Gerucht: Kimishima overweegt Nintendo 3DS-opvolger Nieuws | 02 februari 2017 09:20 | Auteur: Jeroen K. | Bron: Kyoto shinbun

Kimishima zou een Nintendo 3DS-opvolger overwegen te maken.

Nu de Nintendo Switch komende maand zal lanceren als hybride console, verwachtten velen dat de Nintendo 3DS binnenkort aan haar einde zou komen en dat Nintendo door zou gaan met slechts een console. Nintendo heeft meermaals aangekondigd de Nintendo 3DS te zullen blijven ondersteunen met nieuwe games. Het Japanse dagblad 'Kyoto shinbun (shinbun is Japans voor krant)' meldt vandaag een quote van Nintendo-president Tatsumi Kimishima die zegt dat Nintendo een Nintendo 3DS-opvolger overweegt, omdat hij er een markt voor ziet.

Nintendo heeft niet officieel bevestigd dat het een Nintendo 3DS-opvolger overweegt.
Next articleN1's top 10 voor 2017: 5 - 1 Previous articleFire Emblem Heroes nu beschikbaar in Japan en Europa

Reacties van gebruikers

Avatar
The Iron Ghoul | 02 februari 2017 09:39 | #271945
collapse
Ik denk dat de consument moet beslissen of er een nieuwe handheld komt. Als de consument massaal de Switch koopt en de 3DS laat liggen zowel in hardware als in software dan kan Nintendo niet anders om de 3DS te laten vallen. Als er geen verandering is in verkopen voor de 3DS dan ziet de consument de Switch meer als console en dan zou je dus wel verder kunnen gaan met handhelds.

Persoonlijk zou ik juist voor de komende 5 jaar niets meer doen voor de 3DS en ook geen nieuwe handheld maken. Eerst focussen op de Switch met alle games en als de Switch dan niet super gaat dan kan je weer terug naar het oude beleid
Avatar
Lucas | 02 februari 2017 10:43 | #271947
Reactie op post #271945 van The Iron Ghoul
Hier sluit ik me wel bij aan. Denk dat ze 3DS gewoon een goeie software update moeten geven. Dat gedoe met friend codes de deur uit, een UI zoals de Switch en met de eShop meer met de Switch communiceren. Misschien een nieuwe editie van de 3DS uitbrengen met betere resolutie. De graphics van de 3DS kunnen namelijk nog prima mee.
Avatar
koekiemonster | 02 februari 2017 12:12 | #271957
Reactie op post #271945 van The Iron Ghoul
collapse
Ik denk dat Kimishima prima inzicht heeft in de huidige pre-orders (ze zijn gezond, maar niet uitstekend. Besef dat er van de WiiU alleen al 3 miljoen waren verkocht in enkele weken tijd) en verdere markt-analyses en nu al ziet dat de Switch alleen niet afdoende lijkt te zijn om op de winsten van vroeger uit te komen.

Nintendo heeft een tweede paard nodig en 3DS lijkt een beetje op haar laatste benen te lopen. Ook al zal Nintendo deze markt zo lang willen uitrekken; ergens moet men verder.

Wat mij betreft kan dat prima met de Switch architectuur, maar dan wel verschillende hardware-opties. Ik hoef mijn Switch bv helemaal niet op het grote scherm; geef mij maar een dedicated handheld met betere batterijduur en betere draagbaarheid.

Kortom, geef mij een meer draagbare Switch voor 199 euro [zonder dock] en ik ben om Smile
Avatar
deejaydadream | 02 februari 2017 12:43 | #271964
Reactie op post #271957 van koekiemonster
Daarom is het ook zo dom om te roepen, er komt misschien een opvolger van de 3DS. Nu gaat iedereen ervan uit, dat de Switch de ultieme handheld en console in 1 is, en dat alle console en handheld titels van Nintendo naar Switch komen.

Nu zegt hij tegen iemand misschien, en dat brengt zoveel twijfel met zich mee. Plus richten op 1 hardware product (wat ook een handheld is) zou beter zijn. Faalt de Switch kan je nog altijd een nieuwe handheld over 4 a 5 jaar op de markt brengen. De 3DS zal toch genoeg 3rd party support krijgen denk ik. Al verkiezen er steeds meer handheld makers naar de mobiele markt te gaan.
Avatar
marcel2552 | 02 februari 2017 22:42 | #271984
Reactie op post #271957 van koekiemonster
Tuurlijk Kimishima is een zakenman in hart en nieren, hij gaat echt niet nu al zeggen 3ds is dood deal with it. Dat gaat ook niet gebeuren zolang de switch niet op zn minst over de wiiu cijfers heen is. Je kan er vergif op innemen dat hij voor eind dit jaar al de 15M gepasseerd wil hebben wil ie t n success noemen.

Zal idd wel een Switch mini komen ofzo, hardware is handheld mode kwa specs, kleiner scherm. Maar games zullen cross compatible zijn en dus niet exclusief zijn. Zo kan je zowel de console als handheld mensen tevreden houden, want de prijs kan dat in theorie onder de 250 zonder dock ect.
Avatar
deejaydadream | 02 februari 2017 11:30 | #271951
Zou Tatsumi Kimishima gemist hebben dat de Switch ook een handheld is?

Nintendo moet niet meer op 2 paarden gokken, maar puur voor 1 hardware device gaan. Ook al hun studio's 1ste & 2nd party, games maken voor de Switch. En als games perse het touchscreen moeten gebruiken (tekenen of iets), dan dat duidelijk melden op het Switch doosje. Dat deze game alleen in handheld modus te spelen is, maar voor bijna alles is er wel een oplossing met een controller.

Tevens kan je over 4 a 6 jaar de Switch II op de markt brengen. 1 alleen het scherm met de hardware, voor 150 a 200 Euro, en een pakket met de joycons en het docking station. Kunnen ze dan niet nieuws meer ontwikkelen? Tuurlijk wel, ze kunnen andere joy-cons op de markt brengen of totaal iets anders wat je aan de switch kan vast maken. Mij lijkt het fun, het scherm recht op en dan in het joy-con slot, iets wat op de onderkant van de gameboy lijkt. Maar Nintendo blijf bij het Switch idee (is toch voor dovenmans oren gezegd vrees ik).

De New 3DS en 3DS kan je blijven verkopen, maar laat alle Nintendo studio's zich op de Switch richten. Genoeg 3rd party die voor de 3DS willen ontwikkelen. Al zie je steeds meer 3rd party zich van de 3DS afzijdig houden, en console games (Switch, PS4, XBOX ONE) en mobiele markt richten.

Want het geld wat we weer voor een nieuwe handheld moeten uitgeven om pokemon te spelen. Kunnen we beter Switch games kopen waar ze ook meer winst op maken (denk ik).
Avatar
koekiemonster | 02 februari 2017 12:09 | #271956
Ik ben groot voorstander van een Switch Lite voor een degelijke prijs met een betere batterijduur en handzamer.


Geeft wel -stiekem- aan dat Nintendo zelf nog niet volledig durft in te zetten op de Switch en of dat een goed teken is laat ik over aan de fans hier.
Avatar
Lieve Jongen | 02 februari 2017 17:55 | #271970
Als er een opvolger van de 3DS komt betekent dat meteen ook dat er geen Pokémon RPG naar de Switch komt. Die zal dan natuurlijk alleen op de opvolger verschijnen.
Avatar
niemand | 02 februari 2017 18:10 | #271972
Hier mis ik banjokazooie weer. Hij flipt nu waarschijnlijk compleet.
Avatar
FalconPawnch | 02 februari 2017 18:24 | #271974
met de switch die de focus legt op het draagbaar gamen (handheld dus) zou het een domme zet zijn. De 3DS opvolger kan trouwens twee dingen betekenen; een geheel nieuwe handheld, of een verbeterde versie van de 3DS soorten die we al kennen. Wat wordt het dan? "The Super NEW Nintendo 3DS XXL Special Master Version Pro"? En dan in de kleuren Uitmelkerij Wit of Dikke Reet Roze? Come on, als we het dan toch gaan doen, doe dan wel a.u.b. backwards compatibiity plz.
Avatar
Martijn | 02 februari 2017 21:39 | #271981
Wat ik uit dit bericht haal: er is nog geen opvolger nu. Ook nog niet in de planning. De 3DS wordt in leven gehouden vanwege de Switch. Gaat de Switch slecht, dan hebben ze de 3DS om op terug te vallen.

Ook de 3DS heeft niet het eeuwige leven. Er zijn al zoveel versies geweest, steeds met een minimale vernieuwing, maar het was allemaal deel van de DS-lijn. Ik verwacht dat de eerste stap gaat zijn, om te zien hoe de Switch het zal doen. Als de Switch een succes is, dan zou deze de 3DS kunnen vervangen.
Nintendo zou m' er ook naast kunnen houden, mocht het succes van de 3DS niet kleiner worden door de Switch. Dan concurreren ze dus met zichzelf, maar blijft de handheld markt rotsvast in Nintendo's handen. Al het geld gaat immers nog steeds naar Nintendo. Het geheel is dan nog steeds stevig dichtgespijkerd, zoals dat eigenlijk al sinds 1989 is.

Als de Switch faalt zijn de gevolgen groter en risicovoller. Dan vallen ze terug op de 3DS en dáár is die opvolger dus voor: Overbrugging. Nintendo kan in de tussentijd rustig werken aan een opvolger van de 3DS, die vervolgens de rol van de Switch terug kan overnemen als hij klaar is (mocht het nodig zijn). De 3DS gaat dan over in een nieuwe lijn om ook die toekomst te kunnen garanderen. Nintendo heeft duidelijk al een plan B klaarliggen, al is nog niet zeker dat zij dit gaan uitvoeren.
Dan is er ook nog de optie om een 3DS opvolger naast de Switch te ontwikkelen, voor ernaast. Dan ontstaat ongeveer de situatie zoals die nu is tussen 3DS en Wii U.

Afijn, zo zie ik het ongeveer. Voorlopig maak ik mij er geen zorgen over. Je weet dat er vrijwel altijd een systeem in de maak is en dat ook niet ieder systeem daadwerkelijk wordt uitgebracht. Het blijft strategie. Waarschijnlijk heeft Nintendo achter de schermen al velen plannen klaarliggen. Niet alleen B, maar ook C, D, E enz. Niet dat we die ooit te zien krijgen, maar ze proberen duidelijk een troefkaart achter de hand te houden. Dat is eigenlijk alleen maar goed voor het bedrijf. Je kunt maar beter voorbereid zijn, anders dan bij de Wii U.

Voorlopig heb ik vertrouwen in de Switch. Kan nog heel wat worden, als het allemaal gaat zoals we hopen. Ik heb er meer vertrouwen in dan bij de Wii U, terwijl ik de gewone Wii aanvankelijk helemaal sceptisch tegemoet zag. Hoop dat de Switch een goede toekomst tegemoet gaat. Het moet sowieso niet moeilijk zijn de Wii U te overtreffen.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.