Anarchistische media in de gamewereld Column | 05 april 2017 21:09 | Auteur: Marcel

Schreeuwend, boos en controversieel: zo kennen wij YouTube-sterren. Ze hebben de handen ineen geslagen met onzinverkopers die een oneindige stroom aan onwaarheden en geruchten verspreiden. Steeds sneller vervangen deze onafhankelijke 'journalisten' de gevestigde namen, zoals IGN en GameSpot, maar is dat echt een verbetering?

Een aantal van onze wat oudere lezers heeft de opkomst van YouTube-sterren die over games praten bewust meegemaakt. Het begon allemaal met een aantal hobbyisten die voor de lol filmpjes maakten over games. De YouTubers bedachten al snel persona's, in plaats van alleen over videogames te praten. The Angry Video Game Nerd, The Nostalgia Critic en zelfs Zero Punctuation zijn hersenspinsels die hier uit voort kwamen. Met name AVGN was de eerste 'reviewer' die echt doorbrak met zijn materiaal. De combinatie van een doorsnee nerd die retro-games speelde en een bizarre verhaallijn rondom zijn persona zorgde voor zijn succes. Het was leuk om mee te leven met zijn frustraties in Turtles voor de NES, omdat het voor veel oudere gamers een vorm van herkenning was. De AVGN was 'angry', maar zelden negatief. Hij kon ook met plezier terugkijken op zijn kindertijd en nostalgische SEGA- en Nintendo-games.

1430684789429264272
Boos met een humoristische ondertoon

AngryTronPie
Het is niet zo vreemd dat latere YouTube-sterren deze pioniers als voorbeeld gebruikten voor het eigen werk. Na de Angry Video Game Nerd volgden al snel Angry Joe en velen meer. Of je nu kijkt naar PewDiePie, Angry Joe, Jon Tron of Jim Sterling: ze voeren in principe allemaal hetzelfde trucje uit. De 'YouTube-helden' grijpen naar een populaire game, halen er een specifiek zwak punt uit en geven een controversieel slechte beoordeling die past bij het persona dat ze zichzelf hebben aangemeten. The Legend of Zelda: Breath of the Wild krijgt een 7, want de wapens breken te snel. De Nintendo Switch reviewt men niet eens als Nintendo niet een gratis exemplaar met alle lanceergames toestuurt.

Het tegenwicht hierbij zijn de inhoudelijke 'nerds' die kiezen voor een andere aanpak. Zij proberen niet met behulp van 'humor' en 'amateurisme' de kijker te boeien, maar gebruiken video eerder als een (alternatief) medium om informatie te delen. Kanalen als GameXplain of Digital Foundry van EuroGamer proberen ieder facet van een game feitelijk uit te leggen nog voor het spel in de winkels ligt. Wat alle inhoudelijke commentatoren echter gemeen hebben is dat ze zelden gelijk krijgen over speculaties en geruchten. Met name GameXplain is een schoolvoorbeeld van totale nonsense. Dat dorpje in de achtergrond bij Zelda betekent helemaal niet dat er een 'dark world' in het spel zou zitten en een groene tegel in Mario Kart wijst ook niet op een tweede soort speed boost. Ze verzinnen vooral bij trailers een schijnrealiteit om een uur lang een filmpje vol te kletsen. Een bijzondere vorm van entertainment.

jontron_750x400_acf_cropped
BWWAAARGGHH


The biggest con
Nepgeruchten de wereld in lanceren was tien jaar geleden leuk tijdverdrijf. Je verzon een nieuwe game waar iedereen op zat te wachten, photoshopte een paar screenshots in elkaar en zag hoe de hele game-community in een discussie verwikkeld raakte of The Legend of Zelda: Army of Darkness echt of nep en supercool of juist heel stom was. Het enige recente gerucht dat in de buurt kwam van de good ol' days waren de nepcontrollers van de Nintendo NX. Een creatieve geest met een 3D-printer had zijn eigen 'nepcontrollers' gemaakt en na een dag genoten te hebben van zijn prank gaf hij eerlijk toe dat het een eigen creatie was en liet de goochelaar zijn truc aan de wereld zien.

De geruchtenmakers van vandaag de dag zijn een stuk cynischer en gehaaider. Het gaat niet om de 'lol' en een beetje Photoshoppen, maar om het 'bewijzen' van het eigen gelijk en geld verdienen. Online karakters als Emily Rogers en Laura K. Dale zijn hier berucht om. Laura beweerde dat The Legend of Zelda: Breath of the Wild de Europese Nintendo Switch launch niet ging halen. Ze zei daarnaast dat iedereen eind vorig jaar Mother 3 op de Wii U zou kunnen spelen. Geen van haar voorspellingen over de Nintendo Switch kwam uit, maar ze mag blijven aanschuiven als 'expert' bij diverse sites en channels. Geef je commentaar op de onzin die ze verkoopt dan ben je direct een vrouwenhater of seksist. Je kunt in die zin deze twee dames beter te vriend houden als je geen ruzie wilt krijgen met een politiek correcte lynch mob op het internet.

1430684789429264273
Een schoolvoorbeeld van dubieuze geruchten


It's all about the money
De meeste van deze 'journalisten' houden er Patreon-accounts op na en krijgen donaties van hun eigen fans. Ze vragen geld zodat ze het 'werk' kunnen voortzetten en maken daarbij handig gebruik van het 'carrot on a stick' principe. "Geef me geld en ik stuur je een handtekening", "Met genoeg donaties kunnen wij de storingen van onze website oplossen" of de meest beruchte: "Geef me geld, want anders kan ik dit onderwerp niet behandelen." Feminist Anita Sarkeesian was de eerste die ontdekte dat je zonder enige kennis van zaken en met een sterk eigen mening over games geld kon inzamelen. Ze harkte 1,5 ton binnen en maakte een serie over vrouwen in videogames in de vorm van 14 YouTube-filmpjes die onze oud-cameraman Dyon binnen een middag in elkaar had kunnen draaien. Laura K. Dale krijgt maandelijks een modaal salaris ($3000) voor niets anders dan onzingeruchten de wereld in helpen naast het draaien van een middelmatige game-website. Ze krijgt daarnaast een platform van de groep YouTubers die geld verdient met vooral heel boos zijn, zoals Jim Sterling met wie ze een podcast deelt.

De anarchistische trekjes van deze manier van journalistiek bedrijven versterken elkaar bedoeld en onbedoeld. GameXplain en andere kanalen 'analyseren' trailers van games die gemaakt zijn door uitgevers en trekken daar conclusies uit die niet kloppen. Vervolgens kunnen de YouTubers gaan schreeuwen dat de 'geweldige' features uit de trailers geschrapt zijn en een game de grond in boren. Op de achtergrond is er een strijd tussen de zogenaamde SJW's (social justice warriors) die geen kritiek op lucratieve leugenaars kunnen verdragen en Gamergaters en ander 'internettuig' dat daar te pas en te onpas op in hakt met beledigingen en hacks.

1430684789429264275
Eindeloos over games ranten levert je $12k per maand op als je een typetje verzint


Na het schrijven over games, seksisme in games en sociale aspecten van games besloot een aantal van de YouTube-sterren zich in het politieke debat te mengen. JonTron die zijn hele carriere te danken heeft aan boos schreeuwen over games besloot om hetzelfde te doen met politiek getinte thema's, zoals immigratie. Tot zijn grote verbazing werd zijn bankrekening daar niet door gespekt, maar verscheen er een internetmob om hem te lynchen. De racist moest publiekelijk aan de digitale schandpaal genageld worden. Back to games dus. PewDiePie oogde een stuk strijdbaarder toen hij in een Nazi- en Gamergateschandaal terecht kwam. Hij viel als een volleerde conspiracy theorist de MSM (mainstream media) aan en werd daardoor juist een held van de Gamergaters. Als Disney-made miljonair maakt het PewDiePie waarschijnlijk niet veel meer uit of hij door het publiek geliefd of gehaat is. Disney was minder blij met het schandaal en verbrak het contract met PewDiePie. In het verleden betekende dat einde oefening, maar ondanks dat ook YouTube PewDiePie uit het Ad-network gooide kan hij door blijven gaan met filmpjes maken.

Monkeys
De rol van de gamers en uitgevers is in dit circus heel eenvoudig. Gamers moeten de personages van de YouTubers en de game net boeiend genoeg vinden om een half uur naar een schreeuwende idioot te staren en uitgevers moeten gratis games en gadgets versturen om te voorkomen dat zij het volgende doelwit worden van de tirades. Het netto-effect is dat uitgevers steeds meer moeite hebben om 'goede' games te verkopen. Zo riepen Laura en Jim afgelopen week nog dat de nieuwe platform-game Yooka-Laylee helemaal niet zo leuk is als ze dachten. Als reactie begon het publiek van de twee direct met het afzeggen van pre-orders. Nu andere journalisten die zich keurig aan het embargo hielden hun zegje mogen doen, blijkt dat allemaal reuze mee te vallen. Toegeven dat ze fout zitten zullen ze nooit doen. Integendeel, Jim gaf Yooka-Laylee een symbolische 2 en Laura hield het bij een 3,5. Gemiddeld liggen de reviews tussen de 6 en de 8 met hier en daar een uitschieter, maar Jim en Laura willen de overtreffende trap zijn in lage beoordelingen.

1430684789429264274
PewDiePie transformeerde van Disney-icoon tot held van de alternatieve media


The train never stops
Wat de nieuwe manier van gamejournalistiek bedrijven en de klassieke take van AVGN vooral met elkaar gemeen hebben is dat het allebei belabberd geacteerd is. Van de gespeelde boosheid tot de zogenaamde armoede. Vroeger hekelden gamers dat het publieke debat bepaald werd door een aantal grote websites, zoals IGN en GameTrailers die met review scores een game konden maken of breken, maar daar komt nu iets schimmigers voor in de plaats: Een groep schreeuwers en leugenaars die elkaar in stand houden en de algemene internetstrijd tussen SJW's en allerlei soorten trolls als achtergrondkoor. De manieren om betaald te krijgen voor onzin en controverse zijn de afgelopen jaren toegenomen. Nu weet je gelijk waarom de gemiddelde YouTuber de gordijnen in vliegt als Google of Nintendo een procentje winst afpakken. Eindigen de nieuwe vormen van game-journalistiek in anarchistische chaos of gaan de YouTube-sterren van hun fouten leren?
Next articleYo-Kai Watch 2: Skeletspoken & Gigageesten Previous articleWarner Bros. brengt Cars 3: Driven to Win in juni naar de Wii...

Reacties van gebruikers

Avatar
Volleybaas | 05 april 2017 21:53 | #273244
collapse
Nogal veel fouten in de namen van de channels. Beetje jammer.
Also, Jim Sterling is echt een mongool
Avatar
Jerone | 05 april 2017 22:45 | #273245
Reactie op post #273244 van Volleybaas
collapse
Jij bent vast het zonnetje in huis
Avatar
Volleybaas | 06 april 2017 11:35 | #273252
Reactie op post #273245 van Jerone
collapse
Nee man, dat is mn vriendin.
Avatar
niemand | 06 april 2017 13:35 | #273254
Reactie op post #273252 van Volleybaas
collapse
Ik begin de indruk te krijgen dat je een vriendin hebt. Waarom heb je dat nooit eerder gezegd?
Avatar
FalconPawnch | 07 april 2017 10:00 | #273264
Reactie op post #273254 van niemand
collapse
omdat het waarschijnlijk niet relevant is hier en prive? =) Niet iedereen deelt alles he ;-)
Avatar
Elm | 07 april 2017 10:40 | #273270
Reactie op post #273264 van FalconPawnch
hij was sarcastisch
Avatar
niemand | 05 april 2017 23:22 | #273246
collapse
Ik werd geil toen ik een column van Marcel op de frontpage zag maar ik ben het nu totaal niet met hem eens. Gamexplain pretendeert nooit meer te zijn dan pure speculatie. Een 7 zien als een provocatie vind ik ook raar. Jim maakte naast de breakable weapons veel goede punten. Ook de rest van de column is minstens zo hyperbolisch als het ''geschreeuw'' van de Youtubers die je bekritiseert.
Avatar
FalconPawnch | 07 april 2017 10:03 | #273265
Reactie op post #273246 van niemand
collapse
jawel man, game explain barst van de speculatie vids. Elke poep of scheet die ze in handen krijgen analyseren ze tot in de pixel nauwkeurig en ze zoeken overal altijd veel te veel achter, puur om de lengte van de videos te verlengen. Allemaal money-wise bedacht.
Avatar
niemand | 08 april 2017 14:49 | #273296
Reactie op post #273265 van FalconPawnch
ja...
Avatar
Kersenplukker | 06 april 2017 01:34 | #273247
Wauw.

Laura Kate Dale werd na de Switch-persconferentie in januari door het internet bedreigd, gemaand tot het plegen van zelfmoord en gediscrimineerd omwille van haar transseksualiteit. Hoewel zij op heel veel punten juiste voorspellingen heeft gedaan, heeft zij ook vanuit minder betrouwbare bronnen geruchten verspreid. Risico van het vak en een journalistieke keuze.

Ik vind het totaal ongepast om te verkondigen dat ze zomaar mensen uitmaakt voor seksist of vrouwenhater, terwijl ze enkel (op lucratieve wijze) gebruik maakt van de vrijheid van meningsuiting en persvrijheid. Je kunt daar best wat van vinden, maar stel dat dan in het algemeen ter discussie. Er bestaat nooit een legitieme reden om iemand te discrimineren, zeker niet in de mate die ik heb waargenomen op haar sociale media. (Overigens ben ik geen fan van Laura's journalistieke werk, maar dat terzijde.)
Avatar
niemand | 06 april 2017 02:00 | #273248
082023fcd6e8c7d838520965a84c4cc7335e6c2a8447ac628f1f37220220e46e
Linksboven en rechtsmidden
Avatar
Benhume | 06 april 2017 08:41 | #273249
collapse
Beste Marcel,

Wat een verbazingwekkend goed artikel! Zo mogen er meer zijn! En ja, ik ben van een andere generatie en die hele youtube "figuren" en nep nieuws verspreiders zoals Laura daar heb ik mij persoonlijk nog nooit iets van aangetrokken. Een van de beste eigenschappen van Nintendo is gelukkig ook dat ze gewoon doen wat ze doen en niet op hype trains of wat dan ook mee gaan. En Zelda B.O.T.W. speel ik praktisch dagelijks sinds de dag van de launch, een dikke 10 (meetmoment is nu natuurlijk, over 5 jaar denken we er wellicht anders over. Momenteel kan er niets of niemand aan tippen!) en word eigenlijk met de dag beter.. wat een fantastische game!

Als ik nu eens meld "uit betrouwbare bron" dat de nieuwe Metroid op de Switch in 2018 word uitgebracht, kan men dan nu ook geld op mijn rekening storten a.u.b?
Avatar
JORISGUY7XD | 06 april 2017 10:05 | #273251
Reactie op post #273249 van Benhume
Een van de beste eigenschappen van Nintendo is gelukkig ook dat ze gewoon doen wat ze doen en niet op hype trains of wat dan ook mee gaan.

*kuch* Marketing van Super Smash Bros. For Wii U & 3DS *kuch*
Avatar
JORISGUY7XD | 06 april 2017 10:01 | #273250
Helaas vind ik dit een beetje te éénzijdig, zelfs voor een column. Vele YouTubers zijn inderdaad zoals je hier vermeldt, maar er zijn ook vele YouTubers die dus wel goede content leveren.
Kanalen als GameXplain of Digital Foundry van EuroGamer proberen ieder facet van een game feitelijk uit te leggen nog voor het spel in de winkels ligt. Wat alle inhoudelijke commentatoren echter gemeen hebben is dat ze zelden gelijk krijgen over speculaties en geruchten. Met name GameXplain is een schoolvoorbeeld van totale nonsense. Dat dorpje in de achtergrond bij Zelda betekent helemaal niet dat er een 'dark world' in het spel zou zitten en een groene tegel in Mario Kart wijst ook niet op een tweede soort speed boost. Ze verzinnen vooral bij trailers een schijnrealiteit om een uur lang een filmpje vol te kletsen. Een bijzondere vorm van entertainment.

Je doet hier alsof ze de waarheid vertellen, maar het lijkt me vrij logisch dat het hier om speculatie gaat. Ik vind het zelf ook erg leuk om te discussiëren en te speculeren, dus kijk ik dit soort filmpjes graag.

Ik kan zien dat je het meeste maar kletskoek vind, maar in dit geval scheer je alles over een kam. Dit column is natuurlijk subjectief, maar ik ben het er niet mee eens.
Avatar
NAGILUM | 06 april 2017 14:23 | #273258
Het stuk begint vrij goed. Om de ontwikkeling van gamejournalistiek vanaf de opkomst van het internet te beschrijven is een originele insteek. Later sijpelt je eigen mening meer en meer door en verliest je artikel zeggingskracht. Dat ligt niet aan dat je eigen mening geeft op zich, want dat hoort in een column. Alleen krijg ik de indruk dat je mening een te eenzijdige belichting is van hedendaagse video-reviewers, zoals iemand hiervoor ook al suggereerde.

Bedoel je met ' anarchistisch' niet ' nihilistisch' ? Want dat is volgens mij meer een woord dat de lading dekt die je zo hekelt. Dat 'gewoon een beetje schreeuwen en geld binnenharken' de standaard is geworden binnen die wereld.

Smile
Avatar
Martijn | 06 april 2017 16:48 | #273259
collapse
Er heerst wel veel negativiteit en sarcasme op internet. YouTube is al jaren geen prettige plaats meer te noemen. Nieuwe of onbekende dingen worden soms al snel met de grond gelijk gemaakt, bespot of bekritiseerd. Soms terecht, vaak ook onterecht. Vloeken en schelden zijn er een norm geworden. Dat zegt eigenlijk al een heleboel...

Soms lijkt het haast stoerder om negatief te reageren of iets tot in het overdrevene af te branden. Over alles wordt maar een algemene mening geformuleerd, die om één of andere reden als norm wordt gezien. Soms zijn speculaties nog erger: men denkt het zo goed te weten dat mening en feit worden verdraait, zelfs als het om onware flauwekul gaat. Het is toch iets wat door de jaren heen zo gegroeid is, maar of het daar nou leuker van wordt?

Een personage als Angry Video Game Nerd vond ik nog wel lachen. Het was expres dik aangezet en grof, maar het was niet zozeer mening bepalend. Meningen werden goed onderbouwd, maar waren op de eerste plaats grillen van het personage. Het ging niet over nieuwe dingen, maar herkenning van toen. Voorbeeld: je kunt van de eerste "Teenage Mutant Ninja Turtles" game op de Nes vinden wat je wilt, maar het wordt lachwekkend als iemand volledig uit zijn dak gaat omdat hij ook niet over datzelfde platform kan springen of vloekt bij datzelfde vervelende onderwaterlevel.

Het wordt anders als iemand écht zijn mening over iets nieuws wil opdringen, zelfs als dat met onwaarheden of frustraties gaat. Dit wordt ook niet verhuld achter een personage, zelfs als geacteerd wordt. Zo iemand kan een slechte mening hebben of bewust willen uitdragen, maar toch gezien worden als moreel punt: mensen willen zien hoe die persoon erover denkt, omdat ze dan zelf een mening denken te kunnen hebben. Heel slecht! Een mening vorm je zelf!

Zo zijn er wel meer manieren om views te halen: verklap alles van een game, speculeer erop los, trap mensen op hun tenen of schiet een product al af voordat je er genoeg over weet. Dit kan wel ten koste gaan van oprechtheid of geloofswaarheid, maar op YouTube is altijd wel een groepje dat achter je zal staan.

Toen de Switch uitkwam las ik een heleboel negativiteit. Ondanks een goede ontvangst en verkoop, bleek het op YouTube toch weer nodig om te proberen het nieuwe product neer te sabelen. Uitvergrootte incidenten en kinderziektes werden benut om een negatief beeld te verspreiden, waarbij het haast leek of klachten er standaard bij hoorden. Alsof je sowieso een kapot product kocht. Het speelt nog steeds maar ik stoor mij er intussen niet verder aan. Natuurlijk is het vervelend als je zulke klachten hebt, maar zelf heb ik er gelukkig nog niks van gemerkt. Ik ben juist blij met mijn Nintendo Switch! Wie moet ik dan geloven? Zij die moord en brand schelden en tieren, met zogenaamde 'feiten' die nergens op slaan? Nee, vergeet het maar...

Eens te meer geldt: kijk wat er speelt, maar gebruik altijd je verstand. Wees geen schaap dat anderen napraat. Van verschillende meningen kun je veel leren, maar alleen om je eigen mening te vormen. Van napraten leer je niets, want je moet kunnen verklaren waarom je iets vindt. Trap ook niet te snel in speculaties of geruchten. Uiteindelijk is je eigen mening de enige die telt. Leuk dat het internet over alles een mening vormt, maar je bepaald zelf wat je wel/niet leuk vindt. Niet zij... Smile
Avatar
PrincessPiranha | 06 april 2017 18:01 | #273260
Reactie op post #273259 van Martijn
collapse
Goed geschreven, MVG!

Eens te meer geldt: kijk wat er speelt, maar gebruik altijd je verstand. Wees geen schaap dat anderen napraat. Van verschillende meningen kun je veel leren, maar alleen om je eigen mening te vormen. Van napraten leer je niets, want je moet kunnen verklaren waarom je iets vindt. Trap ook niet te snel in speculaties of geruchten. Uiteindelijk is je eigen mening de enige die telt. Leuk dat het internet over alles een mening vormt, maar je bepaald zelf wat je wel/niet leuk vindt. Niet zij...

Vooral dit laatste stukje. Precies dit! Maar dit is ook wat de essentie is van de column denk ik. Mensen die tegenwoordig snel geneigd zijn om een kleine mening (die soms niet terecht is) gelijk op te nemen, te geloven en eigen te maken, in plaats van zelf eerst eens goed na te denken. En dat kan erg schadelijk zijn. Vooral omdat de volgers over het algemeen graag hard schreeuwen en de reviewer willen verdedigen. (om maar even in het thema van YouTube te blijven). Zo werd ik afgelopen weken toch een beetje sip als ik naar de comments keek op Facebook van Playtonic. Omdat er blijkbaar iets was voorgevallen tussen hen en een youtuber. Erg jammer, want zo vlak voor release wil je dit soort dingen niet natuurlijk. Maar de negatieve berichten overheersen dan. (En dat er überhaupt mensen waren die de game hadden gereserveerd omdat die youtuber een audiofragment van 20 seconden mocht inspreken wat in de game uit in gebrabbel, want in Yooka-Laylee wordt niet echt gepraat)

Wat je over de Switch zegt is ook heel herkenbaar. Sterker nog, ik zag zoveel negativiteit, dat ik me echt begon af te vragen hoe erg het was. Zelf heb ik ook geen problemen gehad gelukkig. Maar mensen zien één zo'n artikel en filmpje en denken gelijk dat het inderdaad bij elke Switch is.
Avatar
Martijn | 07 april 2017 11:22 | #273271
Reactie op post #273260 van PrincessPiranha
Dank je, PrincessPiranha! Smile

Er wordt inderdaad wat afgeschreeuwd op YouTube. Het is nog niet over, wat de Switch betreft. Deze week waren er weer berichten dat je Switch krom kan trekken, als hij langdurig in het dock staat. Incident of aanwezig probleem? Tot nu toe nog geen last van, dus neem ik het maar met een flinke korrel zout. Iemand hier datzelfde al ervaren?

Het is echt heel vervelend, die negatieve reacties op alles. Lijkt ook steeds erger te worden, waarbij de kleinste details de totaalervaring kunnen verpesten. Ben je blij met je nieuwe apparaat, vers uit de winkel, zitten er op YouTube figuren die het af lopen te kraken. Die video's komen bovendrijven bij de suggesties, dus je ziet de ellende meteen. Leuk zeg...

Dat voorval met "Yooka-Laylee" vond ik ook behoorlijk vergezocht. Dat was ook met YouTuber JonTron, waar ik eigenlijk nooit van heb begrepen wat er zo tof aan hem is. Hij zou wat stemmetjes hebben ingesproken, omdat het een Banjo-Kazooie fan is. Ik kan me niet voorstellen dat het voor het spel uitmaakt of hij wel/niet meewerkt. Het is zijn eigen schuld, wegens verkeerde uitspraken. Heel flauw om Playtonic op zoiets af te rekenen. Zelf vind ik het mogelijk beter zónder hem erin!

Negativiteit verspreid zich altijd sneller. Waarschijnlijk is het daarom zo populair om tegen alles aan te schoppen. Ik ben zo'n beetje gestopt met het kijken van al dat geklaag. Ook volg ik de meeste populaire YouTubers niet. Het is net als bij reviewsites: sommige zijn beter dan anderen. Alles is te volgen, maar uiteindelijk moet je er zelf een mening van maken. Een eigen mening. Smile
Avatar
Tobias | 07 april 2017 09:04 | #273261
collapse
Over veel dingen hier heb je, naar mijn mening, helemaal gelijk. Alleen waar komt hier die kritiek op GameXplain vandaan? Als iets speculatie is vermelden ze dat duidelijk, evenals de bron. Uit de discussies die ze regelmatig voeren kun je zelf een mening proberen te vormen omdat ze met meerdere personen zijn en daarom vaak ook meerdere standpunten hebben en in de reviews geven ze ook gewoon hun eerlijke mening over het spel, net zoals hier gebeurt.
Avatar
FalconPawnch | 07 april 2017 10:06 | #273266
Reactie op post #273261 van Tobias
collapse
ja dat vermelden ze, maar dat neemt niet weg dat zo'n beetje elke video uit speculatie bestaat. daar draaien ze op of zo...
Avatar
Tobias | 07 april 2017 15:05 | #273277
Reactie op post #273266 van FalconPawnch
Voordat de Switch uit was en er nog heel veel geruchten waren over het apparaat wel ja, maar als je nu kijkt is er veel minder speculatie, en is dat bijna allemaal vervangen door echt nieuws, hetzelfde als wat er op deze site te zien is.
Avatar
Nopeman | 07 april 2017 11:39 | #273272
Eh

Je moet die Youtube types ook niet al serieus nemen. Toegegeven, bij de traditionele media heb ik hetzelfde. Kijk, ik snap dat het geschreeuw irritant is en dat sommigen als makke schaapjes daar achter aan lopen best vervelend is; neemt niet weg dat je als individu je daar aan moet onderwerpen. Zeker met persoonsgebonden meningen, eentje in een zee vol stemmen. Doe gewoon waar je zelf zin in hebt. Dan kun je nooit verkeerd gaan.

We veranderen steeds meer in een outrage cultuur. Het minste of geringste wordt verzien van commentaar en we moeten daar op reageren.

Oftewel, we zijn gewoon een stel zeikerdjes.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.