Gedetailleerde blik op Minecraft: Nintendo Switch Edition tijdens livestream Nieuws | 19 april 2017 08:46 | Auteur: Paul H. | Bron: Mojang

De ontwikkelaar van Minecraft heeft flink wat informatie uit de doeken gedaan over Minecraft: Nintendo Switch Edition.

In de populaire "voxel-based" sandboxgame genaamd Minecraft kun je naar hartenlust de hele wereld naar jouw hand zetten. Je graaft naar grondstoffen, maakt hiermee kleurrijke blokjes en objecten en kunt hiermee vervolgens allerlei creaties in het leven roepen. Op ieder ander platform is deze formule al zeer populair gebleken; er zijn in totaal al meer dan 120 miljoen exemplaren van het spel verkocht.

In de meest recente stream van Minecraft laten de producers van de Nintendo Switch-versie beelden zien, terwijl er gesproken wordt over draadloze multiplayer, framerates, de wereldgrootte en meer. Roger en Damian (producers van de consoleversie) speelden tijdens het begin en einde van de Minecraft-stream in handheldmodus Minecraft: Nintendo Switch Edition op Nintendo's nieuwste console.

In het begin van de stream begonnen de twee heren met wat minigames tegen elkaar te spelen en bespraken simultaan de multiplayermogelijkheden. Er zullen maximaal acht spelers in een lokaal netwerk kunnen spelen, met iedere speler met zijn eigen Nintendo Switch. Hier werd aan toegevoegd dat dit in de toekomst nog kan worden uitgebreid. Naast online multiplayer wordt het ook mogelijk om met vier spelers op de bank te spelen, met ieder beide Joy-Cons of een Pro Controller.

De werelden om in te gaan bouwen zullen beperkt blijven tot Classic, Small en Medium. Die laatste komt neer op maximaal 3072x3072 blokken, een wereld die ruim twaalf keer zo groot is vergeleken met de Wii U-versie (864x864). De framerate met één speler is ook gelijk: een stabiele 60 beelden per seconde. Het is nog afwachten op hoe de Nintendo Switch de splitscreen modus zal verwerken met meer dan twee spelers, iets dat de Wii U-versie niet zo gemakkelijk afging.

2

Buiten de bekende Creative en Survival modi zullen er ook diverse minigames beschikbaar zijn zoals Battle, Tumble en Glide. Laatstgenoemde zal in een update komen die de Nintendo Switch-versie gelijk trekt met de rest van de consoleversies qua bugfixes en content. Hier is nog geen datum van bekend, behalve dat deze "zo snel mogelijk" gaat komen.

Tenslotte hebben ze nog wat Super Mario-content laten zien. Een hoop Mario-gerelateerde voorwerpen en skins, inclusief texturepack, zijn samen met de huidige reeks beschikbaar voor de Wii U-versie en zullen ook beschikbaar zijn voor de Nintendo Switch-versie. Ook is er een Super Mario-wereld, waarin bekende gebouwen uit de Mushroom Kingdom zijn nagemaakt en iconische karakters een groot standbeeld krijgen. Zelfs schuilplaatsen van bekende vijanden en eindbazen zullen te vinden zijn in deze kubuswereld van Mario.

Minecraft: Nintendo Switch Edition staat gepland voor 12 mei als een digitale aankoop. Een fysieke versie is wel aangekondigd, maar verschijnt pas later.

Next articleLayton's Mystery Journey deze herfst onze kant op Previous articleAlle nieuwe battle arena's van Mario Kart 8 Deluxe in beeld

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Minecraft: Nintendo Switch Edition

Platform: Nintendo Switch
Genre: Sandbox, Adventure
Ontwikkelaar: 4J Studios Ltd. / Microsoft Studios
Uitgever: Mojang AB
Aantal spelers lokaal: 8
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 8
Releasedatum: 12 mei 2017

Screenshots