N1's top 10 voor 2017: 10 - 6 Special | 30 januari 2017 10:00 | Auteur: Redactie

Voordat we onze blik op de rest van dit jaar zouden richten, wilden we de Nintendo Switch-presentatie nog even laten inzakken. Wat een games! En ook wat een aankondigingen volgden nog na de presentatie. Alles bij elkaar hebben we genoeg om naar uit te kijken: ook zeker meer dan onze tien geselecteerde spelletjes. Daarom kun je vanaf vandaag lezen welke games we het meest anticiperen dit jaar, maar ook welke spellen hier net buiten vielen.

10. Fire Emblem Warriors (Nintendo Switch / Nintendo 3DS) - Erik
Er was eens een poll in het Japanse blad Famitsu; “Welke nieuwe ‘Warriors’-game wil jij graag zien?” Fire Emblem eindigde hierbij prominent als hoogste (en enige!) Nintendo-franchise. Het lijkt erop dat The Big N met een schuin oog meelas, want Fire Emblem Warriors komt er echt aan! In navolging van Hyrule Warriors wordt dit het tweede spel waarin we met bekende Nintendo-figuren massa’s en dan ook massa’s vijanden aan ons zwaard mogen rijgen. Een briljante zet, want de op wapens gerichte wereld van Fire Emblem leent zich hier perfect voor. Helaas zijn details nog schaars. Met Chrom hebben we al een miniem voorproefje kunnen zien, maar we kunnen niet wachten op meer. Een goed einde voor dit sprookje zien wij dan ook zeker zitten.

1

9. FAST RMX (Nintendo Switch) - Mink
De FAST-serie blijkt telkens weer grafisch een hoogstandje en gameplay-technisch zit het ook altijd snor, wat ons diezelfde kwaliteit voor dit deel doet verwachten. Waarom Nintendo-fans nog altijd om een F-Zero vragen is mij dan ook volledig onbekend, we hebben een perfect equivalent. FAST RMX brengt dertig nieuwe parkoersen en vijftien futuristische wagens: genoeg nieuws te verkennen dus. Dat alles maakt dit absoluut een titel om in de gaten te houden, zeker als je je beseft dat deze titel nog voor het einde van maart in de winkelketens ligt.

fastrmx17

8. Super Bomberman R (Nintendo Switch) - Patrick
Na 34 jaar houdt de simpele gameplay van Bomberman nog altijd goed stand: plaats bommen en blaas je vijanden op! Naast The Legend of Zelda: Breath of the Wild kijken we vooral uit naar deze launchgame. Met de komst van de Nintendo Switch heeft Nintendo beloofd dat we met acht personen in lokale multiplayer kunnen spelen en daar leent Bomberman zich zeer goed voor. We kunnen dan ook niet wachten om elkaar met achten te gelijk op te blazen. Heb je echter niet graag zoveel volk over de vloer, dan kun je het altijd nog via de online multiplayer proberen. Verder moet deze game een goed singleplayer-avontuur bieden en de Joy-Cons optimaal benutten. We zijn benieuwd wat dit ons gaat bieden.

11

7. Yooka-Laylee (Nintendo Switch) - Patrick
Yooka-Laylee is nog niet bevestigd voor Nintendo Switch, maar alles wijst erop dat Playtonic Games de game naar Nintendo’s nieuwe console zal brengen. Op zeer korte termijn kunnen we de uitslag van de gesprekken met Nintendo verwachten. Wij zijn er ondertussen zeker van: Yooka-Laylee gaat de Nintendo Switch niet overslaan en hoe kan dat ook anders? Deze spirituele opvolger van Banjo-Kazooie mag niet ontbreken. Alle trailers doen onze liefde voor de oude collect-a-ton-games opnieuw opbloeien. Het is ook al tijden geleden dat we aan de slag hebben gekund met een game in dit genre. Gelukkig zagen de oudgedienden van Rare dat de wereld toe was aan een nieuwe Banjo-Kazooie-game. Dat beroemde duo gaan we in Yooka en Laylee zeker terugvinden samen met de oude Rare-magie die over de jaren helaas verloren ging bij Microsoft.

laylee17

6. ARMS (Nintendo Switch) - Mink
2017 is het jaar van vernieuwing voor Nintendo. Zo komt de gloednieuwe Nintendo Switch op de markt en brengen ze een geheel nieuwe IP aan het licht; Arms. In deze game wil Nintendo het fighting-genre weer in een nieuw leven blazen, net zoals ze deden ten tijde van Splatoon met het shooter-genre. Deze fun fighter lijkt ons enorm tof, met verschillende speelbare personages, strategische gameplay en snelle actie: alle elementen die een toffe fighter moet hebben. Wij zijn dan ook enorm benieuwd naar deze titel en in hoeverre hij competitief te spelen is.

armsho2
Next articleSpeelbare personages kiezen in trailer van Mario Sports Superstar Previous articleFoto toont de binnenkant van de Nintendo Switch-dock

Reacties van gebruikers

Avatar
FalconPawnch | 30 januari 2017 11:23 | #271823
collapse
Waarom fans nog om een f-zero vragen, Mink? Serieus? Ik hoop dat ik de sarcasme heb gemist...

Nintendo had gewoon de deal met Shin'en moeten sluiten om het een F-Zero lakje te geven. Met FAST was het duidelijk dat er nog steeds vraag is naar een succesvolle future racer. Smeer hier een F-Zero sausje over heen en profiteer!
Avatar
Mink | 30 januari 2017 11:47 | #271826
Reactie op post #271823 van FalconPawnch
collapse
Tja, het is praktisch een F-Zero-titel, alleen zonder de iconische personages. Ik ben het met je eens, als er één bedrijf is dat de F-Zero-franchise moet krijgen, is het Shin'en.
Avatar
raceneus | 30 januari 2017 14:55 | #271833
Reactie op post #271826 van Mink
collapse
30 nieuwe banen, ja? Ik dacht dat het een remaster zou worden, Fast neo racing met hier en daar wat extra's. Dit klinkt zo goed als een nieuw deel Smile

Het is dat ik op 8 april jarig ben, anders zou er een reden zijn om het apparaat eventueel in maart al te halen Smile

Ik kijk ook erg uit naar Yooka-laylee... als die inderdaad naar de switch komt, tenminste...
Avatar
Mink | 30 januari 2017 17:53 | #271839
Reactie op post #271833 van raceneus
Het is een volledig nieuw deel, aldus Shin'en.
Avatar
Yosher2 | 30 januari 2017 19:44 | #271843
Reactie op post #271826 van Mink
Ik heb F-Zero én FAST gespeeld (op de Wii en Wii U), en als je het mij vraagt haalt FAST het gewoon echt niet qua fun factor met F-Zero. Ik heb nog wel veel plezier met FAST hoor, maar ik heb echt honderden uren gestoken in F-Zero GX alleen. FAST komt daar echt lang niet bij in de buurt.

F-Zero heeft IMO gewoon een veel strakkere gameplay, betere racebanen, betere muziek, en de personages voegen IMO wel degelijk iets toe. Daarnaast ben ik persoonlijk niet echt een fan van het kleur-mechanisme van FAST, als ik dit soort games speel zijn er andere zaken waar ik me liever op wil focussen.

Ik ga toch wel deze Switch versie van FAST aanschaffen, maar het één sluit het ander niet uit. Alleen omdat ze beide supersnelle futuristische racers zijn betekent het uiteraard niet dat ze, op de personages na, hetzelfde zijn. Een beetje appels met peren vergelijken vind ik dit. Kun je ook net zo goed ook FAST niet eens aanschaffen, Mario Kart 8 (Deluxe) op 200cc gaat immers al snel genoeg!
Avatar
raceneus | 30 januari 2017 14:56 | #271834
Reactie op post #271823 van FalconPawnch
Je hebt in je bericht niet uitgelegd wat er nou voor zorgt dat F-zero alsnog nodig is, naast Fast neo racing. Wat is dat voor jou?

Waarschijnlijk zou ik ze allebei halen, als ze beiden zouden uitkomen voor de Switch, daar niet van.
Avatar
Yosher2 | 30 januari 2017 19:48 | #271844
collapse
Ik heb zeker interesse in alle vijf deze games, al moeten sommige hiervan me wel nog overtuigen. ARMS met wat voor content het allemaal biedt, Bomberman met een lagere prijs, en Yooka-Laylee met of deze ook echt naar de Switch gaat komen. Het is uiteraard zéér aannemelijk dat dit wel gaat gebeuren, maar wat Nintendo betreft vertrouw ik derde partijen niet meer totdat iets definitief is bevestigd. Fire Emblem Warriors en FAST ga ik sowieso wel zeker weten aanschaffen, beide op dag één dat ze beschikbaar zijn denk ik.
Avatar
Patrick | 30 januari 2017 20:58 | #271847
Reactie op post #271844 van Yosher2
collapse
Yooka-Laylee is zojuist bevestigd voor de Nintendo Switch. Kickstarter-backers kunnen hun keuze aanpassen naar Nintendo Switch binnenkort.
Avatar
Yosher2 | 30 januari 2017 21:43 | #271848
Reactie op post #271847 van Patrick
Ik had het net al gelezen ja, maar schijnt dus alleen digitaal te zijn. Aangezien ik mijn games echt veel, véél liever fysiek heb, en het feit dat digitale games soms alsnog fysiek uitkomen, wacht ik nog wel even voor ik hem aanschaf...
Avatar
Linkplayer | 31 januari 2017 10:30 | #271855
"Waarom Nintendo-fans nog altijd om een F-Zero vragen is mij dan ook volledig onbekend, we hebben een perfect equivalent."

Misschien omdat het meer Wipeout is dan F-Zero qua gameplay en niet andersom zoals velen denken?
Serieus, de handling van de racers, de track designs, etc. is veel meer Wipeout dan F-Zero, dus hoe men in hemelsnaam op het idee is gekomen dat dit een F-Zero kloon/alternatief is is mij een raadsel o.O
Avatar
Zach | 31 januari 2017 20:11 | #271882
Meer WipeOut dan F-Zero is ook de reden dat ik de game amper heb gespeeld.

Voor mij walst Dragon Quest XI over al deze games heen. Zowel de HD als de 3DS-versie.

Uit dit rijtje kijk ik eigenlijk alleen uit naar Yooka-Laylee.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

ARMS

Platform: Nintendo Switch
Genre: Fighting
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 8
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 20
Releasedatum: 16 juni 2017

FAST RMX

Platform: Nintendo Switch eShop
Prijs: €19,99
Genre: Racing
Ontwikkelaar: Shin'en Multimedia
Uitgever: Shin'en Multimedia
Aantal spelers lokaal: 8
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 8
Releasedatum: 03 maart 2017

Fire Emblem Warriors

Platform: Nintendo Switch
Genre: Hack 'n Slash
Ontwikkelaar: Team Ninja
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 20 oktober 2017

Fire Emblem Warriors

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Hack 'n Slash
Ontwikkelaar: Team Ninja
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 20 oktober 2017

Super Bomberman R

Platform: Nintendo Switch
Genre: Arcade
Ontwikkelaar: Konami
Uitgever: Konami
Aantal spelers lokaal: 8
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 8
Releasedatum: 03 maart 2017