Koizumi over Nintendo Switch bluetooth headsets en hint GameCube Virtual Console Nieuws | 14 februari 2017 12:52 | Auteur: Mink | Bron: Melty

De Franse website Melty heeft in een interview gesproken met Yoshiaki Koizumi en Shinya Takahashi.

In een interview met de Franse website Melty hebben Yoshiaki Koizumi en Shinya Takahashi gesproken over de Nintendo Switch. Zo wisten ze te vertellen dat de console bluetooth headsets ondersteunt, zowel in de handheld- als de thuisconsole-modus. Niet veel later vroeg Melty of het mogelijk was om Nintendo GameCube-games op de Virtual Console uit te brengen. Koizumi reageerde met het klassieke "we hebben niets aan te kondigen op het moment". Daar voegde hij later aan toe "we werken aan iets soortgelijks".

De Nintendo GameCube controllers hadden echter analoge triggers, iets wat de Nintendo Switch niet heeft. De Franse website vroeg daarom of het mogelijk was om speciale Joy-Cons te maken, die wél analoge triggers hebben. Koizumi reageerde met "we hebben de Nintendo Switch zo gemaakt, dat we later speciale Joy-Cons kunnen uitbrengen". Takahashi voegde daar aan toe "Joy-Cons met analoge triggers zien er waarschijnlijk niet mooi uit, maar als we ooit speciale Joy-Cons maken, dan zal dat er vast inzitten".

De Nintendo Switch lanceert op 3 maart wereldwijd.
Next articleEiji Aonuma kondigt DLC aan voor The Legend of Zelda: Breath... Previous articleBewegende beelden van multiplayer-game Glaciators in Yooka-Laylee

Reacties van gebruikers

Avatar
Linkplayer | 14 februari 2017 14:03 | #272238
Geen analoge triggers én geen Joycon optie met een D-pad + face buttons zijn mijn ergste minpunten voor dit apparaat.
Verbazingwekkend eigenlijk hoe ze "play anywhere, however you want" promoten, maar dan niet dit hebben voor 2D games of games die analoge nodig hebben. Het ding zal vast de Gamecube controller adapter gaan ondersteunen voor het thuis spelen van GC games, maar dan zit je nog met problemen voor het portable stuk van de console.
Draagbare Virtual Console Gamecube games is een flink pluspunt voor vele mensen die ik gesproken heb, dus geen analoge triggers zuigt echt hard.

"we hebben de Nintendo Switch zo gemaakt, dat we later speciale Joycons kunnen uitbrengen"

^ yeah, ik snap het plan helemaal. Bewaar analoge triggers voor speciale Joycons op een later moment waar mensen dan lekker extra voor kunnen betalen.
Avatar
FalconPawnch | 14 februari 2017 16:12 | #272251
gamecube controllers yes plz!! Zeker als er een Smash remaster komt, zal ik dit aanschaffen. Anders niet eigenlijk lol...

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.