Reggie Fils-Aime spreekt openhartig over Nintendo Switch's online service Nieuws | 14 januari 2017 18:57 | Auteur: Rico B. | Bron: WIRED

In een interview met Reggie Fils-Aime wordt de betaalde online service besproken.

In een interview van WIRED met de president van Nintendo of America is er openhartig gesproken over de online service van de Nintendo Switch. Zo meld Reggie dat het dankzij de online service mogelijk zal zijn om Mario Kart 8 Deluxe online te spelen terwijl je onderweg bent (vertaald):

Dus wanneer de maand over is heb je geen toegang meer tot de gratis game van de online service?

Reggie Fils-Aime: "Correct, dat betekent dat je toegang hebt tot de game voor een bepaalde tijd. Als de maand is afgelopen is er weer een nieuwe selectie. Je krijgt wel de mogelijkheid om de game te kopen. Maar na die maand gaan we verder naar de volgende game.

Misschien is het handig om even verder terug te kijken. Ik vind het belangrijk dat jullie de grotere visie snappen. De grotere visie is een online service, met abonnement, dat niet alleen voor multiplayer gamen is, maar ook de voice-chat mogelijkheid integreert die we beschikbaar stellen in een wereldwijde applicatie. We denken dat dit net zo belangrijk is als toegang tot Virtual Console-content.

De reden daarvoor is dat het onze inzet online blijft versterken en wel op een manier die de consument in staat zal stellen om onderweg van de Nintendo Switch te genieten en nog steeds de onlinemogelijkheden van onder andere Splatoon 2 en Mario Kart 8 Deluxe te ervaren. In plaats van via een onhandige gamer headset, zul je nu door middel van de applicatie rechtstreeks kunnen praten met vrienden, gewoon met de oordopjes die je standaard bij je smart device kreeg. Wij denken dat dit een onwijs goede oplossing is en deze applicatie is dan ook onderdeel van onze visie voor het abonnement."


De online service zal tot de herfst in beperkte vorm gratis zijn. Hoeveel de service daarna zal kosten, is nog onbekend.
Next articleLivestream Nintendo Switch Experience (begint 02:30 Nederlandse... Previous articleHét grote Nintendo Switch nieuwsoverzicht

Reacties van gebruikers

Avatar
SMS | 14 januari 2017 19:07 | #270878
collapse
Oh. Ik dacht je gewoon een gratis game krijgt. Het is maar een kleine SNES/NES game, dus dat is wel zo eerlijk. Maar nee, natuurlijk niet. Daar is Nintendo te gierig voor. Mad

In de tussentijd geeft hun competitie gewoon nieuwe generatie games gratis uit. Denial
Avatar
SuperX | 15 januari 2017 09:15 | #270905
Reactie op post #270878 van SMS
Nou die 'gratis' games van bijv. Sony verlies je weer wanneer je abonnement afloopt. Dus echt gratis is het ook weer niet en vaak zijn het ook niet de grote games die je krijgt.

Alsnog beter dan Nintendo's voorstel natuurlijk.
Avatar
banjokazooie | 14 januari 2017 19:08 | #270879
Dus tot de herfst heb je geen voice chat in de online games. En waarom via een mobiele app die logica ontgaat mij een beetje. Op de PS4 kun je toch ook heel makkelijk een party aanmaken en voice chatten. Op het gebied van online blijft Nintendo vage dingen doen.
Avatar
Unistar | 14 januari 2017 19:12 | #270882
Ergens is het wel te begrijpen dat men geld gaat vragen voor hun online diensten.
Een online netwerk kost veel geld aan ontwikkeling, onderhoud en mankracht.
Voor de Playstation en X-box word ook al enkele jaren een bedrag per jaar gevraagd dat weer word besteed aan de onderhoud van hun servers en diensten, en kijk daar eens wat er allemaal mogelijk is gemaakt in de tussentijd.

Maar wat gaat Nintendo qua prijs er mee doen?? Word het kwartaal, half jaar of jaar abbo's voor hun netwerk services????
Avatar
JORISGUY7XD | 14 januari 2017 19:12 | #270883
collapse
Misschien is het handig om even verder terug te kijken. Ik vind het belangrijk dat jullie de grotere visie snappen. De grotere visie is een online service, met abonnement, dat niet alleen voor multiplayer gamen is, maar ook de voice-chat mogelijkheid integreert die we beschikbaar stellen in een wereldwijde applicatie. We denken dat dit net zo belangrijk is als toegang tot Virtual Console-content.


"Misschien is het handig om even verder terug te kijken--" naar andere services van je concurrentie die hetzelfde en meer leveren. Zoals gratis AAA titels van een paar jaar geleden en deze behoud je! Op Steam is online gamen zelfs gratis en de discounts op games zijn goddelijk (dank u Lord Gaben)!

Dit is wel een pluspunt:
...onderweg van de Nintendo Switch te genieten en nog steeds de onlinemogelijkheden van onder andere Splatoon 2 en Mario Kart 8 Deluxe te ervaren.


Maar voor de rest is dit echt compleet onacceptabel voor het jaar 2017, compleet gierig!

Hier is ook weer zo'n slecht argument:
In plaats van via een onhandige gamer headset, zul je nu door middel van de applicatie rechtstreeks kunnen praten met vrienden, gewoon met de oordopjes die je standaard bij je smart device kreeg. Wij denken dat die een onwijs goede oplossing is en deze applicatie is dan ook onderdeel van onze visie voor het abonnement.


Een game headset is super belangrijk in vele games, niet alleen heb je de hoogste geluidskwaliteit, het is ook duidelijk wat er 360 graden om je heen gebeurt.
Avatar
calvin122 | 14 januari 2017 21:57 | #270901
Reactie op post #270883 van JORISGUY7XD
collapse
Dus de Nintendo switch krijgt 3g/4g??? HUH
Avatar
Markiewong | 15 januari 2017 07:26 | #270904
Reactie op post #270901 van calvin122
Naar die quote zat ik ook al te kijken, maar het lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat Nintendo met alle providers in de wereld een partnership aan zal gaan. Ik denk dat er iets in de vertaling verloren is gegaan.
Avatar
deejaydadream | 14 januari 2017 19:26 | #270887
collapse
Dit vind ik ook wel belangrijk: Subscribers will get to download and play a Nintendo Entertainment System™ (NES) or Super Nintendo Entertainment System™ (Super NES) game (with newly-added online play) for free for a month.

Bron: http://www.polygon.com/2017/1/13/14266290/nintendo-switch-monthly-games-not-free

Het is dus niet de standaard NES of Snes game, maar met daarin gebouwde een online modus. Kom maar op met F-Zero van de SNES.

Goed deze service lijkt me niet de 50 Euro zoals bij Sony & Microsoft te gaan kosten (hoop ik), maar meer iets van 14,95 a 24,95 euro per jaar (hoop ik).
Avatar
Linkie3 | 15 januari 2017 11:29 | #270918
Reactie op post #270887 van deejaydadream
We hoopten ook op een 250 euro Switch, dus gaat waarschijnlijk niet gebeuren. 30 euro voor deze service zou ik acceptabel vinden. Voor 50 zouden ze eigenlijk op het niveau van psn moeten zitten. Maar Nintendo heeft dit weekend wel meer rare dingen gedaan.
Avatar
Elm | 14 januari 2017 19:26 | #270888
Ik snap ook het probleem niet van een headset. Super chill toch
Avatar
calvin122 | 14 januari 2017 19:31 | #270891
En dan is de voice chat zelfs niet eens voor de Switch maar voor smartphones en tablets. Echt dafuq Nintendo. En dit hele "Één maand game" vind ik ook belachelijk. Echt wat denken ze daar wel niet zeg. Dit soort ideeen zijn echt zo nintendo. Het slaat echt nergens op.

Buiten de games weten we nog niet zoveel van het besturingssyteem en de mogelijkheden af. Maar ik moet zeggen dat ik zeker tevreden ben met de games. Ook wetende dat er binnenkort nog meer games worden aangekondigd Smile
Avatar
Martijn | 14 januari 2017 19:36 | #270892
Hmm... Geen idee wat Reggie hier precies zegt, maar zolang ik mijn games kan spelen wanneer ik wil, is er niks aan de hand. Ik kocht ze dus ik speel ze, zonder dat Nintendo bepaald wat ik wanneer kan spelen. Geen vaag 24/7 online systeem zoals Microsoft eerst wilde invoeren bijvoorbeeld, mag ik hopen. Ondersteun gewoon goede online, dan zijn mensen wel bereid ervoor te betalen.

Zelf had ik op zich niks tegen eerdere gratis online, al was het bij sommige games niet makkelijk om tegen elkaar te spreken/spelen. Soms stoorde het nogal, wat wél balen was. Zeker als je steeds uit een room werd gegooid, de verbinding zogenaamd wegviel of het spel spontaan ging stotteren. Het wisselde. Soms werkte het optimaal. Andere keren nauwelijks.

Ik speelde niet vaak online met de Wii U, maar als geluidsvervormingen, lag en andere problemen worden weggenomen, is dat een mooie verbetering. Hopelijk kost het niet teveel extra, die betaalde online. Een aanvaardbaar en toepasselijk bedrag is wel te rechtvaardigen voor betere online ondersteuning.
Avatar
bramho | 14 januari 2017 20:11 | #270896
Ik ben benieuwd hoe dat onderweg dan oortjes moet. Als je je oortjes al in de telefoon hebt zitten, kan je niet meer luisteren naar de game. Of de voice chat moet worden gestreamed naar de switch... Het is nog allemaal een beetje onduidelijk. De app heeft ook wel een voordeel. Als je online play afspraken wil maken hoef je niet per se de switch aan te hebben, wat wel een voordeel is. Het is nog ff aankijken hoe de online lobby er gaat uitzien. Ik hoop niet dat dat alleen maar via app is. Reggie heeft trouwens wel een klein puntje, onderweg zijn met een game headset is minder handig dan oortjes. Ook geen idee wat die 'exclusive deals' voor leden worden. Die game voor een maand is een beetje teleurstellend, vooral omdat het puur (S)NES games zijn.

Het is natuurlijk wel zo dat de prijs van het abonnement nog onbekend is en nog niet alle details duidelijk zijn. Ik ben wel bereid iets te gaan betalen, maar echt niet meer dan € 30,- p.j. is als ik alles zo hoor. Anders zou dit wel eens slecht kunnen aflopen...
Avatar
Jmaster | 14 januari 2017 20:27 | #270897
Jammer, maar ik blijf wachten tot we een prijs hebben voor ik oordeel. Voice Chat en degelijke kunnen me eigenlijk gestolen worden, dus t zal bij mij voornamelijk Splatoon en MK8 worden waar ik voor betaal, als ik die al ga kopen.
Avatar
Captain-Retardo | 14 januari 2017 20:45 | #270898
Als het 20 tot 30 euro kost oke, als het even duur is als live of plus en je krijgt die games maar een maand mogen de fakkels gepakt worden. Ik krijg maandelijks minimaal 2 ps 4 spellen en eigenlijk de laatste maanden zelfs meer door Vita/PS3 games met cross buy.
Avatar
IJsbeer | 14 januari 2017 21:40 | #270900
Ik vind de voice chat een beetje raar, eerlijk gezegd. Zoals Banjokazooie al zei, ze kunnen het toch gewoon makkelijk maken door een app op de console te maken, en daarop je headset aansluiten? Waarom moet er nou weer gewoon een hele omweg worden gemaakt op je smart device? Zijn ze bang dat ze copyright schendingen maken daarmee? Of zouden ze niet weten waar ze het in moeten laten bouwen? Op de console gaat het moeilijk als het in de dock zit, zo moet je het ook zien.

Nintendo heeft al jaren gratis online services, dus ik mag aannemen, doordat ze nu overstappen op betaalde services, dat het niet te duur maken. 10 euro per half jaar ofzo? Want ik mag aannemen dat ze de huismoeders met hun kroost ook niet willen verliezen, door het te duur te maken.

We zullen het zien. Heel misschien dat ze nog van gedachte veranderen met de voice chat, en dat je wel een headset kan laten inbouwen op de Switch.
Avatar
The Iron Ghoul | 15 januari 2017 09:37 | #270906
collapse
Dus ik kan niet voice chatten in console modus zonder mijn mobiele telefoon naast me te hebben? of geldt dat alleen als je in portable modus zit?

Voice chatten in de bus ga ik toch niet doen, maar als je in console modus ook via mobiel moet doen dan lijkt het me extra veel MB's te kosten voor mn mobiel (heb wel Wifi, maar even voor het gesprek)
Avatar
Linkie3 | 15 januari 2017 11:33 | #270919
Reactie op post #270906 van The Iron Ghoul
collapse
Volgens geruchten komen de data vrije abonnementen weer terug in Nederland. Dus dan kost het geen mb's, en kun je zelfs via de hotepot functie van je telefoon overal online met de Switch of iedere andere handheld.
Avatar
The Iron Ghoul | 15 januari 2017 11:39 | #270922
Reactie op post #270919 van Linkie3
Oke leuk om te weten. Maar in princiepe heeft de Switch dus geen native voicechat begrijp ik
Avatar
Nozem | 15 januari 2017 09:42 | #270907
Ik weiger om te betalen voor online multiplayer. Gewoon omdat ik het onzin vind dat je nog eens extra moet betalen voor een spel waar je al 60 euro voor neer hebt gelegd. Dat is ook de reden dat ik geen Playstation Plus abonnement heb.
Avatar
niemand | 15 januari 2017 17:18 | #270960
Waarom heeft PC wel gratis multiplayer?

En waarom spreekt Reggie ''openhartig''? Ik vind dit gewoon standaard marketingpraat.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.