gerepareerd is, kun je aan het eind van het spel de wondere wereld der Pikmin weer verlaten...

159
Next articleNieuwe trailer en informatie Shovel Knight: Specter of Torment Previous articleZo werken de 30th Anniversary amiibo in The Legend of Zelda:...

Reacties van gebruikers

Avatar
banjokazooie | 03 december 2016 14:35 | #269157
collapse
Lego city undercover en HD remake boven Dkctrf ben ik het niet mee eens
Avatar
JORISGUY7XD | 03 december 2016 15:19 | #269162
Reactie op post #269157 van banjokazooie
Ja mee eens, maar voor de rest is de lijst wel goed! De Wii U had een top library van 1st party games!
Avatar
Martijn | 03 december 2016 15:32 | #269163
Reactie op post #269157 van banjokazooie
Zelf zou ik "Tropical Freeze" ook hoger zetten. Hoger dan de meeste andere titels op deze pagina zelfs. Dat spel was zo goed, maar werd ook behoorlijk ondergesneeuwd (haha).

Het is grafisch een zeer mooi spel, met een dijk van een soundtrack en verbetering in ieder opzicht tegenover voorganger "Returns" (welke ik overigens ook erg tof vond!). Ik vind het jammer, want "tropical Freeze" doet niet onder voor de Super Nintendo games. Zonder roze bril van nostalgie, zou ik durven zeggen dat dit spel als favoriet meteen achter "Donkey Kong Country" en "Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest" komt te staan, wat mij betreft.

Dan gevolgd door "Donkey Kong Country 3: Dixie's Double Trouble", vervolgt met "Donkey Kong Country Returns". "Donkey Kong 64" staat bij mij onderaan. Die voelde toch heel anders dan de 2D delen en viel bij mij wat minder in de smaak. Heel ander soort spel, dat meer om verzamelen draaide dan platformactie.

Scheelt ook dat ik dat spel niet meemaakte in de N64 tijd, maar dan nog: mijn voorkeur ligt bij de 2D delen. Ik vind het absoluut niet erg dat "Tropical Freeze" een voortzetting van de Donkey Kong Country games was. Een 3D deel kan mogelijk ook leuk zijn, maar mijn voorkeur ligt vooralsnog bij de 2D platformgames.
Avatar
Jordy B. | 03 december 2016 18:39 | #269168
Reactie op post #269157 van banjokazooie
Eens. Niet geweten dat LEGO zo'n goed avontuurtje kon zijn xD.
Avatar
Wesleye98 | 03 december 2016 15:45 | #269164
DK verdient naar mijn mening een hoger plekje.
Avatar
niemand | 03 december 2016 16:30 | #269165
collapse
Dit ijskoude apentuur heeft ons in de wintermaanden zeker lekker opgewarmd.

woordspeling van het decennium
Avatar
Mink | 03 december 2016 17:47 | #269167
Reactie op post #269165 van niemand
Damn fine coffee
Avatar
SMS | 03 december 2016 19:37 | #269169
Zo zielig wanneer een kleine grafische overhaul in een top 10 zit. Denial
Avatar
niemand | 04 december 2016 02:13 | #269172
collapse
In de top 5:
-3d World
-Mario Kart
-Smash Bros
-Splatoon
-????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Avatar
Jeroen K. | 04 december 2016 09:38 | #269175
Reactie op post #269172 van niemand
collapse
Mm, spannend
Avatar
niemand | 04 december 2016 15:39 | #269181
Reactie op post #269175 van Jeroen K.
Wonderful 101? Very Happy
Hyrule Warriors? Weird
Mario Bros U? Crying
Avatar
Jordyb2 | 04 december 2016 15:11 | #269180
Ik heb me echt uren vermaakt met Pikmin 3, het spel verdient het echt om in deze lijst te staan! Smile
Avatar
ThanosReXXX | 05 december 2016 19:10 | #269219
Tijdens de Wii-dagen vertoonden de Pikmin zich niet...

Spoiler

Wink

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Bayonetta 2

Platform: Wii U
Genre: Action
Ontwikkelaar: PlatinumGames
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2
Releasedatum: 24 oktober 2014

Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Platform: Wii U
Genre: Platformer
Ontwikkelaar: Retro Studios
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: N.v.t.
Releasedatum: 21 februari 2014

LEGO City Undercover

Platform: Wii U
Genre: Action Adventure
Ontwikkelaar: TT Games
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 28 maart 2013

Pikmin 3

Platform: Wii U
Genre: Strategy
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: N.v.t.
Releasedatum: 26 juli 2013

Rayman Legends

Platform: Wii U
Genre: Platform
Ontwikkelaar: Ubisoft Montpellier
Uitgever: Ubisoft
Aantal spelers lokaal: 5
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: N.v.t.
Releasedatum: 30 augustus 2013

Super Mario Maker

Platform: Wii U
Genre: Interactive Course Builder
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: N.v.t.
Releasedatum: 11 september 2015

The Legend of Zelda: The Wind Waker HD

Platform: Wii U
Genre: Adventure
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: N.v.t.
Releasedatum: 04 oktober 2013