Super Bomberman R Preview | 24 januari 2017 12:00 | Auteur: Daan

Hou je van een spelletje Bomberman? Natuurlijk! Ik dacht dat we geen games meer van Konami hoefden te verwachten en daarom verraste de aankondiging van Super Bomberman R mij enorm. De game komt exclusief naar de Nintendo Switch en zorgt ervoor dat je altijd en overal kunt genieten van de klassieke Bomberman-ervaring.

Tijdens mijn speelsessie zag Super Bomberman R er als vanouds uit. Ik ben geen rare dingen tegengekomen en het lijkt erop dat de game de oude standaardformule aanhoudt die we allemaal kennen. Tot vier spelers kunnen een zijdelingse Joy-Con grijpen en tegen elkaar spelen, wat erg goed en eenvoudig werkt. Je speelt als Bomberman en door bommen te gooien probeer je je tegenstanders uit het veld te knallen. Ook kun je blokken kapotmaken, power-ups oppakken waardoor je sneller gaat, krachtigere bommen maken en nog veel meer. Het is een simpel maar leuk spel dat iedereen makkelijk kan leren en spelen.

De game ziet eruit als het perfecte spel voor lokale en online multiplayer, maar helaas oogde het spel tamelijk basaal. Je speelt telkens weer in dezelfde arena en de sfeer verandert niet echt van gevecht tot gevecht. Dit zou allemaal anders kunnen zijn in de uiteindelijke versie van het spel, maar aangezien de release van de game al nadert heb ik daar mijn twijfels over. Ik had op zijn minst op iets gehoopt wat het geheel iets interessanter zou maken.

1


Voorlopige conclusie
Helaas is het afwachten om te zien wat de toekomst in petto heeft voor Bomberman. Onder het toeziend oog van Konami lijken de ontwikkelaars een competent spel gemaakt te hebben. Het speelt fijn op de Nintendo Switch, maar er lijkt wat te missen. In ieder geval komt er een nieuwe Bomberman-game uit en dat is al meer dan ik ooit had kunnen dromen.
Next articleLEGO Worlds officieel aangekondigd voor de Nintendo Switch Previous articleThe Legend of Zelda: Breath of the Wild-guide verwijderd van...

Reacties van gebruikers

Avatar
offensive | 24 januari 2017 14:16 | #271641
Als ik op 3 maart een Switch weet te bemachtigen dan koop ik deze game erbij. Online multiplayer kijk ik erg naar uit!
Avatar
FalconPawnch | 24 januari 2017 16:39 | #271652
collapse
Sorry als ik weer eens de pessimist ben, maar bij een game als deze vind ik dat het er grafisch wel wat mooier uit had mogen zien. Al die vakjes zien er hetzelfde uit en het oogt gewoon cheap. Is er uberhaubt nog iets veranderd aan dit spel t.o.v. de NES versie? =')
Avatar
offensive | 24 januari 2017 17:33 | #271658
Reactie op post #271652 van FalconPawnch
collapse
Ik heb er totaal geen problemen mee hoe deze game eruit ziet. Ik vindt de gameplay in de battle mode gewoon erg leuk, verslavend. Dit is gewoon ouderwets Bomberman fun.
Avatar
FalconPawnch | 24 januari 2017 18:10 | #271660
Reactie op post #271658 van offensive
collapse
Ja de gameplay is erg vermakelijk, maar niet voor lang. het is en blijft nog steeds dezelfde bomberman gameplay van twintig jaar geleden.
Avatar
offensive | 24 januari 2017 18:27 | #271663
Reactie op post #271660 van FalconPawnch
Daarin verschillen we dan van mening. Als ik de tijd heb kan ik dit echt een paar uur achter elkaar spelen.
Avatar
SuperX | 24 januari 2017 17:30 | #271657
Onder het toeziend oog van Konami een competent spel afleveren? Laat me niet lachen! Die lui daar moeten oprotten uit de game industrie, ze hebben hier niks meer te zoeken!

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Super Bomberman R

Platform: Nintendo Switch
Genre: Arcade
Ontwikkelaar: Konami
Uitgever: Konami
Aantal spelers lokaal: 8
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 8
Releasedatum: 03 maart 2017

Screenshots