N1ntendo's top twintig Wii U-titels: 5 - 1 Special | 05 december 2016 12:00 | Auteur: Redactie

Vandaag is het eindelijk zover: de ontknoping! Afgelopen vrijdag en zaterdag konden jullie lezen wat in onze ogen vijftien van de beste twintig Wii U-spellen waren, vandaag is de top-5 aan de beurt. Drie klassieke Nintendo-series hebben de top-5 gehaald, maar gelukkig is er ook ruimte voor twee gloednieuwe, innovatieve, exclusieve toppers.

Lees hier deel 1 van onze top twintig, met de nummers 20 tot en met 13.
Lees hier deel 2 van onze top twintig, met de nummers 12 tot en met 6.

5. Tokyo Mirage Sessions #FE - Jeroen
Shin Megami Tensei en Fire Emblem samen in één game? Dat moest wel een bijzonder avontuur worden! Het resultaat is een Persona-spel met lichte invloeden uit het Fire Emblem-universum. Een groots Japanse RPG-avontuur dat niet alleen om idolen en de sterrenwereld draaide, maar net zo veel om vriendschap en moraal. Het gevechtssysteem combineert de sterrenwereld uitstekend met de vijandige idolasphere's vol mirages. De personages vormden echter het warme hart van deze bijzondere RPG. Itsuki, Touma, Kiria, instructeur Barry en vele anderen staan elkaar bij, voor én achter de schermen van Fortuna Entertainment. Kortom: Atlus doet hier alles waar de Japanse RPG-gigant in uitblinkt. Een ijzersterke crew bouwen in een prachtige fantasiewereld waar sociale aspecten en RPG-actie elkaar afwisselen. Elke RPG-fan moet dit spel écht in huis hebben!

Top20TMS

4. Super Smash Bros. for Wii U - Erik
Hoe gaat Nintendo dit ooit nog overtreffen? Serieus bedoeld. Super Smash Bros. for Wii U heeft zo’n uitgebreid rooster aan vechtersbazen, voorwerpen en unieke gevechtsarena’s dat het haast onmogelijk is om hier een opvolger voor in te beelden. Bijzonder, want er zijn weinig spellen waar zoveel druk op staat als die in deze franchise. Sakurai en de zijnen hebben gelukkig meer dan piekfijn werk afgeleverd. Niet alleen speelt het een stuk vloeiender dan zijn voorganger, de game zit vol toffe verbeteringen (smashen met acht spelers!) en barst van de content. Daarnaast is het gewoonweg bijzonder te noemen dat nagenoeg elk videogame-icoon van weleer in het spel is vertegenwoordigd. Waar kan je nou zeggen dat je zowel met Mario, Sonic, Pac-Man, Mega Man als Cloud kan spelen? Met vrienden gezellig op de bank vechten was nooit zo leuk en nostalgisch tegelijkertijd! Nintendo, hoe gaan jullie dit ooit overtreffen?

Top20SSB

3. Splatoon - Nathan
De vertwijfeling was groot toen Nintendo Splatoon aankondigde op de E3 van 2014. Om duizenden reacties op sociale media en fora samen te vatten: “Een achterlijk concept, een kinderachtige visuele stijl en irritante muziek.” Deze negativiteit werd in aanloop naar de release echter omgezet tot positiviteit en deze positiviteit is sindsdien alleen maar groter geworden. Splatoon is in drie woorden te omschrijven: klieder alles onder! Het maakt niet uit, alles moet onder gekliederd worden: de map, tegenstanders, medestanders... Dit verklaart ook direct het gebrek van voice chat in de game. Inmiddels is Splatoon de op één na populairste online game onder Wii U-bezitters en er is dan ook altijd iemand om mee te spelen. Of je nu kliedert in Turf Wars, Splat Zones, Tower Control of Rainmaker, Splatoon blijft een fantastisch leuke game en deze nieuwe IP is misschien wel hét hoogtepunt van de Wii U.

Top20SPL

2. Super Mario 3D World - Erik
Het zwarte schaap van de 3D Mario’s? In onze ogen niet. Helemaal niet zelfs! Het heeft misschien niet de sfeer die je bij Super Mario Galaxy of Super Mario 64 vindt, maar maakt dit ruimschoots goed door zijn werkelijk waar briljante leveldesign. Elk level is zo vernuftig opgebouwd dat het je spelenderwijs klaarmaakt voor diens moeilijkste obstakel en doet hierbij geen concessies voor creativiteit en veelzijdigheid. In elk level beleef je wel weer wat nieuws; of je nou gaat schaatsen met Goomba’s of pittoreske Japanse huizen verkent. De Dubbele Kers is verder een geweldige toevoeging en Kat Mario is misschien wel zijn meest handige outfit ooit. Daarnaast gaf het ons alvast een puzzelend voorproefje van de avonturen van Captain Toad. En wees eerlijk: in drie dimensies platformen met een stel vrienden is briljant. Moeten we nog meer redenen opsommen? Super Mario 3D World mag simpelweg niet ontbreken in de kast van elke Wii U-eigenaar.

Top20SM3DW

1. Mario Kart 8 - Mink
Het is geestig hoe een titel tijdens de lancering enigszins teleur kan stellen maar uiteindelijk uitgroeit tot één van de beste spellen in de reeks. Met Mario Kart 8 heeft de Wii U een waardige fun-racer gekregen met ontzettend veel content. Dankzij twee downloadbare pakketten werden het aantal racers verhoogd met zes terwijl er zestien nieuwe parkoersen werden toegevoegd. Met enige regelmaat starten wij deze geweldige titel op om onze vrienden in het stof te laten bijten. Of om zelf getreiterd te worden door vliegende, blauwe schilden. Nintendo weet precies wat er belangrijk is in een Mario Kart-game en dat is de enorm hoge fun-factor die het spel biedt. Tevens moet het instapniveau erg laag liggen, wat in dit deel wederom goed werkt. Toegegeven, er missen bepaalde sleutelelementen (lees: battle modus), maar dat mag de pret niet drukken. De rest van de game biedt een tijdloze ervaring in een prachtige en indrukwekkende wereld. Mario Kart 8 is het best te genieten wanneer je met drie vrienden op de bank zit, maar je kan ons ook zeker wakker maken voor een heerlijke online race. We gingen ter land, ter zee, door de lucht en zijn zelfs ondersteboven gefinisht. Beduidend de beste Wii U-game die ter beschikking is en vandaar onze nummer één.

Top20MK8

Tot zover de top-20 beste Wii U-games volgens de N1ntendo-redactie. Bedankt voor het meelezen! Wat zijn jullie favoriete Wii U-spellen geweest in het korte levenscycles van de console? Laat in de reacties je eigen top-5 achter! Voor het overzicht, hieronder het lijstje in zijn geheel:

De nummers 5-1
1. Mario Kart 8
2. Super Mario 3D World
3. Splatoon
4. Super Smash Bros. for Wii U
5. Tokyo Mirage Sessions #FE

De nummers 12-6
6. Pikmin 3
7. Super Mario Maker
8. LEGO City Undercover
9. Bayonetta 2
10. The Legend of Zelda: The Wind Waker HD
11. Rayman Legends
12. Donkey Kong Country: Tropical Freeze

De nummers 20-13
13. Xenoblade Chronicles X
14. Yoshi's Woolly World
15. Project Zero: Maiden of Black Water
16. Zombi U
17. Nintendo Land
18. The Legend of Zelda: Twilight Princess HD
19. Shovel Knight
20. Captain Toad: Treasure Tracker
Next articleTechnologie en monsters in trailer Dragon Quest Monsters: Joker... Previous articleWij wensen je een fijn Sinterklaasfeest toe

Reacties van de crew

Avatar
Jeroen K. | 05 december 2016 11:27 | #269190
Wat zijn jullie favoriete Wii U-games? Laat hieronder je top-5 achter!

Mijn top-5 ziet er als volgt uit:
1. Xenoblade Chronicles X
2. Tokyo Mirage Sessions #FE
3. Project Zero: Maiden of Black Water
4. LEGO City Undercover
5. Pikmin 3

Reacties van gebruikers

Avatar
Elm | 05 december 2016 12:15 | #269194
1 donkey kong
2 smash
3 pikmin 3
4 mario maker
5 mario kart
6 de twee zelda remakes
7 mario 3d
8 mario 2d
Avatar
niemand | 05 december 2016 12:29 | #269195
Waren de reacties op Splatoon echt zo negatief?
Avatar
banjokazooie | 05 december 2016 12:48 | #269197
collapse
Even tussendoor. 3D World was leuk. Maar de levels waren veels te kort. En tot aan de laatste wereld erg eenvoudig. Daarbij vond ik de multiplayer niet in de game passen. De Cat suit maakte alles veels te makkelijk. En als laatste die kers dat je meervoud werd leuk bedacht maar ik vond het verre van lekker werken. Als dit de opvolger was geweest in de Mario Bros U serie zeg ik briljant. Maar als opvolger van een van de beste games ooit gemaakt Mario Galaxy 2 is dit een teleurstelling dat hij op 2 staat en het briljante Tropical Freeze op 12 is een ongelofelijk besluit in mijn ogen . En niet te verklaren.

Maar goed ieder zijn mening mijn top 5 is.
1 DKCTRF briljanter 2D platformers als deze zijn er niet. En ten aanzien van 3D World was hij er uitdaging in te vinden.
2 Mario kart 8 Beste Mario kart ooit gemaakt.
3 Smash Bros meest uitgebreide Smash ooit ondanks iets teveel Fire Emblem en Pokemon figuren
4 Bayonetta 2 geweldige hack and Slash na Ninja Gaiden en God of war 3 voor de Xbox en playstation 3 mijn favoriete Hack and Slash game ooit.
5 Windwaker HD. Geweldige remake van een goede game.

Maar de Wii u vond ik qua software erg matig. Maar nieuwe ronde nieuwe kansen bij de Switch
Avatar
Mink | 05 december 2016 18:09 | #269215
Reactie op post #269197 van banjokazooie
collapse
Je kan de game toch gewoon zien als een opvolger op de New Super Mario Bros.-reeks. Daarbij vind ik dat ook niet onrealistisch. Met Super Mario Maker zal er nooit meer een klassieke 2D Mario-game verschijnen. Als we dan als opvolger een multiplayer 3D Mario-game krijgen, ben ik daar echt wel voor te porren.
Avatar
banjokazooie | 05 december 2016 19:46 | #269222
Reactie op post #269215 van Mink
Ja maar nu werd het als de opvolger van Galaxy 2 gezien en dan komt de game te kort. Maar Tropical Freeze hoort zeker in de top 10 te staan zeker boven games als Lego City laadtijden undercover.
Avatar
Nathan | 05 december 2016 13:11 | #269198
Dit is mijn Wii U top 5:

1. Splatoon
2. LEGO City Undercover
3. Mario Kart 8
4. Tokyo Mirage Sessions #FE
5. Bayonetta 2

Nummer 6 is Super Mario 3D World. Die staat ongeveer op gelijke hoogte met Bayonetta 2 maar uiteindelijk heb ik Bayonetta 2 toch het voordeel gegeven omdat het een unieke game is, een game die mij dingen laat doen die ik nog niet eerder gedaan heb (of ik moet gewoon meer verschillende games gaan spelen Yummy ), terwijl Super Mario 3D World ondanks de toevoegingen toch meer weg heeft van de oude, vertrouwde Mario-formule.
Avatar
Oubaïd | 05 december 2016 13:31 | #269200
Mijn top 5:

1. Super Mario 3D World
2. Mario Kart 8
3. Pikmin 3
4. Xenoblade Chronicles X
5. Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Top 5 eShop:

1. Shovel Knight
2. SteamWorld Dig
3. Axiom Verge
4. Shantae and the Pirate's Curse
5. SteamWorld Heist
Avatar
offensive | 05 december 2016 13:36 | #269202
1. Mario Kart 8
2. Donkey Kong Tropical Freeze
3. Pikmin 3
4. Splatoon
5. Yoshi's Wooly World

En LEGO City Undercover moet ik ook noemen heb me er erg mee vermaakt.
Avatar
Erik | 05 december 2016 17:09 | #269206
1. Super Mario Maker
2. Super Mario 3D World
3. Rayman Legends
4. Mario Kart 8
5. Super Smash Bros. for Wii U

Mijn top 5! Ja, ik hou van multiplayerspellen. Enkel Rayman Legends heb ik grotendeels in mijn uppie gespeeld (en oké Super Mario 3D World ook, maar die multiplayerfunctie is tof). Smile
Avatar
Banjo | 05 december 2016 17:23 | #269207
1 - DKC Tropical Freeze
2 - LEGO City Undercover
3 - Zelda Twilight Princess HD (Jaja, remake remake dus eigenlijk telt het niet. Maar de gamepad is ongeloofelijk fijn om mee te spelen in deze game)

Dat is 'm. Smile
Avatar
FalconPawnch | 05 december 2016 17:27 | #269208
collapse
hoezo moet ineens iedereen een top 5 posten?

E: laat maar ik had er overheen gelezen.

Nou goed, mij top 5...

uhhhh nou ehhh,
1. Smash Bros.
2. Mario Kart 8
3. DKC Tropical Freeze
4. Xenoblade Chronicles X
5. Captain Toad Treasure Tracker
Avatar
banjokazooie | 05 december 2016 17:47 | #269209
Reactie op post #269208 van FalconPawnch
collapse
Omdat het leuk om te zien is wat voor Wii u games de leden leuk vonden. Heb je in een Citroen gebeten? Je bent een beetje zuur vandaag.
Avatar
FalconPawnch | 05 december 2016 18:01 | #269213
Reactie op post #269209 van banjokazooie
Hoe is mijn reactie zuur dan? Ik vraag alleen waarom iedereen ineens een top 5 moet posten, maar had over de top 5 request heen gelezen.
Avatar
Volleybaas | 05 december 2016 17:53 | #269210
Reactie op post #269208 van FalconPawnch
Alsof dat raar is in n nieuwspost over een top 5...
Avatar
Elm | 05 december 2016 17:55 | #269211
Reactie op post #269208 van FalconPawnch
collapse
Tot zover de top-20 beste Wii U-games volgens de N1ntendo-redactie. Bedankt voor het meelezen! Wat zijn jullie favoriete Wii U-spellen geweest in het korte levenscycles van de console? Laat in de reacties je eigen top-5 achter! Voor het overzicht, hieronder het lijstje in zijn geheel:
Avatar
FalconPawnch | 05 december 2016 17:57 | #269212
Reactie op post #269211 van Elm
collapse
oh vandaar haha, had ik gewoon overheen gelezen Clown
Avatar
niemand | 05 december 2016 19:19 | #269220
Reactie op post #269212 van FalconPawnch
collapse
''O, gelukkig, ze vroegen erom. Ik was bijna bang dat mensen uit eigen initiatief lijstjes zaten te posten.''
Avatar
Volleybaas | 05 december 2016 19:34 | #269221
Reactie op post #269220 van niemand
ja dikke ellende zou dat zijn
Avatar
FalconPawnch | 05 december 2016 22:28 | #269227
Reactie op post #269220 van niemand
ga je lekker, hatertje? Zegt ie wat over mij...
Avatar
Mink | 05 december 2016 18:07 | #269214
collapse
De enige echte top vijf:

1. Super Mario Maker
2. Super Mario 3D World
3. Mario Kart 8
4. Pikmin 3
5. Splatoon
Avatar
Elm | 05 december 2016 18:11 | #269216
Reactie op post #269214 van Mink
De wansmaak van Mink treedt weer op Happy
(mijn mening is absoluut)
Avatar
Chris | 05 december 2016 18:23 | #269217
1. Splatoon
2. Tokyo Mirage Sessions
3. Smash 4
4. Super Mario Maker
5. Xenoblade Chronicles X
6. Mario Kart 8
7. Zelda: Wind Waker HD
8. Zelda: Twilight Princess HD
9. Rayman Legends
10. Donkey Kong: Tropical Freeze
11. Super Mario 3D World
12. Zombi U
13. Nintendo Land
14. New Super Mario Bros. U
15. Captain Toad: Treasure Tracker

Ik heb 24 titels in bezit, maar dit zijn mijn favorieten.
Avatar
Jordyb2 | 05 december 2016 18:35 | #269218
1. Mario Kart 8
2. Super Mario 3D World
3. Pikmin 3
4. Splatoon
5. Smash
Avatar
Zach | 05 december 2016 20:15 | #269223
1. Shovel Knight
2. Tokyo Mirage Sessions #FE
3. Super Mario Maker
4. Pikmin 3
5. Super Mario 3D World

Verrassingen: Shovel Knight, Pikmin 3, Captain Toad, Super Mario Maker

Teleurstellingen: Tokyo Mirage Sessions #FE, Xenoblade Chronicles X, Super Mario 3D World

Waarom TMS#FE op 2 terwijl het een teleurstelling is? Ik verwachtte een duistere SMTxFE RPG, maar dat was het niet. Desondanks vond ik het een van mijn favoriete Wii U titels.
Avatar
HooksinVincent | 05 december 2016 20:19 | #269224
collapse
Mijn top 5:

1. Mario Kart 8
2. Splatoon
3. Xenoblade Chronicles X
4. Bayonetta 2
5. Pikmin 3

Had niet verwacht dat Tokyo zo hoog in het lijstje van N1 zou komen. Zelf twijfel ik nog over het wel/niet aanschaffen van deze titel.
Avatar
Patrick | 06 december 2016 00:18 | #269231
Reactie op post #269224 van HooksinVincent
Toevallig is TMS #FE een heerlijke JRPG en in de redactie zitten nou eenmaal enkele grote JRPG fans!

Als je bekend bent met de Shin Megami Tensei-games en dan met de Persona-reeks in het bijzonder is deze game uitermate geschikt voor je.
Avatar
raceneus | 05 december 2016 20:56 | #269225
collapse
1. Fast neo racing
2 Sonic & sega all star racing transformed
3 Splatoon
4 Super mario 3d world
5 Mario kart 8
Avatar
FalconPawnch | 05 december 2016 22:29 | #269228
Reactie op post #269225 van raceneus
alleen puur vanwege je naam neem ik je serieus... fast neo > mario kart 8 klinkt voor mij niet echt logisch, maar je naam geeft wel een hint haha
Avatar
skull kid | 05 december 2016 21:57 | #269226
1 - Splatoon
2 - Xenoblade Chronicles X
3 - Bayonetta 2
4 - Hyrule Warriors
5 - Pikmin 3
Avatar
Patrick | 06 december 2016 00:20 | #269232
Mijn top 5:

1. Super Mario 3D World
2. Mario Kart 8
3. Tokyo Mirage Sessions #FE
4. Splatoon
5. Donkey Kong Country: Tropical Freeze
Avatar
Linkplayer | 06 december 2016 06:10 | #269233
1 - The Wonderful 101 en Donkey Kong Country: Tropical Freeze
2 - Bayonetta 2
3 - Smash Bros. 4
4 - Super Mario 3D World
5 - Mario Kart 8 en Hyrule Warriors
Avatar
SuperX | 06 december 2016 17:06 | #269247
Mijn top 5 en ik laat multiplatform spellen lekker meedoen:

1. Xenoblade Chronicles X
2. Assassin's Creed 4 black flag
3. ZombiU
4. Super Mario Maker
5. Steamworld dig

Honourable Mentions:

- Mario Kart 8
- Bayonetta 2
- Super Mario Bros U
- Assassin's creed 3
- Monster Hunter 3 ultimate

Ik hoop dat deze lijst nog aangevuld kan worden met Zelda BOTW.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Mario Kart 8

Platform: Wii U
Genre: Kart Racing
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 12
Releasedatum: 30 mei 2014

Splatoon

Platform: Wii U
Genre: Third-Person Shooter
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 8
Releasedatum: 29 mei 2015

Super Mario 3D World

Platform: Wii U
Genre: Platformer
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: N.v.t.
Releasedatum: 29 november 2013

Super Smash Bros. for Wii U

Platform: Wii U
Genre: Fighting
Ontwikkelaar: Namco Bandai
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 8
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 4
Releasedatum: 28 november 2014

Tokyo Mirage Sessions #FE

Platform: Wii U
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Atlus
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 24 juni 2016