Tequila Works: "Porten van Rime uitbesteed aan Twilight Princess HD-ontwikkelaars" Nieuws | 28 januari 2017 12:30 | Auteur: Bas | Bron: IGN

Tequila Works heeft bevestigd dat Rime geport zal worden door Tantalus Media, de studio die onder meer verantwoordelijk was voor de HD-remake van The Legend of Zelda: Twilight Princess, die verscheen op de Wii U.

Ruim twee weken geleden verschenen de eerste bewegende beelden van de Nintendo Switch-versie van Rime. Volgens de verklaring van Tequila Works was het Tantalus Media die deze beelden mede mogelijk maakte. Tequila Works heeft er voor gekozen om het porten uit te besteden aan de Australische ontwikkelaar die onder andere naamsbekendheid verworven heeft door de ontwikkeling van de HD-remake van The Legend of Zelda: Twilight Princess, die op 4 maart 2016 verscheen voor de Wii U.

In een interview met IGN verklaarde Tequila Works het volgende (vertaald):

"De Nintendo Switch-versie van Rime wordt ontwikkeld door Tantalus Media, de studio die verantwoordelijk was voor de HD-versie van The Legend of Zelda: Twilight Princess. We werken heel nauw met hen samen om er zeker van te zijn dat deze versie strookt met het originele idee achter Rime. En wat doen ze dat goed! We zijn enorm enthousiast over de Nintendo Switch en we zijn ontzettend blij dat we Rime zullen uitbrengen op de console.

We hebben nog een hoop werk voor de boeg, maar we werken er hard aan om de Nintendo Switch-versie af te werken voor de release in mei. Ze zal gelijktijdig uitgebracht worden met de versies voor de Playstation 4, de Xbox One en Windows PC. In de komende maanden zullen we meer informatie delen."


Rime moet in mei 2017 verschijnen voor onder andere de Nintendo Switch.
Next articleNintendo Switch reclame focust zich op Mario Kart 8 Deluxe Previous articleSnipperclips

Reacties van de crew

Avatar
Mink | 28 januari 2017 12:30 | #271778
Bas begint vandaag als proefredacteur. We wensen hem veel succes!

Reacties van gebruikers

Avatar
calvin122 | 28 januari 2017 12:48 | #271779
Veel succes Bassyboy (kan het niet laten sorry)
Avatar
SMS | 28 januari 2017 16:55 | #271792
collapse
Twilight Princess HD was de meest minimalistische HD poort ooit. Weet niet wat er zo speciaal is aan Rime.
Avatar
Martijn | 28 januari 2017 18:32 | #271795
Reactie op post #271792 van SMS
collapse
Op het eerste gezicht...

Weet niet of jij m' daadwerkelijk gespeeld hebt, maar ik ben onlangs opnieuw begonnen "Twilight Princess HD" weer te spelen. Ik moet zeggen dat het spel wel goed is remastered.

Als je beter kijkt: het is wel degelijk goed gedaan. Veel textures zijn zeer sterk vernieuwd/opgepoetst. Het spel ziet er stiekem wel veel strakker en beter uit dan voorheen, zeker op een HD TV. Ik heb het vergeleken (ik heb alle versies van het spel), maar de Wii en Gamecube versie zijn eigenlijk niet zo mooi verjaard, vergeleken met de nieuwe uitgave.

De enige reden dat het minimalistisch lijkt, is omdat mensen geen remaster wilden. Ze wilden een remake. Dat had echter jaren gekost. Voor wat binnen de grenzen van een remaster is gedaan, is het goed gedaan. Doet niet onder voor de remaster van "Wind Waker", al valt het daar meer op.

Toch is het fijn dat "Twilight Princess" er nu weer prima uitziet. Zoals je jezelf het spel van vroeger herinnerd, van omstreeks 2006. De Wii en Gamecube versie bieden dat niet meer...
Avatar
raceneus | 29 januari 2017 14:49 | #271806
Reactie op post #271795 van Martijn
Ik denk bij een remake juist aan een simpele overzetting van het spel naar het nieuwe systeem, en bij een remaster aan (zichtbare verbeteringen. Blijkbaar is het dus andersom, dat een remake meer is dan een remaster.
Avatar
koekiemonster | 29 januari 2017 08:57 | #271802
Vreemd dat een second party van Zelda downgrade naar een indie-game. Zegt wellicht ook wat over de aanwezige westerse support..

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Rime

Platform: Nintendo Switch
Genre: Adventure
Ontwikkelaar: Tequila Works
Uitgever: Grey Box
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 17 november 2017

Screenshots