N1's verwachtingen van de Nintendo Switch Presentation Special | 12 januari 2017 14:45 | Auteur: Mink

Ah, is er iets lekkerder dan speculeren over Nintendo’s nieuwe stappen? Voor onze crew absoluut niet. De aankondiging van de Nintendo Switch komt al binnen 24 uur, maar dat weerhoudt ons er niet van om nog even vooruit te blikken. We hebben vanmorgen de volledige geschiedenis van de NX al aangedaan, nu kunnen we naar de toekomst te kijken. Wat verwacht de N1ntendo-crew van de presentatie van morgen?

See them games
Nintendo zal de nadruk morgen toch wel op de games moeten gaan leggen. Ondergetekende wacht met smacht op het moment dat er een nieuwe Advance Wars wordt getoond - misschien iets te optimistisch om dit te verwachten, aangezien de serie niet meer het levenslicht heeft gezien sinds 2008. Toch luistert Nintendo hopelijk naar alle trouwe fans, die graag een nieuw spel van deze strategische oorlogsreeks zien. Ook titels zoals een nieuwe Metroid-game, een “echte” 3D-Mario en een supersnelle F-Zero kunnen ons lekker maken. Erik heeft wellicht een realistischer beeld:

"Uit de onthullingsvideo afgelopen oktober bleek dat Nintendo al een aantal Wii U-toppers voor ons paraat heeft, zoals Mario Kart 8 en Splatoon. Ik verwacht dat we van deze titels ook een naam en releasedatum krijgen. Hetzelfde geldt voor de aankomende Mario, die er waarschijnlijk bij de launch al bij zal zijn. Toch denk ik dat Nintendo nog een aantal verrassingen voor ons in petto heeft: Pikmin 4 zou bijvoorbeeld zomaar zijn hoofd op kunnen steken of een volledig nieuwe titel met Mii's of amiibo in de hoofdrol verrast ons morgen mogelijk. Niet alleen omdat de amiibo best eens een eigen game mogen krijgen, maar vooral omdat ik ervan overtuigd ben dat Nintendo zijn grootste successen van de Wii- en Wii U-periode nog niet aan de kant gaat zetten!"


93
Wij zien een nieuwe F-Zero zeker wel zitten!


Now you’re playing with POWER
Een ander cruciaal element van de Nintendo Switch, en de presentatie van morgen, zijn de specificaties van het apparaatje. Ikzelf heb hier geen hoge verwachtingen van; de Wii U was immers minder krachtig dan de PlayStation 3. Gelukkig betekende dat niet dat de Wii U niet op toffe spellen kon rekenen. Dat is Nintendo’s verborgen truc; ze weten altijd alles uit hun consoles te halen. Dit heeft als nadeel dat third-party-ontwikkelaars vaak wel extra moeite moeten doen om hun spellen te optimaliseren. Het kan me eerlijk gezegd ook niet zoveel schelen, zolang hij qua kracht mee kan met deze generatie en third-party de console blijft steunen. Ik vind het allang goed dat we binnenkort aan de slag kunnen met Skyrim, nu ook terwijl we in de bus of trein zitten. Jeroen keek er iets anders naar, maar was desondanks positief:

“Wat betreft specificaties: we gaan geen heel sterke console zien, waarschijnlijk een minder krachtig apparaatje dan de PlayStation 4 / Xbox One. Je moet natuurlijk ergens op inleveren om zo'n hybride idee goed tot uitvoer te brengen. Dat levert niet per se problemen op, want waarschijnlijk kan de Nintendo Switch nog altijd op meer steun rekenen dan dat de Wii U kon. Wat betreft games: als Nintendo de Nintendo 3DS langzaam laat vallen en ervoor kiest alleen de Nintendo Switch nog te steunen, zal het apparaat zeker goede ondersteuning genieten. Op handheld-gebied heeft Nintendo immers altijd nog erg veel steun van derde partijen. Zo niet, dan moet Nintendo toch gaan uitkijken voor een tweede Wii U-debacle. Maar ik heb vertrouwen, we gaan het zien morgen!”


94
Is dit het einde van de Wii U én de Nintendo 3DS?


Third Party
Het derde sleutelelement om de console te laten slagen moet toch wel third-party zijn. Uit het recente verleden blijkt dat Nintendo daar vaak moeite mee heeft. Niet alleen het recente verleden toont dit echter aan, zelfs als we teruggaan naar het tijdperk van de Nintendo 64 zien we matige steun van externe ontwikkelaars. Hopelijk heeft Nintendo geleerd van zijn fouten in de geschiedenis. Ikzelf ben al positief verrast door Bethesda’s ondersteuning: een van de beste ontwikkelaars in de wereld. Todd Howard heeft nog nooit een stap naar Nintendo gezet en het is goed om te zien dat ze zelfs in de onthullingstrailer al getoond werden: top van Nintendo! Verder hoop ik op veel exclusieve titels: laat Nintendo maar met geld smijten naar ontwikkelaars, zo komen er tenminste veel gamers naar de console toe. Patrick heeft ook zijn hoop gezet op de derde partijen:

“Naast dat ik verwacht dat Nintendo enkele vette titels uit eigen stal bekend gaat maken voor, tijdens en net na de release, hoop ik ook op veel informatie van third-party ontwikkelaars. Games als Dragon Quest XI, Beyond Good & Evil 2 en The Elder Scrolls V: Skyrim Remastered mogen daarbij niet ontbreken, maar ik hoop ook dat er nog wat verrassing buiten de Nintendo-stal om bijzitten. Dit is echt nodig om met de Nintendo Switch een andere weg in te slaan.”


95
Eén van de weinige stukjes artwork beschikbaar van Beyond Good & Evil 2


Hoop
Zoals je ziet zijn we hier bij N1 zeer te spreken over het toekomstperspectief van de Nintendo Switch. Hopelijk 'switchet' Nintendo haar beleid van de afgelopen decennia en weet het vriend en vijand te verrassen met een glimlach. Het is ondertussen minder dan vijftien uur voor de presentatie en we kunnen niet anders dan hopen op een goede afloop. Jullie weten nu wat wij hopen en verwachten. Nu willen wij wel weten wat jullie hopen te zien morgenochtend!
Next articleEerste muzikale voorproefje van Fire Emblem CD online verschenen Previous articleShovel Knight graaft zich een weg naar Nintendo Switch

Reacties van de crew

Avatar
Paul | 12 januari 2017 15:10 | #270472
Gepost door Paul H. op 10 juli 2015 18:49 | #788275
Verder zie ik graag de Gamepad evolueren tot een strakke tablet, minimalistisch doch ergonomisch. Dit zal te gebruiken zijn als controller op de console. Touchscreen-loze controllers zijn de standaard. (NGC/WiiU Pro).
Dan kan de tablet losgekoppeld worden want het is een handheld op zich. Neem hem mee naar je vrienden en je kan dingen uitwisselen (collectibles/stats/social) en multiplayer met de ander(en) (wireless p2p, handheld VS "normale controller" + console of samen met een handheld streamen naar de TV (via console)).


Vervang console door dock en ik zat er niet heel ver naast in 2015!

Reacties van gebruikers

Avatar
calvin122 | 12 januari 2017 15:02 | #270471
collapse
Als ik mag vragen, wat zijn jullie verwachtingen qua prijs?
Avatar
Mink | 12 januari 2017 15:12 | #270473
Reactie op post #270471 van calvin122
collapse
Ik kan niet voor de rest praten, maar ik verwacht een prijs van 350 euro. Voor minder voelt het aan als een "goedkoop stukje plastic" en zo zal het dan ook behandeld worden denk ik.
Avatar
calvin122 | 12 januari 2017 15:29 | #270476
Reactie op post #270473 van Mink
Ik zelf verwacht een prijs tussen de 250 en 300 (Vanwege de geruchten).
Opzich vind ik 250 ook wel redelijk begrijpelijk aangezien het een handheld systeem wordt. En meer dan 300 voor een handheld is wel een beetje duur.
Maar aan de andere kant is het natuurlijk een Nintendo Wii (Vanwege de remote functies in de joy con), tablet, handheld en console in één.

Maar misschien moeten ze de verdiensten wel hebben van de games. Als je in ieder geval nu al kijkt naar de games die ervoor in ontwikkeling zijn is dit - zelfs zonder verdere informatie/ aankondigingen al ontzettend veel.
Avatar
banjokazooie | 12 januari 2017 16:11 | #270478
Reactie op post #270473 van Mink
collapse
Nee is te hoog die prijs is alleen te rechtvaardigen wanneer er een game en pro controller bij zit. Voor die prijs heb je bijna een ps4 pro die veel krachtiger is .


Dus nee verwacht 250 basic bundel en 300 inc game bundel
Avatar
Mink | 12 januari 2017 16:14 | #270479
Reactie op post #270478 van banjokazooie
collapse
Dat kan zeker wel en is mijn verwachting. Wil natuurlijk niet zeggen dat het uiteindelijk ook zo zal zijn. Overigens zit er in mijn "basis" pakket wel een game, maar geen pro controller. 400 euro voor twee spellen en pro controller. Maar dat is mijn verwachting Smile .
Avatar
banjokazooie | 12 januari 2017 17:26 | #270486
Reactie op post #270479 van Mink
collapse
350 euro voor een basispakket?? Het is voor het merendeel een console voor naast je PS4 en one. Dan kun je toch niet 350 euro vragen. Dan gaan veel mensen echt de Switch laten staan. Gewoon max 300 inc game.
Avatar
Mink | 12 januari 2017 17:39 | #270489
Reactie op post #270486 van banjokazooie
collapse
Het is niet een "tweede" console en zo gaat Nintendo het ook echt niet proberen te verkopen. Het is dus de keuze, wil je een PS4, XBone of Switch. Nogmaals, het is mijn verwachting, het zijn geen feiten. Behandel ze niet zo. Ga der niet tegenin, want je kan mijn mening / verwachting niet aanpassen. Net zoals ik die van jou niet kan veranderen...
Avatar
banjokazooie | 12 januari 2017 18:08 | #270492
Reactie op post #270489 van Mink
We gaan het zien.
Avatar
ThanosReXXX | 12 januari 2017 20:19 | #270499
Reactie op post #270489 van Mink
Onbegonnen werk, jòh, ik heb ook al meerdere keren uitgelegd waarom Nintendo het absoluut niet zo zal zien, laat staan de Switch zo zal positioneren, maar ach... Wink
Avatar
raceneus | 12 januari 2017 17:40 | #270490
Reactie op post #270486 van banjokazooie
Ninetndo ziet het waarschijnlijk niet als console voor erbij.
Vergeet niet dat bij generatie 8,5/9 'de consument' andere vragen aan zichzelf gaat stellen voor hij een product koopt.
In geval van de Switch, gaat hij/zij waarschijnlijk onder meer afvragen: in hoeverre is het belangrijk voor mij dat ik games zowel op de tv afspeel, als dat ik ze elders kan spelen?
Virtual reality zal ook een rol pelen.

Ik denk dat de consolemarkt voor 'de consument' heterogener wordt. Er meer naar de USP (unique selling points) gekeken wordt.
Avatar
raceneus | 12 januari 2017 17:00 | #270483
Reactie op post #270478 van banjokazooie
Jawel, maar de ps4 pro is dan weer enkel een console.
Nintendo probeert meestal hun console met winst te verkopen.
Aangezien we nog erg weinig weten over de console (o.a. de specificaties) en een hybride console/handheld nieuw is, hebben we geen indicatie van wat de verkoopprijs-en-kostprijs zou zijn.
Bovendien kan Nintendo natuurlijk ook ervoor kiezen om de markt af te romen.
Avatar
ThanosReXXX | 12 januari 2017 20:23 | #270500
Reactie op post #270473 van Mink
Dat zou zo maar eens kunnen, en ik zou er ook niet raar van opkijken, maar om hem toch iets lekkerder in de markt te laten liggen, zou €299 een mooiere prijs zijn.
Avatar
Patrick | 12 januari 2017 15:28 | #270475
Reactie op post #270471 van calvin122
collapse
Ik verwacht dat het richting Wii-prijzen zal gaan. €250,- tot €300,-, een lagere prijs is eerder zeer succesvol gebleken en het geld wordt verdient aan de games niet aan de console verkoop zelf.
Avatar
calvin122 | 12 januari 2017 15:32 | #270477
Reactie op post #270475 van Patrick
haha jij zei het al voordat ik mijn reactie af had.
Ik ben echt extreem benieuwd!
Nu maar hopen dat het mijn slaap + geld waard is.
Ik denk zeker van wel.

Als antwoord op de vraag van dit artikel:

Ik hoop echt op een touch screen (het liefst multi-touch). Hier ga ik dan eigenlijk ook wel van uit. De ontwikkelaren hebben het allemaal over een tablet controller. Ik kan het mij bijna niet voorstellen aangezien je er tegenwoordig wel van uit mag gaan dat wanneer je een scherm ziet, dit een touch screen is.
Avatar
Jeroen K. | 12 januari 2017 16:41 | #270482
Reactie op post #270471 van calvin122
Ik verwacht zelf een prijskaartje van 250. Dat dan voor een 'basis'-editie van de console, maar er zal ook wel een bundel met game en wellicht een extra controller of extra opslagruimte komen oid - voor 300 of 350 dan.
Avatar
Erik | 12 januari 2017 17:48 | #270491
Reactie op post #270471 van calvin122
250 euro! Zeker omdat ze het ook marketen als een apparaat dat je mee kunt nemen, gaan ze waarschijnlijk niet té hoog zitten met de prijs. Daarnaast was bijvoorbeeld de Wii, hun meest succesvolle console, ook in die prijsklasse. Ik sluit echter niet uit dat er ook een duurdere bundel van €300,- verschijnt.
Avatar
Oubaïd | 12 januari 2017 16:16 | #270480
Ik ben erg benieuwd naar de presentatie! Ik verwacht een prijs van €300, inclusief een game. Weet nog niet zeker welke game dat zal zijn, maar ik gok op Mario Kart of Splatoon. Wel verwacht ik dat het om een multiplayer game zal gaan.

Verder verwacht ik qua games dat ze niet alles zullen aankondingen wat volgens de geruchten wel gaat gebeuren. Ze zullen wat verrassingen willen bewaren voor de E3 in juni.

Naast Zelda: Breath of the Wild, de nieuwe 3D Mario, en eventueel de verbeterde en aangevulde versies van Mario Kart 8 en Splatoon, verwacht ik ook minimaal 1 nieuwe franchise van Nintendo. Verder hoop ik klassieke GameCube games te kunnen spelen op de Switch, een verbeterde eShop, en meer interactie met social media en streaming services.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.