Snipperclips Preview | 28 januari 2017 10:00 | Auteur: Daan

Van alle games die Nintendo zelf aankondigde voor de nieuwe console valt Snipperclips ongetwijfeld het meest op. Het is een puzzelaar, speciaal gemaakt voor de Nintendo Switch. Wat klinkt als een wegwerpspelletje, blijkt een van de betere co-op-games waar ik me in Frankfurt aan kon wagen. Het vereist actief samenspel richting een einddoel (waarbij je onderweg uitvindt hoe alles werkt) en geeft vooral veel plezier. Dit spel gaf me meteen een goed gevoel!

Het concept van Snipperclips is dat jij en een vriend vormen maken. Twee gekke figuren moeten elkaar helpen om de ander in goede vorm te krijgen in een doelgerichte puzzel. Je kunt lopen, springen, draaien en transformeren om de beste weg door het level te vinden met behulp van de Joy-Cons. Transformeren kan door een deel van de ander weg te knippen. Dit zorgt ervoor dat je niet alleen hun verschijning verandert, maar ook hoe de wereld hierop reageert. Foutjes zijn snel gemaakt, maar met één druk op de knop ben je weer terug in je startvorm.

sclips

Een van de puzzels die we probeerden bestond uit twee delen. Eerst moesten we een hoger platform bereiken om een knop in te drukken. Bij het indrukken kwam er een basketbal tevoorschijn, die in het net terecht moest komen. Het klinkt eenvoudig, maar dat is het niet. We moesten uitvinden welke vormen zouden werken in deze specifieke scenario's om beide doelen snel achter elkaar te kunnen voltooien. Het bleef altijd leuk om te bewegen en draaien tot de personages het doel perfect wisten te behalen.

De puzzels worden steeds moeilijker en venijniger, maar nooit frustrerend. Het bleef altijd leuk om er samen uit proberen te komen. De visuele stijl hielp heel erg mee; die was erg mooi. Mijn collega en ik hadden hier veel ontzag voor, toen we achter de tablet zaten met onze Joy-Cons. Games zoals Snipperclips zijn juist de ervaringen die ik graag wil beleven op de Nintendo Switch, dus hopelijk maakt Nintendo meer spellen in deze richting!
Next articleTequila Works: "Porten van Rime uitbesteed aan Twilight Princess... Previous articleN1ntendo Stream: Speedrun introductie met Donkey Kong Country...

Reacties van gebruikers

Avatar
koekiemonster | 28 januari 2017 11:08 | #271776
collapse
Wat een supergave game en dat meen ik!
Avatar
Paul | 28 januari 2017 15:14 | #271787
Reactie op post #271776 van koekiemonster
Same!
Avatar
HooksinVincent | 28 januari 2017 13:19 | #271781
Ik kijk hier ook best naar uit :')

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Snipperclips - Geknipt om samen te spelen!

Platform: Nintendo Switch eShop
Prijs: €19,99
Genre: Puzzle, Action
Ontwikkelaar: SFB Games
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 03 maart 2017

Screenshots