N1ntendo's top tien van 2016: 10 - 6 Special | 25 december 2016 10:00 | Auteur: Jeroen K.

Het jaar loopt weer ten einde en Nintendo heeft helaas een wisselvallig jaar beleefd. Veel fans van de meer niche handheldseries hebben zich prima kunnen vermaken, terwijl liefhebbers van grotere Nintendo-titels wat meer werden teleurgesteld. Toch heeft N1ntendo in elk geval genoeg toffe spelletjes gespeeld om ook dit jaar een sterke top-10 samen te stellen. Vandaag, in het eerste artikel, komen de nummers tien tot en met zes langs!

10. Super Mario Run (Mobile)
N1-score: 8,9
De tiende plek in de lijst is weggelegd voor een van Nintendo's grote mobiele spelletjes dit jaar. Super Mario Run is eigenlijk pas half uit, want de Android-versie van het spel laat nog even op zich wachten tot volgend jaar. In dit spel doe je wat je in alle 2D-Mario's doet: van links naar rechts rennen! Hier komen de bekende vijanden weer voorbij, zoals Goomba en Koopa Troopa. Toch heeft Mario zich zichtbaar aangepast aan de mobiele telefoon. Je rent in deze game immers vanzelf en hoeft alleen het scherm aan te raken om te springen. Dit maakt het spel - wellicht afgezien van de baasgevechten - echter zeker niet gemakkelijk. Het spel biedt genoeg afwisseling, scherpe graphics en heeft de vertrouwde Nintendo-kwaliteit. Mario-fans zullen met dit mobiele avontuur dus zeker zoveel plezier beleven als met de 'echte' Mario-spellen!

mariorun

9. Shin Megami Tensei IV: Apocalypse (Nintendo 3DS)
N1-score: 8,8
Ook het tweede spel uit onze top tien van 2016 is pas net uit! Shin Megami Tensei IV: Apocalypse kwam gelukkig een stuk sneller onze kant op dan voorganger Shin Megami Tensei IV. Het spel voelt - ook al is het een vervolgdeel - als een frisse wind door het JRPG-genre. Jij als hoofdpersoon sterft al behoorlijk snel in het spel en je overleven ontketent een hele reeks gebeurtenissen. Plotseling ben je de hoofdrolspeler in de verhitte strijd tussen de demonen, engelen en de 'Divine Powers'; een verhaal waarin vele keuzes gemaakt moeten worden. Zelfs al besluit je de demonen en engelen de rug toe te keren, moet je nog altijd de conflicterende belangen van je redder Dagda en je vrienden zien te beslechten. Het spel gaat verder waar haar voorganger ophield en biedt net zulke spannende demonenonderhandelingen, een net zo streng gevechtssysteem en een fantastisch verhaal en setting. Een must voor alle JRPG-liefhebbers, zo op de valreep van het jaar!

smtiva

8. Rhythm Paradise Megamix (Nintendo 3DS)
N1-score: 8,4
Hoewel ritmespelletjes vaak niet bijzonder populair zijn, kent de Nintendo 3DS toch een aantal goede games in het genre. Rhythm Paradise Megamix somt alles op wat de serie tot dusver heeft bereikt op de GameBoy Advance, Nintendo DS en Wii. Dit maakt het zonder twijfel tot de beste game uit de reeks! Niet alleen compileert het spel de leukste minispelletjes uit drie games, ook voegt het nog een stel zeer sterke gloednieuwe spelletjes toe. Het belangrijkste: de feilloze registratie van de Nintendo 3DS maakt het mogelijk om de minigames in de beste context te spelen. Het verhaal brengt variatie in de serie aan: zowel in structuur als in moeilijkheidsgraad. Samen spelen kan nog altijd door middel van de - soms wat meer, soms wat minder - uitdagende challenge train. Alles bij elkaar geeft Megamix je alles wat je van de serie zou verwachten.

Rhyhm-Heaven-Megamix-Ann-West

7. Zero Time Dilemma (Nintendo 3DS)
N1-score: 8,5
Het derde deel in de spannende Zero Escape-serie kon niet op unaniem positivisme rekenen afgelopen zomer. Veel fans verweten de game vooral haar fragmentarische presentatie erg af te leiden van het hoofdverhaal. De deelnemers moesten dit keer in drie afzonderlijke groepen een spel om leven en dood spelen, wat tot verschillende subverhalen leidde. De eerste twee games uit de trilogie richtten zich juist op één spannend verhaal met een overweldigende ontknoping. Toch zorgt de dynamische vertelwijze - cutscenes en tekststukken afgewisseld - voor een frisser en moderner spel dan je van de serie zou verwachten. De personages zijn sterk uitgewerkt, de puzzelkamers misschien nog wel beter dan in de vorige games en de keuze van jou als hoofdrolspeler weegt zwaarder dan ooit. Alles bij elkaar beëindigt dit spel de fantastische Zero Escape-reeks op fenomenale wijze. Een must voor elke Visual Novel-liefhebber!

Zero-Time-Dilemma-Shot-03

6. Kirby Planet Robobot (Nintendo 3DS)
N1-score: 8,5
Ook Kirby is dit jaar van de partij in onze lijst! De release van dit deel ging wat stiller voorbij aan velen dan het populaire Kirby's Adventure Wii.Lijkt me beter om de vergelijking met het vorige deel te maken, Kirby's Adventure Wii is aardig oud. Toch is Kirby Planet Robobot zeker geen slecht spel. Het spel plaatst de roze blob in een mechanisch Robobot-pantser. Hiermee is Kirby ineens niet het lichte bolletje meer, maar walst hij overal doorheen. Dit biedt nog meer ruimte aan transformaties én een leuk futuristisch thema dat het spel wat broodnodige consistentie geeft. Het verhaal past zich gelukkig goed aan je nieuwe robotkostuum aan: je moet de wereld van de mechanische ondergang redden!

kirby_robobot_gameplay
Next articleTrailer en animaties van Poochy & Yoshi's Woolly World Previous articleVrolijk kerstfeest!

Reacties van gebruikers

Avatar
banjokazooie | 25 december 2016 13:09 | #269794
Dat is knap een top 10 van Nintendo te maken dit jaar. Sws algemeen was het al niet best dit jaar.
Avatar
Nopeman | 25 december 2016 20:33 | #269797
Zero Time Dilemma was een lichte teleurstelling voor me. Ik ben ontzettend blij dat een derde game is uitgekomen en de game was bij vlagen weer een mindfuck, maar overall vond ik de structuur van de game warrig en was het einde gewoon suf. Files gaan lezen om er achter te komen wat er precies met iedereen gebeurd... meh.

SMT IV Apocalypse is uitstekend. Beter dan zijn voorganger en die vind ik al prima.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Kirby: Planet Robobot

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Platform
Ontwikkelaar: HAL laboratory
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 10 juni 2016

Rhythm Paradise Megamix

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Rhythm Action
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 21 oktober 2016

Shin Megami Tensei IV: Apocalypse

Platform: Nintendo 3DS
Genre: JRPG
Ontwikkelaar: Atlus
Uitgever: Deep Silver
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 02 december 2016

Super Mario Run

Platform: iOS
Genre: 2D platformer
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: N.v.t.
Releasedatum: 15 december 2016

Zero Escape: Zero Time Dilemma

Platform: Nintendo 3DS eShop
Prijs: €39,99
Genre: Visual Novel
Ontwikkelaar: Spike Chunsoft
Uitgever: Aksys Games
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 28 juni 2016