N1ntendo Stream: Speedrun introductie met Donkey Kong Country 2 Special | 27 januari 2017 18:00 | Auteur: Patrick

Altijd al eens willen weten wat speedrunnen is? Check de video hieronder voor een korte introductie met vette tricks uit Donkey Kong Country 2.

Speedrunnen is al tijden een hype en de speedrun-community groeit steeds groter mede dankzij een event als Awesome Games Done Quick. De gekste games worden in ongelooflijke snelheden uitgespeeld. Super Mario 64, The Legend of Zelda: Ocrina of Time en de Donkey Kong Trilogy Country zijn maar enkele voorbeelden van games die binnen deze community gespeeld worden.

Tijdens onze Wii Say Goodbye 2 U-stream heb ik jullie een korte introductie gegeven met vette tricks in Donkey Kong Country 2. Niets is te gek en levels worden uitgespeeld zonder dat je er erg in hebt. Check de video hieronder als je er graag meer vanaf wilt weten.


Hieronder kun je ook nog de laatste truc die mij helaas niet lukte bekijken.


Mocht je nou zelf interesse hebben om één van de Donkey Kong Country-trilogy games te speedrunnen dan kun je deze site checken voor alle benodigde informatie.
Next articleSnipperclips Previous articleBijna dertig foto's van de Japanse gamecases van de Nintendo...

Reacties van gebruikers

Avatar
Martijn | 27 januari 2017 18:56 | #271768
collapse
Leuk om te kunnen en ook best knap, maar ik zou het zelf niet gauw doen. Speedruns boeien me niet zo. Ik neem liever de tijd, dan dat ik door een spel heen race. Ik hou ook niet zo van glitches en shortcuts om maar door een level te razen.

Misschien ben ik geen speedrunner, maar een slowwalker. Ik haal liefst alles uit een game. "Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest" heb ik ook grijs gespeeld, om die 102% te halen. Blijft een favoriet! Smile
Avatar
FalconPawnch | 28 januari 2017 04:14 | #271773
Reactie op post #271768 van Martijn
collapse
speedruns is ook wat je doet als je de game al tig keer uitgespeeld hebt maar het nog steeds leuk vindt.

Zo heb je in DKC returns en tropical freeze in elk level een speedrun objective. Het is best geinig om te zien en uit te vinden hoe je op de snelste en dus vaak ook gekste manier door een stage heen kan slingeren.
Avatar
Martijn | 28 januari 2017 12:16 | #271777
Reactie op post #271773 van FalconPawnch
collapse
Ja, dat is ook waar. Zal ik niet ontkennen. Zelf heb ik alleen niet zoveel met speedruns, zeker niet als er allerlei glitches en shortcuts worden gebruikt.

Een spel als "Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest" blijft altijd leuk! Heb m' een tijdje terug ook weer uitgespeeld. Very Happy
Avatar
Patrick | 28 januari 2017 17:26 | #271793
Reactie op post #271777 van Martijn
Het moet je ook liggen. Om de snelheid en de dingen die ik nu kan doen in DKC2 te halen moet je er al veel uurtjes instoppen. Ik gok dat ik er een uur of 30-40 mee bezig ben geweest tot nu toe en dan ben ik nog lang niet klaar om de game volledig te speedrunnen. W1-3 lukken ondertussen aardig.
Avatar
Duncan | 27 januari 2017 19:13 | #271769
Ik vind het wel fascinerend om te zien hoe die speedrunners alles uit zo'n DKC halen, al is het niet aan mij besteed.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest

Platform: Wii U Virtual Console
Virtual Console: SNES
Prijs: €7.99
Genre: Platformer
Ontwikkelaar: Rare
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 23 oktober 2014