N1 kijkt met gemengde gevoelens terug op Switch-presentatie Special | 17 januari 2017 09:00 | Auteur: Redactie

Afgelopen vrijdag onthulde Nintendo de nieuwe console. Op internet circuleren minstens zoveel geruchten als er games zijn voor de Nintendo Switch. N1ntendo nam al het aangekondigde eens onder de loep en kijkt met wisselende meningen terug op het geheel. Drie dimensies komen aan bod tijdens deze vragen: de presentatie, de console en de games.

switchrt1
Nintendo gaf eindelijk weer een live-presentatie!

1. Wat vond je van de presentatie?
Marco: "Ik vond dat de presentatie sterk begon met de introductie van de hardware. Er werden een aantal interessante nieuwe features getoond en de releasedatum van 3 maart was toch wel een kleine verrassing, want ik had de Nintendo Switch persoonlijk pas eind maart verwacht. Het vervolg van de presentatie was ook redelijk goed, maar voldeed redelijk aan de algemene verwachting met de introductie van een nieuwe Mario-game, Splatoon 2, Skyrim en een handje vol andere games. Iedere presentatie van Nintendo blijft ik echter weer hopen op de aankondiging van een volwaardige Metroid-game of wat andere Nintendo franchises die echt een vervolg verdienen, maar ook deze keer zaten deze er helaas niet bij. Het geheel werd wel afgesloten met een klapper, de gaafste Breath of the Wild trailer tot nu toe. Ik kan niet meer wachten tot 3 maart."

Erik: "Heerlijk om de mensen achter Nintendo weer gewoon eens op een podium te zien!"


Jeroen: "Als ik er zo enkele dagen later op terugkijk: matig! De eerste helft van de presentatie keek ik verbijsterd toe hoe Nintendo met deze console eigenlijk een derde apparaat in de Wii-familie op de markt zet. Een relatief hoge prijs, betaald online, 1-2 Switch en Arms als eerste twee games die direct niets meer zijn dan veel te dure tech-demo's... Het begon niet zo best. Pas over de helft van de presentatie revancheerde Nintendo zich. Splatoon 2 en 3D Mario lagen in de lijn der verwachtingen: tof, maar ze wisten me nog niet te overtuigen de console te kopen. Daarna blies Nintendo me écht omver: Xenoblade Chronicles 2 in de maak? Geen remake van X! Een game in de hoofdserie van Shin Megami Tensei? Op een Nintendo-thuisconsole? Wauw! Square Enix gewoon naast de Dragon Quest-spellen met I am Setsuna en Project Octopath Traveler? Tof! Dan eindigt de presentatie met de meest toffe trailer die Breath of the Wild tot dusver heeft mogen ontvangen."

switchrt2
1-2 Switch moet ons gaan laten zien wat die Joy-Cons allemaal in huis hebben.

Patrick: "Een live persconferentie van Nintendo hebben we al in geen jaren meer gehad. Dat het een gemis is moge duidelijk zijn na deze vette presentatie. Die Japanners weten er toch altijd weer een gekke show van te maken. Ik heb dan ook stierlijk kunnen lachen van die gek met zijn Splatoon-guns en de presentator die zichzelf even transformeerde tot Mario met nieuwe pet. Het zou fijn zijn als Nintendo deze trend doorzet want het is een stuk aangenamer om naar een live presentatie te kijken. Het voegt net even wat toe ten opzichte van een volledig geregisseerde presentatie zonder fouten. Zo kan er tenminste nog eens wat onverwachts gebeuren."

Mink: "Ik vond de presentatie zeer sterk beginnen, een beetje fluctueren in het midden en nog sterker eindigen. Hoewel ik van te voren niet had getekend voor een The Legend of Zelda-trailer, vond ik hem enorm sterk en treffend. Dat is een systemseller. Over het algemeen zeer positief dus. Joy-Cons zagen er goed uit, Mario Odyssey is mindblowing en ARMS heeft me zeer positief verrast. Het gaat nu zeer belangrijk worden of Nintendo de hype (lees: nieuwsstorm) gaande kan houden of zich zeven weken (te) stil houdt. Met de Fire Emblem Nintendo Direct op 18 januari lijkt het alsof Nintendo lekker nieuws blijft geven en ons zo warm kan houden tot de E3. "

switch3
Geen verrassing, wel fijn: een Fire Emblem Warriors-game!

Dyon: "Ik vond de presentatie op zich wel goed. Een lekkere techno DJ opende het geheel (wat helemaal niet erg is om te luisteren om half 5 's nachts) en vervolgens barstte het Switch-geweld los! De presentatie zat best goed in elkaar, maar had desalniettemin weer zijn awkward momenten. Een volwassen man die een 'twee' van Splatoon 2 probeert uit te beelden neem ik gewoon niet serieus. Toch is het fijn om voor het eerst sinds de E3 van 2012 om Nintendo weer in een persconferentie-achtige setting te zien."

Marco: "Het geheel werd afgesloten met een klapper, de gaafste Breath of the Wild trailer tot nu toe! Ik kan niet meer wachten tot 3 maart!"


Erik: "Heerlijk om de mensen achter Nintendo weer gewoon eens op een podium te zien! Een Direct heeft ook zeker zo zijn charme, maar voelde het toch wat 'echter' met al die verschillende persoonlijkheden. Helaas kwam dit niet helemaal naar buiten, door de (toegegeven: noodzakelijke) Engelse voice-over die er de hele tijd doorheen zat te kakelen. De opbouw was verder ook prima: meteen met de Nintendo Switch-deur in huis vallen, om vervolgens de aandacht te richten op de spelletjes zelf. Het enige jammere was dat het wel allemaal wat 'safe' aanvoelde. Ik werd nergens van mijn sokken geblazen om een aankondiging, hoewel Xenoblade Chronicles 2 wel dicht in de buurt kwam. En die trailers van Mario en Zelda ook. Ach, wie houd ik voor de gek: ik heb me best vermaakt, die zestig minuten!"

switchrt4
Xenoblade Chronicles is terug! De marktjes zien er in elk geval nog net zo gezellig uit!

2. Nintendo liet meer weten over de specificaties, prijs, joy-cons en meer. Wat vind je nu van de Nintendo Switch?
Mink: "Ik ben zeer te spreken over de Nintendo Switch en vind het vooral opvallend dat de Nintendo-fans niet enthousiast zijn. Veel PlayStation-only gamers die ik ken hebben de Nintendo Switch al in de pre-order staan en de console lijkt overal uitverkocht te zijn. Wat dat betreft gaat het met Nintendo en hun hybride console de goede kant op. Ik weet wel dat ik vanaf 3 maart mijn PlayStation 4 stof ga laten happen. We kunnen eindelijk The Big N zeggen zonder een sarcastische nasmaak in je mond."

Erik: "Niet de Nintendo Switch zelf, maar de Joy-Cons waren voor mij de ster van de show. Deze controllers lijken echt een pareltje qua techniek. Ze kennen dezelfde functionaliteiten als die aloude Wii Remote, maar dan met een piekfijne trillingsfunctie in HD Rumble en heuse 'driedimensionale' bewegingstechnieken. Hoe dit precies allemaal in de praktijk werkt, is nog even afwachten tot we 'm daadwerkelijk mogen testen: maar veelbelovend klinkt het zeker! Dat gezegd hebbende: dergelijke functionaliteiten kennen ook zijn prijskaartje. Nintendo, waarom is alles omtrent de Nintendo Switch zo duur? Pas op dat je de lat niet te hoog legt voor je fans!"

switchrt5
Zou HD Rumble echt zo hemels aanvoelen?

Dyon: "Ik ben erg tevreden met het apparaat. De nieuwe functionaliteiten van vooral de Joy-Con vond ik erg goed en geven aan dat Nintendo het Wii-tijdperk zeker niet vergeten is. Tegelijkertijd is dit wel een console voor de core-gamer en dat kan mij alleen maar bekoren. De prijs is - als we van 299 euro uitgaan - een goede deal. De prijs van de Joy-Con echter maak ik me meer zorgen over. Ik snap dat door de technieken die erin zitten het apparaat duurder is, maar Nintendo heeft nog een harde kluif om dat aan de gemiddelde consument uit te leggen."

Jeroen: "Nintendo slaat helaas niet écht een andere weg in na de Wii-familie."


Patrick: "Het wordt geen nieuwe PlayStation of Xbox, dat is ondertussen wel duidelijk. Toch lijkt het erop dat Nintendo aardig wat kracht heeft weten te proppen in dat kleine ding. Ook duidelijk is geworden dat de Nintendo Switch enkele gangbare ontwikkelengines ondersteunt wat betekent dat het voor third-party ontwikkelaars ineens een stuk makkelijker is om games uit te brengen op het Nintendo-platform. De Joy-Cons lijken daarnaast een wonderbaarlijk stukje techniek en ik ben helemaal pro cartridges. Ik vind echter dat de prijs relatief hoog ligt, zeker als je ook de prijs van de accessoires er nog even bij optelt. Ook moet je gezien de belachelijk kleine opslagruimte van de Nintendo Switch ook nog voor flink wat geld één of meerdere MicroSD kaarten moeten kopen. Er had echt meer opslagruimte in gemoeten."

switchrt9
EA kwam nog even langs: ze mogen FIFA 18 uitbrengen op Nintendo's console.

Jeroen: "Twijfel. Aan de ene kant vind ik de combinatie tussen handheld en thuisconsole geniaal bedacht. Dit lijkt ook zijn vruchten af te werpen, nu we al een aantal games naar de Nintendo Switch zien komen die normaliter eerder op Nintendo's handheld zouden eindigen. Toch stelt de gehele invulling van het concept me ietwat teleur. De Joy-Cons doen me toch echt wat te veel denken aan de afstandsbedieningen van de Wii - games als 1-2 Switch en Arms versterken dit - en het gamen op de tablet te veel aan de Wii U. Nintendo slaat dus helaas niet écht een andere weg in na de Wii-familie. "

Patrick: "Het wordt geen nieuwe PlayStation of Xbox, dat is ondertussen wel duidelijk."


Marco: "Na de eerste introductie een aantal maanden terug was mijn interesse redelijk gewekt, maar bleef ik wat sceptisch over de Joy-Cons vanwege de te kleine vorm en het ontbreken van de nodige knoppen. Nu Nintendo de Switch volledig uit de doeken heeft gedaan ben ik toch verrast door de hoeveelheid features die Nintendo er in heeft weten te proppen. De opzetstukjes maken de vorm al een stukje beter en de toevoeging van de schouderknoppen was echt nodig. Waar ik echter het meest benieuwd naar is ben de HD Rumble, nadat Daan mij wist te vertellen dat dit geweldig werkt. De prijs van rond de €300 is geheel volgens verwachting, maar ik schrok wel een beetje van de prijs voor een los setje Joy-Cons. De grafische kracht van het ding zal uiteindelijk nog moeten blijken, maar met de rest van de hardware lijkt het wel snor te zitten."

3. Tot slot: de games. Tijdens en na de presentatie werden vele games onthuld voor Nintendo's apparaatje. Welke titels haal je bij verschijning direct in huis?
Jeroen: "Zonde dat de selectie launchgames nu bestaat uit een game die ook al voor de Wii U verschijnt, een tech-demo, een kinderspel, een dansspel en een uitgebreide minigame. Toch heeft Nintendo mij qua games voor de lange termijn overtuigd het apparaatje wel te willen hebben, dus speel ik die 'game die ook al voor de Wii U verschijnt' toch maar op de Switch. Disgaea 5, I am Setsuna, Octopath Traveler, Shin Megami Tensei, Xenoblade Chronicles 2, Taiko Drum Master, Rime, de nog onaangekondigde Tales-game en The Legend of Zelda: Breath of the Wild vormen toch een vrij grote groep games die ik eigenlijk meteen wil gaan spelen. Tel daar nog spellen zoals de onaangekondigde Story of Seasons, Sonic 2017, Sonic Mania, Nobunaga's Ambition, Farming Simulator, Super Mario Odyssey, Suda 51's nieuwe game, Syberia 3 en Dragon Quest XI bij op en ik heb een uitgebreide selectie games in het vooruitzicht die ik in elk geval overweeg aan te schaffen."

switchrt6
Veel Japanse ontwikkelaars, waaronder NIS America, geven de Nintendo Switch een kans.

Erik: "Super Mario Odyssey was voor mij toch wel het absolute hoogtepunt van de presentatie. Eindelijk weer een échte driedimensionale platformer, die ook nog eens teruggrijpt naar zijn hoogtijdagen. Van een mysterieuze beboste omgeving tot een met ijs overspoeld Mexicaans dorpje; de omgevingen lijken gevarieerder te zijn dan ooit. Met als kers op de taart modern New York als HUB-wereld: een prachtig contrast met het overbekende Mushroom Kingdom! De trailer toonde daarnaast dat onze besnorde loodgieter behendiger is dan ooit, dus ik ben benieuwd wat voor platformuitdagingen The Big N hierom heen gaat brouwen. Ook ben ik na die laatste trailer verliefder dan ooit op The Legend of Zelda: Breath of the Wild. De meeslepende introductie van Zelda belooft veel goeds voor het epos. En verder? Arms ziet er op en top Nintendo uit met zijn focus op multiplayer en ook de onthulling van Xenoblade Chronicles 2 wist de RPG-fan in mij blij te maken!"

Patrick: "De nieuwe Shin Megami Tensei-game was de grote verrassing voor mij en ik vond Xenoblade Chronicles 2 er stukken beter uitzien dan zijn voorganger dankzij de anime look. Het was verder een matige presentatie qua games vanwege het feit dat alleen The Legend of Zelda: Breath of the Wild met de release uitkomt. Nintendo had bij deze release flink uit moeten pakken maar doet dat niet en dat vind ik erg jammer! Super Mario Odyssey, Splatoon 2 en het feit dat er best wat third-party games aankomen is daarentegen erg positief! Naast Zelda ga ik bij de release ook het gekke 1-2-Switch kopen en Super Bomberman R lijkt me ook lachen met maten op de bank."

switchrt7
Shin Megami Tensei!? Ja!

Mink: "Ik heb nog nooit eerder een The Legend of Zelda-game op launch in huis gehaald, maar voor Breath of the Wild maak ik graag een uitzondering. Verder ga ik zonder twijfel Splatoon 2 halen, ik ben zeer benieuwd naar de singleplayer. ARMS wordt voor mij waarschijnlijk een 'day one' aankoop, maar dat ligt een beetje aan hoe het spel speelt. Zodra ik dat positief heb getest op een evenement, ga ik hem aanschaffen. 'Last but not least', Super Mario Odyssey. Ik kan veel zeggen maar niets verwoordt hoe ik me voel als ik de trailer bekijk. Episch? Immens? Mindblowing."

Dyon: "Ik houd me de eerste drie maanden wel zoet met Breath of the Wild."


Marco: "Bij het verschijnen van de console is er nou niet bepaald veel keus. Aan het einde van de presentatie kwam ik tot de constatering dat Nintendo slechts twee games bij de lancering heeft. Daar schrok ik wel een beetje van. Dat ik The Legend of Zelda: Breath of the Wild direct aanschaf moge duidelijk zijn, maar verder is er niets te doen tijdens de launch. Ik kijk overigens wel uit naar Super Mario Odyssey, Mario Kart 8 Deluxe, Fire Emblem Warriors, Xenoblade 2 en de Shin Megami Tensei-game."

switchrt8
3D Mario is back!

Dyon: "The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Super Mario Odyssey, Mario Kart 8 Deluxe, Rayman Legends Definitive Edition, The Elder Scrolls V: Skyrim, Splatoon 2 en FIFA 18 zijn de games die ik direct bij verschijning zal halen. Ik vind het persoonlijk overigens niet erg dat het aantal launchtitels (vooralsnog) zo laag is, ik houd me de eerste drie maanden toch wel zoet met Breath of the Wild."

Mink: "Ik kan veel zeggen maar niets verwoordt hoe ik me voel als ik de trailer van Super Mario Odyssey bekijk. Episch? Immens? Mindblowing."
Next articleEerste Nintendo Switch-commercial duikt op in Duitsland Previous articleDystopische thriller State of Mind komt naar Nintendo Switch

Reacties van gebruikers

Avatar
deejaydadream | 17 januari 2017 10:14 | #271099
collapse
De prijs valt mij vies tegen (ik ga altijd mijn games bij GameMania halen, daarom ook hun prijzen), de Switch 329,00 Euro + Pro controller 69,98 Euro = 398,98 Euro. Dat is evenveel als de PS4 bij launch. Goed je kan ook de joy cons gebruiken, door deze als controller te gebruiken. In die situatie laden de joy-cons alleen niet op, daar moet je weer een aparte versie voor kopen.

De 32 GB is voor mij in het begin genoeg, omdat ik games toch nog altijd in een winkel ga kopen. Dan zal ik later nog altijd een MicroSD kaartje kopen van 64 a 128 GB, zijn toch weer extra kosten, waar je ook 1 a 2 games voor kan kopen (ligt eraan hoeveel GB je koopt).

Het scherm ziet er heel goed uit, en hoor alleen positieve reacties. Dat is ook het grote voordeel van de Switch, handheld en console in 1. Ik snap wel dat Nintendo roept de 3DS blijft bestaan, maar ik mag toch wel hopen dat Nintendo niet meer games voor de 3DS gaat maken, maar de grote 3DS titels zoals Pokemon en Fire Emblem naar de Switch brengt. Dat zijn echte system sellers. En dan kan over 5 a 6 jaar de Switch II uitkomen.

Iedereen roept een matige launch, maar tot aan kerst vind ik persoonlijk de line-up best goed. En dan nog de games die nog aangekondigd gaan worden door Nintendo & 3rd Party. Ik verwacht voor de launch of de donderdag voor de launch nog wel een Nintendo Switch Direct. Mijn games die ik zeker dit jaar ga kopen voor de Switch zijn:

FIFA
Xenoblade Chronicles 2
Mario Kart 8 Deluxe
Super Mario Odyssey
Splatoon 2
The Elder Scrolls V - Skyrim
The Legend of Zelda - Breath of the Wild
LEGO City Undercover (als het echt dezelfde content is, wacht ik met deze titel tot deze is afgeprijsd)

En dan nog eens wachten wat er dit jaar nog allemaal word aangekondigd.

De presentatie beviel mij wel, en zo mag ook de E3 presentatie zijn. Op die man van Sega na, die vertelde dat er games van Sega naar de Switch komen en was weg. Laat dan een titel zien, ook al is het Sonic (die ik denkelijk wel ga kopen).

Al met al toch tevreden, alleen weet ik niet of XBOX & PS gamers een Switch gaan kopen. ligt helemaal aan de games die ervoor gaan uitkomen, en de prijs werkt niet echt mee in Europa.

Is de Amerikaanse prijs 299 Dollar nu met of zonder belasting?
Avatar
Jeroen K. | 17 januari 2017 10:18 | #271100
Reactie op post #271099 van deejaydadream
Ik kijk er persoonlijk net zo tegenaan als jij. Aan de ene kant zijn er veel toffe games aangekondigd voor de Switch waardoor ik die console toch wel graag wil hebben, aan de andere kant vind ik het enorm dom dat Nintendo alles zo duur maakt. De PlayStation 4 mag dan wel wat ouder zijn inmiddels; het is wel een sterkere console met op dit moment veel meer boeiende games voor een lagere prijs - en dat blijft toch je concurrentie.
Avatar
banjokazooie | 17 januari 2017 11:08 | #271103
Maar over 3rd party gesproken het is wel heel erg weer mosterd na de maaltijd games. Skyrim remasterd komt gewoon een jaar later uit. Er zullen dan ben ik bang heel weinig mensen nog interesse in hebben waardoor we nieuwe games kunnen vergeten van Bethesda. Waarom kondig je niet Prey aan dat die tegelijkertijd naar de Switch komt. EA hetzelfde leuk FIFA maar is het echt FIFA 18 en krijgt het diezelfde dingen als de ONE en PS4 versie. En komt die tegelijk uit? Had liever Mass Effect Andromeda klaar gemaakt voor de Switch. Ubisoft leuk hoor Steep waarom niet gelijk bij de launch. En waarom geen For Honor en Ghost Recon. 2k leuk hoor NBA 2K 18 maar waarom geen Red dead 2 etc. Maar ik denk dat het echt weer een gevalletje Wii u wordt qua 3rd party en ik heb liever dat Nintendo als ze weer zo behandeld worden. Gewoon tegen westerse 3rd party uitgevers zeggen stik er maar lekker in.

En dan over de console zelf. Ik hoop dat die goed verkoopt daarom is het ook jammer dat zowel niet Mario als Zelda bij launch kwamen dit terwijl Mario zo goed als af is. Dan had je echt een killer line up gehad in de 1e maanden. Maar mocht het systeem floppen. Dan hoop ik dat Nintendo niet weer een nieuwe console maakt. Maar gewoon de console blijft ondersteunen voor de gebruikers en vaste fans. En dat ze dan gewoon vrede hebben dat Nintendo zich moet richten op een kleiner publiek.

En als laatste op de E3 ook weer gewoon terug naar de stage en niet weer zo mislukte digital event met mislukte poppen. Reggie presentatie toffe aankondigen en een show zoals Sony het deed afgelopen jaar.
Avatar
Martijn | 17 januari 2017 11:20 | #271104
Al bij al is er best veel getoond. Dat besefte ik me niet toen ik nog keek, al was 5:00u ook wel erg vroeg. Het begon goed. Zo had ik niet verwacht dat Kimishima zelf zou komen presenteren. Dat was meer Iwata's ding, toen hij nog CEO was.

De prijs van 299 Dollar leek me goed, totdat ik ontdekte dat die in Nederland is vertaald naar 329,95 Euro. Niet logisch. Omgerekend zou het ongeveer 280 Euro moeten zijn. Toch heeft het mij niet tegengehouden de Switch te pre-orderen. Wie weet hoelang je anders weer kunt gaan afwachten, want de verkoop loopt al voorspoedig. Het had wat mij betreft wat minder gekund in Europa, zeker met alles dat er nog bij komt opgeteld (games, controllers, internet, etc.).

Ik ga niet afwachten. Heb me erbij neergelegd dat het voor mij vooralsnog Nintendo blijft, dus maakt het niet uit of ik de Switch vroeg of laat haal. De lancering heeft geen grote line-up, maar Zelda maakt veel goed. Ik hoor vaak: als Zelda er niet was, viel het tegen. Zelda was er wél, dus viel het niet tegen. De grote klappers verwacht ik op den duur alsnog, naarmate de tijd verstrijkt. Met lancering meteen een Zelda, Mario én Metroid zoals de meeste willen? Nee! Ik zie de gaten in de line-up alweer hangen. Heb liever dat het rustig begint, dan dat het binnenkort stilvalt. Bovendien is er in juni een E3, met hopelijk meer nieuws. Relatief snel na maart dus.

De eerste game was voor mij de grootste domper. "1, 2, Switch" viel me als Wii achtig concept nogal tegen. Ik begrijp dat Nintendo deze technieken aan boord heeft gelaten, maar om daarmee qua games te openen vond ik onverstandig. Dit is meer de techdemo, waar ik zelf niet voor ga betalen. Ik hoop dat ontwikkelaars zich NIET verplicht voelen om alle mogelijke technieken steeds weer in te bouwen.

Hoogtepunten? "Breath of the Wild", "Super Mario Odyssey", "Splatoon 2" en "Xenoblade Chronicles 2". Er waren nog wel meer games die misschien tof kunnen zijn. Al bij al helemaal niet gek voor in 2017. Ga er ook vanuit dat er nog bij komt, tijdens de E3.

Hoewel ik niet klachtvrij ben en zo nog wel een paar negatieve alinea's kan neertypen, ben ik best tevreden met wat ze toonden. Met de toptitels heb ik de Switch toch wel nodig, dus hoef ik eigenlijk niet te wachten. Ik kijk niet teveel naar de lancering, maar meer naar de periode daarna. In mijn ogen ging het daar mis, met de Wii U. Ik ga er vanuit dat de Wii U enigszins makkelijk te overtreffen moet zijn. Ik hoop op het beste voor de Switch.
Avatar
FalconPawnch | 17 januari 2017 13:23 | #271121
collapse
Even een tip voor degene die het uiteindelijke artikel geplaatst heeft: Een quote plaats je niet direct na of direct voor de daadwerkelijke zin. Dat leest dubbel. Een quote zet je ergens neer halverwege een tekst omdat je die quote eerder leest als eyecatcher en dan pas het stukje leest.

Even inhoudelijk:
1. De presentatie zelf was goed opgebouwd. Meteen met de deur in huis vallen met de console. Uiteraard kort daarna een tech demo 1-2 Switch en ARMS, zo zie ik deze games althans. Interessante 3rd party support, Mario Odyssey en daarna afsluiten met de mooiste trailer van allemaal. Ik kan er weinig slechts over zeggen

2. Ik vind de prijs uiteindelijk redelijk. Het is wat veel voor mij, maar als ik dan zie dat je voor extra controllers behoorlijk wat pegels neer mag leggenen in geval van games downloaden ook nog een dure SD kaart moet kopen, dan komt het prijskaartje in totaal toch al redelijk hoog te liggen.

3. Ik weet niet of ik de Switch direct in huis haal. Ik heb hem nog niet gereserveerd, wat vele anderen wel gedaan hebben. Zelda is tot nu toe de enige beoiende game bij de lancering voor mij en die komt ook gewoon op de Wii U, die ik toevallig al heb. Ik twijfel dus enorm of ik speciaal voor Zelda een Switch koop.

Mario Odyssey ziet er tof uit maar die HUB-wereld ala New York vond ik er erg grauw en saai uitzien. Mario valt volop uit het contrast naast 'echte' mensen, welke overigens allemaal hetzelfde eruit zien. Als dit New York voor moet stellen, dan is er duidelijk een epidemie uitgebroken waardoor iedereen dood is of zo... Ik vond het een risky choice om dit te kiezen als 'overworld'.

Verder zag ik niet veel bijzonders op enkele noemenswaardige game na. Xenoblade 2 was zo'n beetje de enige verrassing ondanks dat volleybaas mij dit al had gespoiled. FE warriors kan mij niet boeien omdat Hyrule Warriros mij zo tegen viel.

Ik hoop dat ze in de loop van de maanden nog hier en daar wat projecten uit de doeken doen. Uiteraard bewaren ze wat mooie en grootse dingen voor de E3, maar qua nieuws en aankondigingen zijn de doorgewinterde N-fans nog niet tevreden als ik alle geluiden zo hoor.
Avatar
Jeroen K. | 17 januari 2017 13:34 | #271124
Reactie op post #271121 van FalconPawnch
True, heb de quotes even wat door elkaar gehusseld.
Avatar
Captain-Retardo | 17 januari 2017 22:09 | #271175
Waar is Marcel ? Crying
Avatar
Zach | 18 januari 2017 09:35 | #271206
De RPG's waren erg tof, maar de westerse support valt mij flink tegen.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.