Just Dance 2017 Preview | 08 februari 2017 15:30 | Auteur: Daan

Ubisoft is een van Nintendo's beste partners in de game-industrie. Dat het bedrijf meerdere games naar de Nintendo Switch brengt, verrast ons dan ook niet. De komst van Just Dance 2017, dat origineel vorig jaar moest verschijnen, verrast ons zelfs nog minder. Ik moet toegeven: deze spellen hebben een 'guilty pleasure'-gehalte. Hoewel ze niet de meest accurate dansspellen zijn, bieden ze zeer veel plezier als 'partygame'. Met de Nintendo Switch wordt deze 'party' nog groter en beter.

Tijdens het Frankfurt-evenement maakte het spel gebruik van Joy-Cons. Dat vind ik opmerkelijk, aangezien Ubisoft hun mobiele applicatie de laatste iteraties steeds meer promoot. De moderne technologie van mobiele apparaten leent zich goed voor de serie, maar ook de Joy-Cons hebben zo hun voordelen. Net als bij de Wii-afstandsbedieningen, passen ze goed in je handen. De kleine Joy-Cons merk je tijdens het spelen nauwelijks op, waardoor je vrijuit kunt bewegen. Ook zijn de Joy-Cons een stuk accurater dan mobiele telefoons of de Wii Remote: de handsbewegingen leken tijdens deze demo een stuk beter geregistreerd.

jdd

De Nintendo Switch-versie ondersteunt zes dansers met Joy-Cons tegelijkertijd. Deze feature maakt het een perfecte partygame. Just Dance 2017 komt met meer dan 40 tracks, wat niet slecht is. Hieronder vallen hits zoals Sorry van Justin Bieber, DNCE's Cake By The Ocean en Don't Stop Me Now van Queen. Het plezier is echter eindelozer dan je zou denken. Met Just Dance 'Unlimited streaming' kun je online tracks uitzoeken zodat je steeds met nieuwe nummers aan de slag kunt. Net als Ubisoft vaker doet, krijg je deze dienst drie maanden gratis.

Buiten de standaards features, zoals de draagbaarheid van de console, lijkt er weinig nieuws aan de hand in Just Dance 2017. Het spel bevat alle modi en features die je verwacht, maar bieden niets wat dit spel aan de top van de voedselketen plaatst. Als je al een versie op een andere console bezit, kun je gerust wachten tot de 2018-editie. De 'look' en 'feel' zijn niet veranderd, maar de Joy-Cons maken de ervaring wel een stuk beter.
Next articleNiantic lanceert vanavond Pokémon GO's Valentijnsevenement Previous articleTake-Two Interactive: "We ondersteunen de Nintendo Switch voor...

Reacties van gebruikers

Avatar
Rico B. | 08 februari 2017 16:30 | #272105
Ik herinner me nog jullie swoele moves bij de eerste Just Dance van de Wii U. Razz
Avatar
Stevendek | 12 februari 2017 11:55 | #272187
Is het bij dit spel ook mogelijk om je joycon te delen, of moet iedere speler er 2 vasthebben?

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Just Dance 2017

Platform: Nintendo Switch
Genre: Dance
Ontwikkelaar: Ubisoft
Uitgever: Ubisoft
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: N.v.t.
Releasedatum: 03 maart 2017

Screenshots