1-2-Switch Preview | 26 januari 2017 10:00 | Auteur: Daan

Je kunt zeggen wat je wilt over minispelcollecties, maar ze hebben de mogelijkheid om uitstekend de capaciteiten van een systeem te laten zien. 1-2-Switch voor de Nintendo Switch heeft dit doel voor ogen en probeert op unieke wijze (je hebt je televisiescherm bijna niet nodig!) een sociale ervaring te creëren. Hoewel er tijdens speelsessies in Frankfurt een domme grijns af te lezen was van mijn gezicht, was ik echter niet direct overtuigd!

1-2-Switch wil vooral de mogelijkheden van de Joy-Cons in het zonnetje zetten. Met technische foefjes als HD Rumble en aangescherpte motion controls, is er ook veel om te laten zien. Hiervoor waren zes verschillende minispelletjes uit de kast gehaald voor het Nintendo Switch-evenement. Elk spelletje laat je gekke bewegingen maken, wat vervolgens weer resulteert in die stomme grijs op je gezicht.

12Switch1

Luchtig plezier
In de eerste minigame, Milk, was het de bedoeling om ‘echt’ een koe te melken. Hiervoor moest je je hand op de SL-toets leggen, om de Joy-Con vervolgens hard naar beneden te duwen. Halverwege was het de bedoeling om ook slim getimed op SR te drukken voor de maximale hoeveelheid melk. Dit proces moest je voor zo’n dertig seconden doen, waarna er een winnaar werd aangewezen.

Samurai Training, Quick Draw en Copy Dance (drie andere spelletjes) volgen hetzelfde principe. Het spel vraagt je om een beweging te maken op een specifiek moment, waar je tegenstander vervolgens (vaak op dezelfde manier) op moet reageren. Wie dit het best doet, wint het spel. Het leuke hieraan is dat het spel je aanmoedigt om deze bewegingen te maken terwijl je diep in elkaars ogen kijkt. Elk van deze minigames waren luchtige hapjes die je niet te lang achter elkaar gaat spelen. Het communicatie-aspect met je vriend(-in) is erg sterk; al valt toch nu al op dat ze snel vervelen.

12Switch3

HD Rumble
Ballcount maakt het echter een stuk interessanter. Met de HD Rumble-functie van de Joy-Con moeten jij en je vriend(-in) proberen vast te stellen hoeveel balletjes zich ‘in’ de controller verschuilen. Jullie hebben beide precies hetzelfde aantal. De truc is vervolgens om je tegenstander op het verkeerde been te zetten: zo kun je bluffen of zelfverzekerd een aantal noemen. Tegen het einde van mijn speelsessie had ik bijvoorbeeld een ronde waar ik vrijwel direct een aantal selecteerde. Het gezicht van mijn rivaal was absoluut onbetaalbaar!

Tot slot: Safe Crack. Ook in dit spelletje worden de mogelijkheden van HD Rumble volledig benut. Door je Joy-Con (zijdelings) rond te draaien op zoek naar drie zwakke punten, tracht je de kluis te openen. In de eerste paar ronden ging dit vrij gemakkelijk, vooral omdat we het scherm gebruikten om de punten precies te lokaliseren. Het wordt pas écht speciaal als je dit doet met je rug naar de televisie en je puur focust op de trillingen zelf. Als je het dan voor elkaar krijgt, voelt dit heel bijzonder!

12Switch2

Voorlopige conclusie
1-2-Switch heeft de mogelijkheid om een tof partyspel te worden, maar verwacht niet iets diepgaands. Tot nu toe weet het op een aardige manier te laten zien wat de Joy-Cons kunnen doen. 1-2-Switch maakt je door zijn unieke concept gemakkelijk aan het lachen, hoewel ik graag zou willen dat sommige spellen wat meer om het lijf hadden. Met het juiste gezelschap kan er echter best een toffe avond voor je te wachten staan!
Next articleNintendo deelt tussenstand van Fire Emblem Heroes - Choose your... Previous articleEiji Aonuma deelt interessante feitjes over het ontwikkelingsproces...

Reacties van gebruikers

Avatar
deejaydadream | 26 januari 2017 11:24 | #271713
Leuk om eens met vrienden te doen, en ben bang dat het dan bij 2 a 3 keer blijft. Dan vind ik 50 Euro veel geld. Dan wacht ik net als bij Arms op een goede prijs verlaging of 2de hands kopen.
Avatar
David | 26 januari 2017 13:31 | #271720
Ik ben super benieuwd naar deze game, gewoon om de controllers ten volste te kunnen benutten. Maar dan niet voor 50 euro haha.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

1-2-Switch

Platform: Nintendo Switch
Genre: Party
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 03 maart 2017

Screenshots