NES Classic Edition blijft volgens Nintendo of Europe geproduceerd worden Nieuws | 14 februari 2017 18:05 | Auteur: Mink | Bron: Techradar

Er was enige ophef over de productie van de NES Classic Edition, maar dit blijkt volgens Nintendo of Europe loos alarm.

Eerder deze week verscheen er een gerucht van een Scandinavische retailer dat de Nintendo Classic Mini: NES niet langer geproduceerd zal worden. Dit gerucht kwam een beetje uit de lucht vallen en Nintendo United Kingdom is hier snel op ingehaakt. Ze wisten via Techradar te vertellen dat dit niet het geval is.

Een vertegenwoordiger van Nintendo United Kingdom heeft aan Techradar het volgende gemeld (vertaald):

"De productie van de Nintendo Classic Mini: NES zal voort blijven gaan. Nintendo of Europe zal ze blijven verschepen naar retailers op regelmatige wijze."


Is het je nog niet gelukt een Nintendo Classic Mini: NES te bemachtigen? Betaal er dan geen gek bedrag voor middels tweedehands websites, maar wacht nog even geduldig op de nieuwe lading. Wanneer deze komt is niet bekend.
Next articleFire Emblem Heroes-update voegt onder andere nieuwe maps en... Previous articleEiji Aonuma kondigt DLC aan voor The Legend of Zelda: Breath...

Reacties van gebruikers

Avatar
MVG | 14 februari 2017 18:26 | #272268
Het is belachelijk hoeveel sommige oneerlijke doorverkopers voor een Mini Nes durven te vragen! Echt schandalig! Wou dat Nintendo een manier bedacht om dat tegen te gaan, maar dat lijkt vooralsnog onmogelijk (behalve schaarste voorkomen, maar dat past helaas weer wél in Nintendo's marketingstrategie op sommige producten). Hoewel nog niet zover, staat de Nintendo Switch voor de deur en mag ik hopen dat we deze flauwekul daarbij niet ook krijgen (ondanks beloftes van Kimishima).

Voorlopig op grotere schaal produceren is best goed, al had ik dan liever gehad dat dit systeem op één of andere manier nog van meer titels kan worden voorzien. 30 is best een leuk aantal, maar ik kan er zonder moeite nog 100 opnoemen die er bij zouden kunnen. Zeker als dit ding een grotere productie ingaat, zouden aanvullende titels best gewenst zijn.

Toch verwacht ik hetzelfde als bij de Amiibo's: als de Mini Nes eenmaal makkelijk in winkels vindbaar is, verkleind de interesse. De exclusiviteit van het hebben lijkt dan minder groot, als iedereen m' kan kopen. Koop je m' niet nu, dan kun je m' later alsnog kopen immers. Iets dat voorheen schijnbaar onmogelijk was.

Hopelijk past de productie dan bij het publiek. Niet dat we straks overproductie krijgen , waarbij je ze aan de straatstenen niet meer kwijtraakt of dat de onderproductie blijft en er nauwelijks iets veranderd ten opzichte van nu.

Zelf heb ik nog geen Mini Nes. Misschien ooit, maar veel van de geleverde titels heb ik al op de échte Nes. Hoewel hij een poosje raar deed een paar jaar terug (het systeem ging de games zelf spelen, wat behoorlijk vreemd was), werkt hij nog uitstekend! Het nut van de Mini Nes valt daardoor een beetje weg bij mij. Ondanks dat blijft de Mini Nes een leuk item! Smile

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.