Poochy & Yoshi's Woolly World Preview | 19 januari 2017 15:00 | Auteur: Erik

Je kunt zeggen over Yoshi’s Woolly World wat je wilt, maar het spel blijft een onmiskenbare aantrekkingskracht hebben. Nintendo schenkt deze wereld van stof en garen nu een tweede leven op de Nintendo 3DS, zodat meer mensen hiervan kunnen genieten. Maar nu krijgt Yoshi’s trouwe kameraad Poochy een grotere rol toebedeeld! Pakt Poochy & Yoshi’s Woolly World de draad goed op?

Yoshi’s Woolly World blijft een van mijn favoriete Wii U-spellen. Al bij het horen van de eerste rustieke noten van deze Nintendo 3DS-versie herinner ik me waarom. De 2D-platformer heeft een heerlijk onbezonnen uitstraling, geen enkele hoge drempel. Shy Guys dommelen in het eerste level gewoon weg en er is altijd wel een stukje ondergrond om je op te vangen bij het timen van een verkeerde sprong. Een tijdsbalkje dat langzaam leegloopt? Nergens aanwezig. Je krijgt alle ruimte om levels tot op het puntje van Yoshi’s tong uit te pluizen. Lik aan blinkende strikken, duw gebreide muren in en schiet welgemikte bolletjes wol op wolkjes: elk hoekje of gaatje kent wel een geheim. Elk level heeft zijn eigen kapstokje: je stuitert over paddenstoelen, transformeert in een paraplu of begeleidt een Chain Chomp naar het einde. Oordopjes in, ga met wollen Yoshi op pad en geniet.

12


Viervoeter
Poochy & Yoshi’s Woolly World is een volledige port van het origineel, wat betekent dat elk level uit de Wii U-versie terugkeert. Vooralsnog lijkt het spel grotendeels hetzelfde te spelen als zijn console-broer. Heerlijk dat je nu ook de Nintendo 3DS kunt gebruiken om je bolletjes wol te richten: dit kon eerst enkel met de Wii Remote. Onze groen gebreide dino bestuurt dan ook nog steeds geweldig: heerlijk responsief en vergevingsgezind. Zijn tong lijkt nu soms zelfs wat automatisch richting vijanden te gaan, waardoor je niet altijd meer pixelperfect hoeft te richten. Dit is ook wel een beetje nodig, want alles ziet er wel héél klein uit op de Nintendo 3DS. Hopelijk wordt dit niet al te priegelig in latere levels.

Daarnaast heeft Nintendo een aantal zaken toegevoegd. Het schattige hondje Poochy steunt Yoshi bijvoorbeeld wat vaker in de strijd. Dit blijkt niet alleen in de verschillende levels: je kunt de viervoeter zelf ook onder handen nemen! In deze omgeving sprint het beestje automatisch en moet je enkel op het juiste moment springen om obstakels te ontwijken of blinkende kralen te verzamelen. Doe je dit slim, dan regent aan kralen als beloning. Na voltooiing mag je ook een drietal missies trotseren: ga bijvoorbeeld slim onder een boomstronk door of verzamel een select aantal kralen. Het heeft allemaal niet veel om het lijf, maar biedt vooralsnog een welkome afwisseling tegen de serene sfeer in de rest van het spel.

7Alle leeftijden
Net als Kirby’s Epic Yarn (waar je niet dood kon gaan), is deze wollen wereld eentje voor alle leeftijden. Nintendo heeft daarom ook wat extra aandacht besteed aan de ‘makkelijke stand’. Deze geeft Yoshi een stel vleugels, waardoor die onbeperkt kan zweven. Je kunt straks echter ook de hulp in roepen van de zogenaamde Poochy Pups! Deze koddige kleine viervoeters kun je gebruiken als bolletjes wol en zorgen ervoor dat je nooit zonder zit. Daarnaast hebben ze een speciale eigenschap: ze snuffelen naar verborgen zaken in de omgeving, ook als je ze gooit. Combineer dit met een aantal krachtige badges (welke je tegen inruiling van kralen extra vaardigheden geven) en je bent straks letterlijk niet meer te stoppen. Althans, als je ervoor kiest. Gelukkig is dit volledig optioneel!

Toch lijkt dit een welkome toevoeging. Yoshi’s Woolly World had er nogal een handje van om geheimen wel heel geheim te maken (sommige vraagtekenwolkjes zijn pas zichtbaar als er iets tegenaan komt), waardoor eenieder die voor de volle 100% wil gaan, wat steun krijgt in de strijd. Andere kritiekpunten op het origineel waren de iets te lange levels en het ontbreken van checkpoints. Iets wat op een console niet heel storend was, maar op een handheld wellicht wat problemen kan opleveren. Een langere speelsessie moet echter uitwijzen of hier ook iets mee gedaan is. Vooralsnog lijkt het er echter op dat Nintendo die draad stevig in handen heeft!

10Voorlopige conclusie
Yoshi’s Woolly World was een heerlijke ervaring op de Wii U en dit kleine broertje lijkt in zijn voetsporen te gaan treden. Die onmiskenbare aantrekkingskracht is vanaf het eerste moment weer aanwezig, en je zou het spel haast alleen al gaan spelen vanwege zijn sublieme presentatie. Het helpt dat de overzetting haast natuurgetrouw is: onze wollen dino springt heerlijker dan ooit. Onze Poochy doet hier overigens gezellig aan mee, alhoewel zijn levels meer aanvoelen als een manier om extra kralen te verzamelen. Jammer alleen dat alles zo klein lijkt op het scherm van je Nintendo 3DS. Ook valt het nog te bezien of Nintendo de overige kritiekpunten op het origineel heeft weggepoetst. Zet Poochy & Yoshi’s Woolly World in ieder geval alvast met een gerust hart op je verlanglijstje: het wordt tijd dat iedereen gaat genieten van dit avontuur!
Next articleJapan krijgt Dragon Ball Heroes: Ultimate Mission X voor de... Previous articleJapanse gamer krijgt voorwaardelijke celstraf wegens cheaten

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Poochy & Yoshi's Woolly World

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Platformer
Ontwikkelaar: Good-Feel Inc.
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 03 februari 2017

Screenshots