Mario Kart 8 Deluxe Preview | 20 januari 2017 13:00 | Auteur: Daan

Mario Kart 8 is een prima deel in de langlopende racereeks van Nintendo: niet bepaald mijn favoriet, maar erg vermakelijk. De banen waren spectaculair en speelden erg fijn. Nu, een tijdje na de originele uitgave, heeft Nintendo besloten een nieuwe versie van het spel uit te brengen genaamd Mario Kart 8 Deluxe. Deze versie brengt de game met alle DLC uit en voegt nog wat extra toeters en bellen toe!

Tijdens het Nintendo Switch-evenement kregen we vier verschillende racebanen en twee nieuwe Battle Mode-maps voorgeschoteld. Vooral de handheld-modus stond centraal hier. We speelden Hyrule Castle, Animal Crossing, Yoshi Circuit en Baby Park op het kleine scherm. Het zag er fantastisch uit op dit kleinere scherm! De tracks en het design kwamen levendig en plezant over. De besturing hielp hiermee: die is exact zoals je je herinnert. Misschien voelt het wel wat anders met de Joy-Cons.

mk8d

Het grootste minpunt: deze versie van Mario Kart 8 geeft ons geen nieuwe tracks. Mensen met de Wii U-versie en die alle DLC in bezet hebben, hebben iets nieuws nodig. De nieuwe characters en auto-onderdelen maken een mooie start, aangezien King Boo en de Inklings hun debuut maken op de Nintendo Switch. De kleine animaties voor de Inklings zijn vooral heel tof. Als je een sprong maakt, veranderen ze ofwel in een inktvis of pakken ze hun verfkanon. Daarnaast keren er oude items terug en maken nieuwe items hun debuut. Maar het gebrek aan nieuwe tracks is wel jammer.

De grootste verandering komt echter in de vorm van een Battle Mode, die op het televisiescherm werd getoond. Hiervoor gebruikten we Joy-Cons in een speciaal stuur, dat goed aanvoelde. Beide klassieke modes - Bob-omb Blast en Balloon Battle - kwamen langs. Ze spelen precies zoals je je herinnert met het extra voordeel niet in teams te hoeven spelen. Je speelt namelijk alleen, voor je eigen glorie, tot de tijd verloopt. Mooi om de terugkeer van deze modi te zien, ook al duurde het even!

mk8d2

Twee stages kwamen langs. Allereerst de SNES Battle Course 1: een 'old school' map met wegen, sprongen en gevaar achter elke hoek. Dit was perfect voor Bob-omb Blast omdat je bommen naar de andere kant kon gooien en je tegenstander zo werkelijk kon verrassen. De nieuwe map was Splatoon's Urchin Underpass. Veel sprongen, grote open ruimtes om items in te gooien en scherpe gangen maakten dat je op je hoede moest blijven. Dit kan potentieel een van de beste toevoegingen zijn, want het heeft alles wat een battle map sterk maakt. Daarnaast past het erg goed bij het idee van een Balloon Battle waar een oplettend oog essentieel is.

Voorlopige conclusie
Mario Kart 8 Deluxe is meer Mario Kart 8. Dat hoeft niet slecht te zijn, omdat je alle content op een plek hebt - zoals nieuwe characters en een gloednieuwe battle modus. Toch blijft het jammer dat het spel geen nieuwe tracks bevat, wat de originele game juist zo goed maakte.
Next articleLanceertrailer van Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed... Previous articleNintendo UK verlaagt prijzen van Mario Kart 8 Deluxe, Arms en...

Reacties van gebruikers

Avatar
@llOfJ@s | 20 januari 2017 13:52 | #271345
Bij zover ik Mario Kart 8 ken is er geen circuit genaamd Yoshis Island. Ofwel Yoshi valley ofwel Yoshi circuit.

Verder twijfel ik wel. Ik vind Mario Kart de leukste gamereeks ooit gemaakt en speel het heel graag. Alleen is het wel jammer dat er nog niet een tegemoetkoming is aangekondigd. Dus als we daar meer over weten weet ik of ik de Nintendo Switch ga aanschaffen of ga wachten op een andere game op mijn formaat.
Avatar
DeRe4e | 20 januari 2017 14:10 | #271348
collapse
Heb enkele weken geleden mijn Mario Kart 8 wii U verkocht voor een heel mooi bedrag zodat deze kopen minder "pijnlijk" wordt. Ik kijk er heel hard naar uit. Heb de titel heel graag gespeeld op de Wii U en ga dit verder doen op de Switch.

Ideaal voor een korte bus rit. Smile
Avatar
Jeroen K. | 20 januari 2017 15:33 | #271356
Reactie op post #271348 van DeRe4e
Haha, dat is wel een goede oplossing eigenlijk.
Avatar
MarioKarter | 20 januari 2017 14:23 | #271350
Mario Kart 8 was in mijn ogen al een van de beste Mario Karts ooit - alleen Mario Kart Wii overtrof dat nog. Met zijn sterke selectie aan personages en betere battle mode won de Wii versie het voor mij van de Wii U versie. De kwalen die ik zag bij de Wii U versie zijn echter gedeeltelijk opgelost. We krijgen in ieder geval drie verschillende battle modi (Balloon Battle - Bob Omb Blast - en nog een battle mode zonder ballonnen te zien op de screenshots, Shine Thief of Coin Runners?). De personageselectie is ook flink uitgebreid, en grote favorieten King Boo, Bowser Jr. en Dry Bones (persoonlijk favoriet!) zijn toegevoegd. Eigenlijk belooft dit de beste Mario Kart ooit te worden!

(en toch mis ik Birdo, Diddy Kong en Nabbit wel een beetje)
Avatar
offensive | 20 januari 2017 14:30 | #271352
Erg jammer geen nieuwe banen. Als die er wel waren geweest had ik hem zeker gekocht nu een twijfelgeval.

Maar goed eerst maar ergens een Switch zien te vinden 3 maart.......
Avatar
Lupaie | 20 januari 2017 14:43 | #271353
collapse
Ik durf te wedden dat als er geen Switch was gekomen dat de Mario Kart Battle Mode gewoon gratis naar de WiiU was gekomen als DLC
Avatar
Martijn | 20 januari 2017 17:40 | #271367
Reactie op post #271353 van Lupaie
Ga er vanuit dat die dan niet was gekomen. Zeker niet gratis. Hooguit als koopbaar DLC pakket, met wat extra characters erbij (maar niet zoveel als dat we nu krijgen), zoals bij de extra cups. "Mario Kart 8" op de Wii U was eigenlijk klaar. Er kwam niks meer bij.

Ga er niet vanuit, maar zou wel tof zijn als ze nu weer wat DLC ter beschikking stellen. Een extra cup had ik eigenlijk wel verwacht in deze versie. Klinkt raar, maar denk dat ik dit spel vroeg of laat toch wel in huis haal. Die Battle Mode was het enige probleem in "Mario Kart 8" en nu dat rechtgezet wordt: beste Mario Kart tot nu toe. Smile
Avatar
SMS | 20 januari 2017 15:06 | #271354
collapse
Mario Kart 8: Ripoff edition. Omnomnom
Avatar
The Iron Ghoul | 20 januari 2017 16:19 | #271362
Reactie op post #271354 van SMS
Gelukkig doen andere bedrijven zoiets niet
Avatar
niemand | 20 januari 2017 15:41 | #271359
Ik ga weer mierenneuken.
Mario Kart 8 Deluxe is meer dan Mario Kart 8. Dat hoeft niet slecht te zijn

''meer van'' zou passender zijn
Avatar
Sharjah-Games | 20 januari 2017 15:55 | #271361
Ik ga Mario kart deluxe zeker kopen, ik kan nu Mario kart onderweg spelen, en waar ik wil. Ik denk dat Nintendo bij hun online service, ook 4G gaat aan bieden. Dat zou dus betekenen overal Mario kart online spelen Very Happy .....
Avatar
*D4rKy* | 20 januari 2017 18:33 | #271371
Milking Cart Deluxe.
Avatar
The Iron Ghoul | 20 januari 2017 18:41 | #271372
collapse
Waarom die haat tegen MK8: Deluxe?

Dit is tot nu toe het enige Nintendo spel voor de Switch dat een port is. MK8 is ook al weer 3 jaar oud en dat is ouder dan de gemiddelde leeftijd van remakes rond de X1/PS4 release. Hierbij komt ook gewoon alle DLC en nog de veel gevraagde battle modus.
Avatar
*D4rKy* | 20 januari 2017 18:45 | #271373
Reactie op post #271372 van The Iron Ghoul
collapse
Dan nog steeds is het een port daar kan je niet om heen.
Avatar
Markiewong | 20 januari 2017 19:33 | #271378
Reactie op post #271373 van *D4rKy*
Wat is er mis met een port? Mensen die de game niet hebben kunnen spelen kunnen hem nu spelen. En het is niet alsof de complete lineup uit remakes bestaat.
Avatar
ThanosReXXX | 21 januari 2017 15:21 | #271420
Reactie op post #271373 van *D4rKy*
Dat is volgens mij zijn hele punt; de games op de andere consoles zijn ook ports: GTA V, The Last of Us, Uncharted collectie, Halo remastered enz. enz. Mooiere graphics maar nog steeds ports.

Maar als Nintendo zoiets doet, is het weer helemaal fout. Kijk eens naar de meerwaarde in plaats naar de negatieve kant: in plaats van alles los te moeten downloaden, heb je nu op één enkele cartridge de game en alle DLC, plus extra characters, dubbele items en een geheel nieuwe battle mode. En net als de remakes op de andere consoles, ziet het spel er nu ook nog eens beter uit...

Dat op zich is al meer dan je in een remake/port van andere consoles zal vinden, al zit daar ook regelmatig DLC bij, maar dat is dan ook het enige.

En de ultieme meerwaarde is nu natuurlijk dat je alleen op de Switch diezelfde game nu overal en altijd kan spelen en dat is iets dat de andere consoles niet kunnen of enkel met een omweg en een aanzienlijke extra investering, maar in ieder geval niet "right out of the box".

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Mario Kart 8 Deluxe

Platform: Nintendo Switch
Genre: Kart Racing
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 8
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 12
Releasedatum: 28 april 2017

Screenshots