Ex Rare-ontwikkelaars brengen Unlikely Legend of the Rusty Pup naar Switch Nieuws | 21 januari 2017 12:20 | Auteur: Rowan | Bron: Nintendo Life

The Unlikely Legend of the Rusty Pup komt op de Switch uit.

Gory Detail kondigde in 2013 aan dat de 2D Puzzel platformer ook op de Wii U uitgebracht zou worden. De ontwikkelaars vonden het echter een risico om dit plan voort te zetten, nadat steeds duidelijker werd dat de Wii U zijn einde tegemoet zou gaan. Om die reden brengt Gory Detail The Unlikely Legend of the Rusty Pup nu op de Switch uit. Mogelijk verschijnt het spel ook op de Nintendo 3DS, maar dat is nog niet zeker.

Wanneer The Unlikely Legend of the Rusty Pup uitkomt voor de Nintendo Switch, is nog niet bekend.

2
Next articleLet’s Switch things up Previous articleLaatste dag: Meld je aan voor het N1 Smash Championship 2017...

Reacties van gebruikers

Avatar
banjokazooie | 21 januari 2017 12:23 | #271398
collapse
Kan het oude team van RARE dus hun en playtonic. En dan een klein gedeelte van Retro Studio's niet een team vormen. En samen een ultieme DKC game uitbrengen Razz
Avatar
SpijkerJasper | 21 januari 2017 14:48 | #271416
Reactie op post #271398 van banjokazooie
collapse
Alweer een DKC game? My god, ik ben al blij als Retro weer een keer met Metroid op de proppen komt! Tropical Freeze was een solide game met veel sfeer en een fantastische soundtrack. Maar uiteindelijk blijven dit soort nieuwe 2D/retro-stijl games niets meer dan hele mooie knipogen naar de klassieke games van Rare. Wat zie jij bijvoorbeeld liever; Een nieuwe New Super Mario Bros game of Mario Odyssey op de Switch?

Van mij mogen Ex Rare-ontwikkelaars met een fatsoenlijke shooter komen in de trand van GoldenEye en Perfect Dark. Gooi Retro Studios er bij of desnoods de verloren medewerkers van Free Radical. Zet de boel weer effe aan 't werk als vanouds en laat zien dat de Switch kick-ass kan zijn net als de N64 destijds met GoldenEye.
Avatar
ThanosReXXX | 21 januari 2017 15:28 | #271421
Reactie op post #271416 van SpijkerJasper
Precies. Biertje?
Avatar
banjokazooie | 21 januari 2017 15:55 | #271427
Reactie op post #271416 van SpijkerJasper
Als je goed leest ik zei een KLEIN gedeelte van Retro Studio's een man of 10 van de 75 en dan Playtonic en deze studio erbij en laat ze dan met die mensen een DKC maken. En de andere 65 mensen van Retro maybe met hulp van een andere studio een Metroid of een andere grote game maken.
Avatar
Martijn | 21 januari 2017 23:14 | #271483
Reactie op post #271416 van SpijkerJasper
collapse
Eerlijk gezegd hoef ik niet zo nodig een Metroid game van Retro Studios, al zou ik het wél tof vinden mocht zo'n game worden aangekondigd. Een Donkey Kong game (2D of 3D) kan, maar ik zie liever iets nieuws. Dat ze iets compleet nieuws laten zien, niet opgehangen aan een oude Nintendo reeks. Waarom moeten het altijd vervolgen zijn? We hebben al jaren niks van ze gehoord. Ik hoop op iets origineels, waar ze ook echt de tijd hebben genomen.

Overigens vind ik de vergelijking tussen "Tropical Freeze" New Super Mario Bros. een slechte vergelijking. "Tropical Freeze" had veel hogere productiewaarden en is in alle opzichten een betere game dan de recentste New Super Mario Bros. games (omdat ze niet bepaald nieuw aanvoelen, na al die delen). De keuze voor "Super Mario Odyssey" is dan overheersend zeker. "Tropical Freeze" is geen mindere game, omdat die 2D is, zoals "New Super Mario Bros. U".

Oja, géén shooter. Niet mijn genre! Dat zou ik zeer jammer vinden, al zou het misschien wel een missend genre op het Nintendo systeem kunnen ondersteunen. Dan liever een vierde Metroid Prime...
Avatar
SpijkerJasper | 22 januari 2017 02:43 | #271491
Reactie op post #271483 van Martijn
Een Donkey Kong game (2D of 3D) kan, maar ik zie liever iets nieuws.


Mee eens!

Overigens vind ik de vergelijking tussen "Tropical Freeze" New Super Mario Bros. een slechte vergelijking. "Tropical Freeze" had veel hogere productiewaarden en is in alle opzichten een betere game dan de recentste New Super Mario Bros. games (omdat ze niet bepaald nieuw aanvoelen, na al die delen).


Los van kwaliteitsverschil (DKC:TF is inderdaad veel beter) bedoelde ik dat ik liever een grote 3D game zie en niet weer een 2D eerbetoon. Verwijzen naar het verleden is absoluut niet verkeerd maar er moet daarnaast ook iets zijn dat je het nieuwe grote game gevoel geeft zoals Breath of the Wild, Mario Odyssey en de Metroid Prime games deden op de Cube en Wii. DKC:TF was geweldig maar blies me niet omver zoals Mario 64, Galaxy, Sunshine en de Banjo games van Rare dat deden. Retro moet ook vooruit blijven werken en niet blijven teren op oude succesverhalen van Rare.


De keuze voor "Super Mario Odyssey" is dan overheersend zeker. "Tropical Freeze" is geen mindere game, omdat die 2D is, zoals "New Super Mario Bros. U".


Toch blijft het bizar dat Retro in de hele Wii U periode maar één 2D spelletje heeft gefabriceerd terwijl ze twee Prime games maakten op de Cube en een derde deel op de Wii + DKCR. Er is niks met 2D maar je moet ook iets maken dat nieuw en groots aanvoeld en de power laat zien van de console. Alleen Mario en Zelda vind ik te weinig. Graag ook meer van Retro. DKC is prima maar dan ook eindelijk iets van Metroid. Of zoals je zei, iets nieuws! Zo lang men meer niet blijft leunen op retro gaming (daar hebben we de NES mini voor) of korte spelletjes met leuke gimmicks zoals Wii Sports en dat box spelleke voor de Switch.

Oja, géén shooter. Niet mijn genre! Dat zou ik zeer jammer vinden, al zou het misschien wel een missend genre op het Nintendo systeem kunnen ondersteunen. Dan liever een vierde Metroid Prime...


Shooters hoorden er bij, net als racing games, fighting games en what not. En de ene shooter is de ander niet. COD of Timesplitters; dag en nacht verschil! Splatoon is ook een fun-shooter. Nintendo consoles moeten voor ieder wat wils bieden. De N64 had dan misschien bijna geen RPG's, maar racing games, shooters en platformers waren er in overvloed. Alleen de U was erg karig met veel genres. Als de Switch populairder word krijgen we hopelijk ook meer games en diversiteit.
Avatar
banjokazooie | 21 januari 2017 15:56 | #271428
collapse
Of een grote 3D Dk game van Retro. Misschien is dat ook wel tof om te zien wat ze in 3D zoals DK64 met Dk kunnen doen. Maar DK mag niet vergeten worden op de Switch.
Avatar
Martijn | 21 januari 2017 23:18 | #271485
Reactie op post #271428 van banjokazooie
collapse
Daar ben ik het wel zeker mee eens. Heeft al lang geduurd om hem terug te laten keren, nadat Rare wegviel. Zou zonde zijn als hij nu weer verdwijnt of het met een mindere game als "Donkey Konga" moet stellen.

Ik vind een 2D of 3D game van Retro Studios niet slecht. Hoeft niet zo nodig aan "Donkey Kong 64" gespiegeld te worden. Mag ook compleet anders, liefst meer in lijn met de Donkey Kong Country games.

Dan nog zou ik graag eens iets compleet nieuws en eigens van retro Studios zien, niet uitsluitend dat ze altijd nog kunnen teruggrijpen naar een Donkey Kong of Metroid game. Smile
Avatar
SpijkerJasper | 22 januari 2017 02:51 | #271492
Reactie op post #271485 van Martijn
collapse
Hoeft niet zo nodig aan "Donkey Kong 64" gespiegeld te worden.


Agree, maar DK64 hoeft ook niet de standaard te zijn voor een 3D DK game. En of DK64 een succesvolle game was of niet (zijn de meningen over verdeeld), Rare ging gelukkig wel verder (vergeet ook de fantastische Banjo games niet) terwijl Retro de laatste tijd te veel in het verleden blijft hangen. Ja, de DKC games waren geweldig en Retro's pogingen waren eveneens top! Maar ze kunnen veel meer. Wat ik eigenlijk bedoel is; geef mij maar een toffe DKC game maar ook gewoon een gloednieuwe grote 3D topper van het kaliber Metroid Prime! Hoeft niet per se Metroid te zijn dus.
Avatar
Martijn | 22 januari 2017 23:12 | #271552
Reactie op post #271492 van SpijkerJasper
Dat is het rare met Donkey Kong tot nu toe. De 2D "Donkey Kong Country" games waren in mijn ogen vele malen sterker dan "Donkey Kong 64", die eigenlijk niet zo lekker verjaard is. Ik had verwacht dat ik die stuk zou spelen dankzij de Virtual Console (ik had nooit een N64), maar eigenlijk ging ik meteen terug naar "Tropical Freeze". Ik geef "Donkey Kong 64" vast nog eens een kans. Smile

Ik weet zeker dat een 3D Donkey Kong game mogelijk is, maar het kan beter dan in "Donkey Kong 64". Ik zeg overigens niet dat "Donkey Kong 64" een slecht spel is. Ik kan er moeilijk over oordelen, met zo weinig speeltijd. Dan nog: het voelde en speelde heel anders dan de eerdere én latere 2D games.

Geen idee wat Retro Studios zoal doet. Het is bekend dat ze wat hulp gaven bij de ontwikkeling van "Mario Kart 8" en de DLC daarvan, maar dat was vast geen jarenproject. Daarna zijn ze min of meer van de radar gevallen. Neem aan dat ze niet zijn opgegaan in Nintendo, maar het is nog afwachten wat ze dan wel hebben gedaan met al die tijd. Hopelijk iets dat geweldig kan worden genoemd. Smile

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

The Unlikely Legend of the Rusty Pup

Platform: Nintendo Switch eShop
Genre: Puzzle Platformer
Ontwikkelaar: Gory Detail
Uitgever: Gory Detail
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: Onbekend

Screenshots