Bloodstained: Ritual of the Night aangekondigd voor Nintendo Switch Nieuws | 06 maart 2017 09:18 | Auteur: Nathan | Bron: Nintendo

Via de nieuwssectie van de Nintendo Switch is bekend geworden dat Bloodstained: Ritual of the Night naar de Nintendo Switch komt.

In juni 2015 haalde ex-Castlevania-director Koji Igarashi via Kickstarter ruim 5,5 miljoen dollar (~€5.000.000) op voor een spiritueel vervolg op de franchise waarmee hij bekend werd. Deze opvolger heet Bloodstained: Ritual of the Night en wordt ontwikkeld door Inti Creates.

Bloodstained: Ritual of the Night staat onder andere op de planning voor de Wii U, maar wordt ontwikkeld in Unreal Engine 4, een engine die het systeem niet ondersteunt. Hierdoor zou de game met engine en al geport moeten worden naar het apparaat. Met de Nintendo Switch om de hoek sprak Igarashi in oktober van vorig jaar al twijfels uit over de versie voor de Wii U.

In de nieuwssectie van het hoofdmenu van de Nintendo Switch is de lijst met meer dan 60 indiegames voor het apparaat uit de Nindies Showcase te bekijken. Er zijn echter kleine verschillen. Zo is Bloodstained: Ritual of the Night aan de lijst in de nieuwssectie toegevoegd. Je kunt het roze logo in de tweede kolom van rechts vinden, onder Cave Story.

Bloodstained: Ritual of the Night moet in 2018 uitkomen. De game is onder andere aangekondigd voor de Nintendo Switch en de Wii U.

1397068585
Next articleRhythm-game Thumper zal HD Rumble ondersteunen op de Nintendo... Previous article[Update] Designprobleem bij Nintendo Switch: het dock kan het...

Reacties van gebruikers

Avatar
The Iron Ghoul | 06 maart 2017 09:24 | #272735
Als een switch devkit maar 500 kost en binnen 1 week gefixed is om over te zetten dan verwacht ik nog wel meer switch versie van all lopende projecten.
Avatar
Niek | 06 maart 2017 09:43 | #272737
Ik heb het idee dat de Switch in het eerste jaar voor indie developers veel op gaat leveren, omdat de grote AAA titels van grote uitgevers het risico niet hebben genomen om naar de Nintendo Switch te gaan.
Avatar
JORISGUY7XD | 06 maart 2017 16:09 | #272762
Ik ga deze game voor PC kopen. Deze game valt enorm aan te raden sinds het een spirituele successor is van de 2D (Metroidvania) Castlevania games die allemaal heel tof zijn. Wink

Hou deze game in de gaten en als het een goede score krijgt dan wordt dit spel waarschijnlijk een waardige ervaring!

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Bloodstained: Ritual of the Night

Platform: Nintendo Switch eShop
Prijs: €39,99
Genre: 2.5D actieplatformer
Ontwikkelaar: ArtPlay
Uitgever: 505 Games
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: Onbekend
Releasedatum: 25 juni 2019

Screenshots