ARMS Preview | 25 januari 2017 10:00 | Auteur: Daan

Deel klappen uit en word een kampioen als nooit tevoren! Ik had geen idee wat ik van ARMS moest verwachten, toen Nintendo het spel voor het eerst onthulde. Het leek op een gekke, Punch-Out!!-achtige game, met Motion Controls als de voornaamste besturing. Na het spelen van een aantal potjes vond ik de game veel toffer dan ik had verwacht. Ik had echter nog wel een aantal bedenkingen.

Het is onmogelijk om ARMS te vergelijken met andere games op de markt. Een mengsel van Punch-Out!!, Splatoon en wat Dhalsim uit Street Fighter dan ook eet, zou het beste in de buurt komen. Zelfs dan heeft ARMS een unieke stijl die volledig op zichzelf staat. Vanuit de arena zul je flink moeten bewegen, klappen uitdelen, jezelf verdedigen en ultieme superaanvallen lanceren om je tegenstander gestrekt op de grond te krijgen. In tegenstelling tot andere games van dit type ligt er nu een grote focus op de actie en snelle bewegingen zoals ontwijken of springen.

armsho1

Als je eenmaal realiseert wat dit inhoudt, krijg je ARMS zo onder de knie. Je kunt zowel voor besturing met knoppen kiezen, als voor Motion Controls. Die laatst genoemde is veel gekker! Je bestuurt jezelf door een Joy-Con in elke hand te nemen en die simpelweg te bewegen in de richting die je op wilt. Er zijn drie type aanvallen: het uitdelen van normale klappen door een stotende beweging te maken, het vastgrijpen van tegenstanders door beide Joy-Con’s tegelijk naar voren te bewegen, en de superaanvallen. Deze superaanvallen laden gedurende je match vanzelf op en geven je de mogelijkheid enorm veel schade toe te brengen. Naast aanvallen is ook het verdedigen erg belangrijk. Verdedigen doe je door je vuisten dicht naar elkaar toe te bewegen zoals in een echte bokswedstrijd en op het beste te hopen. Door het toepassen van slimme tactieken en door dicht bij je tegenstander in de buurt te komen kun jij de ultieme kampioen worden.

De eerste paar rondjes die ik speelde gingen niet al te best, maar naarmate de besturing wende, kreeg ik wat meer plezier in de game. Helemaal tijdens het spelen van potjes met twee spelers moet je je best doen om je tegenstander te misleiden. Terwijl je snel door de arena beweegt, moet je adequaat zien te reageren op je tegenstander. Ook is het belangrijk om het juiste personage met de juiste wapens te kiezen, want anders zul je vrij snel het onderspit delven. De verzameling van kleurrijke personages heeft mij echt weten te overtuigen en ik kan niet wachten om te zien wat de game nog meer te bieden heeft.

armsho2

Voorlopige conclusie
Door alle flair van ARMS heb ik echt het gevoel dat ik nog niet genoeg gezien heb. Wat ik hoop is dat we in de komende maanden te zien krijgen waar de game naar toe bouwt. We hebben van Splatoon geleerd dat tijd een product overtuigender kan maken. Het is nu alleen wachten op dat zoete moment waarop er nieuwe dingen onthuld worden. Wat dachten jullie van een verhaalmodus met allemaal rare typetjes? Ik zie het helemaal zitten! Het goede nieuws is dat de game in ieder geval ondersteuning biedt aan zowel lokale als online multiplayer, wat op z’n minst moet zorgen voor een toffe game voor jou en je vrienden.
Next articleBehind-the-scenes van de animated shorts voor Poochy & Yoshi's... Previous articleAmiibo-kaarten aangekondigd voor Mario Sports: Superstars

Reacties van gebruikers

Avatar
Jordy B. | 25 januari 2017 10:09 | #271678
Arms leek mij, net als 1-2 Switch, een game met weinig inhoud die je, of er bij krijgt of voor een minimale prijs aan kan schaffen. Ben benieuwd wat we nog meer te weten krijgen over deze titel. Online is een dik pluspunt iedergeval.
Avatar
deejaydadream | 25 januari 2017 11:20 | #271680
Lijkt mij een leuke titel voor soms te spelen, 20 a 30 minuten. Vooral met bekende, die het ook voor de fun doen. Met Splatoon ben je in team verband, dan kan je elkaar aanvullen. Bij Arms moet je het allemaal zelf voor elkaar boksen (goed gevonden, toch, toch, toch?).

Voor mij is het nog geen 60 Euro titel, maar wie weet wat er nog allemaal aangekondigd word. Dit is wel zo een titel die ze in elektronica zaken en speelgoed winkels, op een demo-game-kast kunnen zetten, om de game te promoten.

Jammer dat er niet in iedere hoofdstad van elke provincie een evenement word georganiseerd, waar 4 a 8 Switchen zijn, en je eens hand on kan gaan.
Avatar
Volleybaas | 25 januari 2017 21:04 | #271702
collapse
Verdedigen doe je door je vuisten dicht naar elkaar toe te bewegen zoals in een echte bokswedstrijd en op het beste te hopen. Door het toepassen van slimme tactieken en door dicht bij je tegenstander in de buurt te komen kun jij de ultieme kampioen worden.
------
serieus, ik heb zo vaak bij jouw teksten dat je onzin zit te verzinnen om de word-count omhoog te werken. Snap niet waarom je dat doet, je komt zo onprofessioneel over. Zelfde geldt btw over je deelname aan gamexplain vids.

Mijn mening though
Avatar
niemand | 25 januari 2017 21:32 | #271704
Reactie op post #271702 van Volleybaas
Welke deelname? Is hij Nintendaan?
Avatar
Mink | 26 januari 2017 14:14 | #271723
Reactie op post #271702 van Volleybaas
Doe eens normaal? Wat is hier van geen toevoegende waarde? Er staat juist interessante informatie, dat er diepgang in het spel zit. Misschien de volgende keer eerst even met je juiste been uit bed stappen. :/

@Niemand, jazeker, onze Daan is NintenDaan.
Avatar
niemand | 30 januari 2017 18:21 | #271840
Reactie op post #271702 van Volleybaas
Come on, hier hadden jullie toch wel iets meer van kunnen maken. Dan is er eindelijk een aanleiding tot een geweldige discussie en dan pakken jullie die kans niet. Wie moet hier nu de leegte van N23 vullen?

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

ARMS

Platform: Nintendo Switch
Genre: Fighting
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 8
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 20
Releasedatum: 16 juni 2017

Screenshots