N1's top 10 voor 2017: 5 - 1 Special | 02 februari 2017 10:00 | Auteur: Redactie

Maandag begonnen we met de top 10 beste games voor komend jaar! Vandaag sluiten we de toplijst af, met veel games die je waarschijnlijk al aan zag komen. Splatoon 2, Super Mario Odyssey en The Legend of Zelda: Breath of the Wild staan waarschijnlijk op de radar van vrijwel elke toekomstige Nintendo Switch-bezitter. Vergeet daarnaast zeker Xenoblade Chronicles 2 voor het apparaatje niet en natuurlijk Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia ook niet, voor de oude vertrouwde Nintendo 3DS!

Lees hier N1's top 10 voor 2017: 10-6
Lees hier N1's top 10 voor 2017: eervolle vermeldingen

5. Xenoblade Chronicles 2 (Nintendo Switch) - Jeroen
Dat Xenoblade Chronicles 2 de bovenste vijf heeft weten te halen, heeft het spel vooral te danken aan de reputatie die het spel bij Nintendo-fans verdiende wanneer de originele Xenoblade Chronicles verscheen. Deze verfrissende Japanse RPG bood zowel diepgang voor fans van het genre, als een lage drempel qua gameplay om voor het eerst eens aan het genre te gaan. Dit deel zet een nieuwe stap in de Xeno-serie, waarbij het zeker ook terugkijkt naar oudere games. Tegelijk impliceert 'deel 2' dat het direct volgt na de gebeurtenissen van deel 1, waar we bij N1 al eens over speculeerden. Welke gelijkenissen en verschillen we dan ook gaan zien ten opzichte van de originele Xenoblade Chronicles, we hebben er veel vertrouwen in dat dit weer net zo'n fantastische ervaring wordt!

xeno17

4. Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia (Nintendo 3DS) - Erik
In het westen maakten we pas kennis met Fire Emblem na de grote populariteit van Roy en Marth in Super Smash Bros. Melee. De reeks kent in Japan echter al zijn oorsprong op de Famicom, bijna dertig jaar geleden. Dankzij Fire Emblem Echoes: Shadow of Valentia kunnen wij straks ook eindelijk meer van die roemruchtige geschiedenis ervaren. Echoes steekt het tweede deel van de serie in een nieuw jasje, dat alweer in 1992 verscheen. Het spel volgt hartsvrienden Alm en Celica, die in een vernietigende oorlog terechtkomen. Bijzonder is dat je de wereld waar het zich afspeelt, Valentia, af en toe zelf ook kunt verkennen. Het traditionele Fire Emblem-perspectief keert pas terug tijdens gevechten. De remake legt de focus op het verhaal en belooft alle ouderwetste elementen te polijsten naar hedendaagse standaarden. Wij kunnen niet wachten!

valentia2017

3. Splatoon 2 (Nintendo Switch) - Erik
Splatoon was een waar fenomeen op de Wii U. Niet alleen toverde Nintendo ten langen leste weer eens een nieuwe IP uit haar hoge hoed; het bleek ook nog eens een direct schot in de roos. Splatoon zette het fenomeen "shooter" op zijn kop en bood je geen kogels maar klodders verf. Vijanden waren niet meer dan een obstakel: je ware doel was om de hele plattegrond in jouw kleur te verven. Het speelde heerlijk verfrissend en was ook nog eens buitengewoon competitief. En het vervolg? Dat borduurt hier gewoon heerlijk op voort. Niks de gameplay omgooien; gewoon meer klodders bieden van de verf die al zo goed was. Meer maps, meer spelmodi én meer wapens: precies zoals we het willen. Splatoon 2 is dé titel voor de Nintendo Switch om naar uit te kijken deze zomer.

splatoon17

2. Super Mario Odyssey – Mink
Na Super Mario Sunshine wachten we al weer vijftien jaar op een nieuwe 3D Mario Sandbox-game! Deze alom geprezen titel is vaak het middelpunt van de belangstelling geweest als mensen het hadden over Virtual Console of een HD-Remake. Nu krijgen we iets beters dan een al bekend avontuur, we krijgen een gloednieuwe Sandbox 3D Mario-game genaamd Super Mario Odyssey. Helaas kunnen we pas eind dit jaar met het spel aan de slag, maar man-o-man wat ziet deze titel er magnifiek uit. De eerste trailer bezorgde ons kippenvel. De besnorde loodgieter bevindt zich ditmaal in een New York City-achtige omgeving, kan wolkenkrabbers beklimmen en zelfs touwtje springen met “gewone mensen”. Mocht dit je nou helemaal niet aanspreken: niet getreurd, ook de andere omgevingen oogden imposant. De trailer toonde alles wat ik wilde zien van een nieuwe 3D Mario-game: toffe platformgameplay, de mogelijkheden om op ontdekking te gaan en epische eindbazen. Ondanks dat de titel pas tijdens de feestdagen moet verschijnen, zitten wij al op het puntje van onze stoel, wachtend voor meer informatie, beelden of zelfs game-mogelijkheden van deze titel. Mario keert mooier dan ooit terug in een schitterend 3D-landschap!

odyssey2017

1. The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Nintendo Switch / Wii U) - Jeroen
Niet verrassend, wel terecht: Breath of the Wild heeft de eerste plaats in onze lijst veroverd. Al lang voordat de Nintendo Switch écht gestalte kreeg, keek iedereen vooral uit naar deze game. Hoofdproducent Aonuma heeft alles uit de kast gehaald voor het meest uitgebreide en ambitieuze Zelda-project ooit! Voorganger Skyward Sword moest al veel vernieuwing in de serie brengen, maar leunde wat te veel op bewegingsbesturing en beperkte heel erg de ruimte die de speler had om door de wereld te bewegen. Dit nieuwe deel moet al deze problemen oplossen en wellicht zelfs het genre herdefiniëren waar Link en zijn kameraden zich in bevinden. Of het nu om survivallen gaat, een avontuur volgen of iets heel anders: we gaan veel uurtjes kunnen steken in Breath of the Wild. Alles wat je van de serie kent, zoals de gekke personages en snuggere puzzeltjes, keren terug in dit deel, terwijl er aan vernieuwing geen gebrek is. Je kunt doen wat je wil in de wereld! Dit experiment lijkt bijna niet te kunnen falen en vrijwel elke Nintendo Switch-bezitter zal vanaf 3 maart aan zijn nieuwe console gekluisterd zitten om met Link door de wondere wereld van Hyrule te wandelen!

zelda17

De volledige lijst
Nummers 1-5
1. The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Nintendo Switch / Wii U)
2. Super Mario Odyssey (Nintendo Switch)
3. Splatoon 2 (Nintendo Switch)
4. Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia (Nintendo 3DS)
5. Xenoblade Chronicles 2 (Nintendo Switch)

Nummers 6-10
6. ARMS (Nintendo Switch)
7. Yooka-Laylee (Nintendo Switch)
8. Super Bomberman R (Nintendo Switch)
9. FAST RMX (Nintendo Switch)
10. Fire Emblem Warriors (Nintendo Switch / Nintendo 3DS)

Eervolle vermeldingen
Snipperclips (Nintendo Switch)
Pikmin for Nintendo 3DS (Nintendo 3DS)
Lady Layton: The Millionaire's Ariadone’s Conspiracy (Nintendo 3DS)
Ever Oasis (Nintendo 3DS)
Disgaea 5 Complete (Nintendo Switch)
Dragon Quest XI (Nintendo Switch / Nintendo 3DS)
Next articleNintendo toont per ongeluk het developer-menu van de Nintendo... Previous articleGerucht: Kimishima overweegt Nintendo 3DS-opvolger

Reacties van gebruikers

Avatar
Zach | 02 februari 2017 10:06 | #271946
Op Splatoon 2 na allemaal games waar ik naar uitkijk Smile
Avatar
Lucas | 02 februari 2017 11:26 | #271950
Kan echt niet wachten op Zelda! Dan te bedenken dat het nog maar een maandje ver is.

Hoewel... Dit was bijna 3 jaar geleden:

https://www.youtube.com/watch?v=oz2JoO91dCk

Mag verdomme tijd worden! :p
Avatar
deejaydadream | 02 februari 2017 11:33 | #271953
Ik zet Splatoon II nog boven Mario, denk dat ik die game veel en veel meer uren in ga steken. En ook Xenoblade Chronicles 2, maar wie weet vergis ik mij. We gaan het zien dit jaar.
Avatar
koekiemonster | 02 februari 2017 12:08 | #271954
collapse
Mijn top 5:

1. The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Nintendo Switch / Wii U)
2. Snipperclips (Nintendo Switch)
3. Lady Layton: The Millionaire's Ariadone’s Conspiracy (Nintendo 3DS)
4. Ever Oasis (Nintendo 3DS)
5. beide Monsterboy games (Nintendo Switch)
Avatar
raceneus | 02 februari 2017 12:24 | #271961
Reactie op post #271954 van koekiemonster
collapse
Mijn top 6: (Ik zag dat Deejaydream er ook een top 6 van had gemaakt)
1. Super Mario Odyssey
2. Yooka-laylee
3. Fast RMX
4. Mario kart 8 Deluxe
5. Splatoon 2
6. The legend of Zelda: breath of the wild
Avatar
deejaydadream | 02 februari 2017 16:00 | #271968
Reactie op post #271961 van raceneus
Ja ik had er een top 6 van gemaakt, omdat ik zeker van 1 titel twijfel of deze dit jaar uit komt.
Avatar
Snader | 02 februari 2017 12:08 | #271955
collapse
Yes! Een Wii U game op 1! Terecht verdiend!
Avatar
koekiemonster | 02 februari 2017 12:26 | #271962
Reactie op post #271955 van Snader
Zo zie je maar weer; de WiiU is beter dan de 3DS en Switch bij elkaart (ofzo hahaha)
Avatar
Martijn | 02 februari 2017 18:31 | #271975
Reactie op post #271955 van Snader
Zolang het een goed spel is, hoor je mij niet klagen. Het platform zorgt er niet voor hoe leuk of geweldig een titel is.

Er zijn zoveel games die worden doorgeschoven van een vorig platform. Ze konden het bij "Breath of the Wild" alleen niet maken hem te annuleren voor de Wii U. Toch komt het spel uiteindelijk naar beide systemen op dezelfde dag, dus is het niet langer juist het een Wii U titel te noemen. Het is nu net zo goed een Switch titel geworden.

Niet dat het iemand boeit. "Breath of the Wild" is intussen toch al dé titel om op je Nintendo systeem te spelen. De Wii U is echter over, terwijl de Switch net begint. De Switch heb ik uiteindelijk toch nodig voor meer Nintendo games. De nieuwe Zelda is een uitstekende start voor een gloednieuw systeem.

Hoewel het nooit de bedoeling was, bezit ik van "Twilight Princess" ook alle versies. Misschien gebeurd dat met "Breath of the Wild" uiteindelijk ook. Geen flauw idee, maar de tijd zal het leren. Smile
Avatar
deejaydadream | 02 februari 2017 13:02 | #271966
Mijn top 5 (6) tot nu toe voor dit jaar:

1. Splatoon 2 (Nintendo Switch)
2. Xenoblade Chronicles 2 (Nintendo Switch)
3. MK8 Deluxe (Nintendo Switch)
4. Dragon Quest XI (Nintendo Switch, mits die dit jaar uit komt)
5. Super Mario Odyssey (Nintendo Switch)
6. The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Nintendo Switch)
Avatar
niemand | 02 februari 2017 17:55 | #271971
Mooie lijst. Ik was bijna bang dat 1 2 switch de top 5 zou halen.
Avatar
Nintendofan | 02 februari 2017 19:14 | #271977
1. Super Mario Odyssey (Nintendo Switch)

2. The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Nintendo Switch)

3. MK8 Deluxe (Nintendo Switch)

4. Fire Emblem Warriors (Nintendo Switch)

5. 1, 2 Switch (Nintendo Switch)
Avatar
Mitch | 02 februari 2017 22:21 | #271983
collapse
Link heeft eindelijk een stem?

Wel scherp blijven, redactie.
Avatar
Jeroen K. | 02 februari 2017 23:03 | #271985
Reactie op post #271983 van Mitch
Excuus!

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia

Platform: Nintendo 3DS
Genre: SRPG
Ontwikkelaar: Intelligent Systems
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 19 mei 2017

Splatoon 2

Platform: Nintendo Switch
Genre: Third-Person Shooter
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 8
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 8
Releasedatum: 21 juli 2017

Super Mario Odyssey

Platform: Nintendo Switch
Genre: 3D Platformer
Ontwikkelaar: Nintendo EAD
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 27 oktober 2017

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Platform: Wii U
Genre: Open-Air Adventure
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 03 maart 2017

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Platform: Nintendo Switch
Genre: Open World Adventure
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 03 maart 2017

Xenoblade Chronicles 2

Platform: Nintendo Switch
Genre: JRPG
Ontwikkelaar: Monolith Soft
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 01 december 2017