Hoogtepunten van Nintendo's Switch-presentatie Special | 13 januari 2017 14:00 | Auteur: Jeroen K.

Ein-de-lijk! Nintendo heeft ons lang in het duister laten tasten wat betreft de Nintendo Switch, maar vanmorgen kwamen er toch eindelijk meer details van het bij ons geliefde Japanse bedrijf. De presentatie stelde niet teleur. Nintendo besprak specificaties van de console, games uit eigen stal en samenwerkingen met derde partijen. Voor wie de presentatie gemist heeft, zetten we alles nog even op een rijtje.

De Switch
Allereerst zette Tatsumi Kimishima, uitgegroeid tot nieuw hoofd van Nintendo, de belangrijkste zaken nog even op een rijtje. De Nintendo Switch is een hybride console. Dat betekent dat je er thuis mee kunt spelen in de dock, onderweg mee kunt spelen als handheld en met het tabletscherm als beeldscherm en een Joy-Con of Pro-controller erbij - je tabletcontroller ondersteunt tevens multi-touch! De Joy-Cons zijn ultramodern uitgerust met zelfs zogenaamde HD Motion - superprecieze controls en rumble. Vervolgens, waar iedereen op wachtte: de prijs en releasedatum. De Nintendo Switch zal in de winkels komen te liggen voor $299 dollar, wat zich waarschijnlijk naar €299 euro zal vertalen, op 3 maart 2017 wereldwijd. Ook zal Nintendo weer een 'Online Service' aanbieden (geen Miiverse meer?), dit keer betaald na een gratis eerste half jaar. De console zal bovendien regiovrij zijn, wat betekent dat je games uit Noord-Amerika en Japan kunt importeren!

1... 2... Switch!
Nintendo's console bevat wederom de nodige gimmicks, dit keer in de vorm van de Joy-Con controllers. Ze vormen in principe de zijkanten van de handheld-controller, maar kunnen eruit genomen worden om als onafhankelijke kleine controllers te dienen met uiterste precisie. Twee games moeten je kennis gaan laten maken met deze bijzondere controllers. Ten eerste 1 - 2 Switch, waarbij de focus niet op het beeldscherm, maar op de spelers en de controller ligt. Middels een thematische 'wild west trailer' communiceerde Nintendo dat je goed naar elkaar moet kijken. Ten tweede onthulde Nintendo een boksgame genaamd Arms, waarbij je op grote afstand met de Joy Cons kunt boxen.


De échte games
Pas na een half uur begon Nintendo over de games te spreken. Dit impliceert dat Nintendo hier misschien wat minder waarde aan hecht dan we graag hadden gewild, maar toch staat ons heel wat moois te wachten. Nintendo trapt af met Splatoon - nee, geen port! - deel twee! Dit kon niet uitblijven na het succes van de originele Wii U-shooter, maar komt sneller dan verwacht. Ook een andere grote naam uit Nintendo's eigen stal kon niet ontbreken. Mario dook opeens op in een wel erg New Yorkse omgeving en komt met een semi-vervolg op de Galaxy-serie: Super Mario Odyssey. Dit keer gebruikt Mario zelfs zijn pet om obstakels mee te overwinnen.

Paradijs voor niche
Dankzij veel ondersteuning van Nintendo zelf, bleek de Wii U nog een aantal leuke JRPG's op haar naam te kunnen zetten: Tokyo Mirage Sessions #FE en Xenoblade Chronicles X werden door de grote N zelf uitgegeven. Dit keer kon het Japanse RPG-genre rekenen op een vrij uitgebreide vertegenwoordiging. Allereerst toonde Monolith Soft haar nieuwe project: Xenoblade Chronicles 2! Dezelfde prachtige omgevingen als uit het Wii-deel waren wederom zichtbaar en de muziek wordt weer door de talentvolle Manami Kiyota en de ACE-studio verzorgd. Ook RPG-gigant Square Enix ontbreekt geenszins: het brengt vier (!) Dragon Quest-games naar de Nintendo Switch, alsmede I am Setsuna en Project Octopath Traveler. Tel daarbij op dat twee van Japan's grootste RPG-series - Shin Megami Tensei en Disgaea - naar Nintendo's console komen en de RPG-pret kan niet op. Als klap op de vuurpijl bevestigt Namco Bandai net ook nog dat de Tales of-serie van de partij zal zijn!


Derde partijen
Ook andere derde partijen speelden een rol in Nintendo's epos, in de vorm van gastoptredens. Suda 51 kwam vertellen dat de No More Heroes-serie nog niet dood is: Travis zal in de toekomst een verschijning maken op de Nintendo Switch. Executive Producer van Bethesda - Todd Howard - uitte zijn enthousiasme over de Nintendo Switch en maakte tevens The Elder Scrolls V: Skyrim officieel bekend. Ook EA kwam, gecombineerd met de vertaalkunsten van Bill Trinen, vertellen dat FIFA de Nintendo Switch zal aandoen als meest sociale sportsgame ooit voor Nintendo-spelers.

Breath of the New Console
Nintendo sloot af met een compilatie van diverse games - ook bij de presentatie afwezige spelletjes! Houd voor deze en meer aankomende aankondigingen N1ntendo in de gaten. Hierna maakte Nintendo nog even een rondje langs de bekende namen: van Shibata naar Reggie en van Miyamoto naar Aonuma. Iwata kreeg geen vermelding meer in dit ererondje. The Legend of Zelda: Breath of the Wild kreeg tijdens de conclusie van de presentatie dan eindelijk een releasedatum. Op 3 maart zal Link's nieuwe avontuur tegelijk met de Nintendo Switch lanceren. Toen kwam de prachtige afsluiting in de vorm van een epische verhaaltrailer en kon iedereen met een gerucht hart naar werk, school of terug naar bedje toe. Fin!
Next articleSquare Enix brengt de bijzondere RPG Project: Octopath Traveler... Previous articleFAST RMX aangekondigd voor de Nintendo Switch met eerste screenshots

Reacties van gebruikers

Avatar
Unistar | 13 januari 2017 18:47 | #270763
collapse
Heb de presentatie na 5 minuten uitgezet wegens de verschrikkelijke Engelse Voice-over Furious
Man, man, man wat een tergende stijve verteller was dat zeg!!!
Had het dan gewoon Japans gelaten met ondertiteling.
Avatar
Niek | 13 januari 2017 19:50 | #270768
Reactie op post #270763 van Unistar
Dan heb je het een en ander gemist, want ze hadden meerdere voice-over vertalers, die goed werk hebben afgeleverd. Sommige waren beter dan andere, maar de presentatie was op zich erg vermakelijk.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.