Nintendo's aandelen in de lift sinds lancering Nintendo Switch Nieuws | 20 april 2017 10:01 | Auteur: Ricardo | Bron: Business Insider

De Nintendo Switch heeft een positief effect gehad op Nintendo's aandelen met een stijging van bijna 20% in de afgelopen anderhalve maand.

In oktober 2016 liet het Japanse bedrijf de Nintendo Switch aan het grote publiek zien. De aandeelhouders leken het apparaat niet bijzonder op prijs te stellen, met als gevolg een daling van de aandelen van 6,5%.

Sinds de wereldwijde release van de Nintendo Switch op 3 maart, is dit volledig omgeslagen. De aandelen begonnen te stijgen en staan nu zo'n 20% hoger dan anderhalve maand geleden. Deze stijging schrijft men toe aan een sterke first party-line-up met onder andere The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Splatoon 2 en Super Mario Odyssey. Ook het aantrekken van third-party-series als Minecraft, Sonic en Disgaea had een positief effect op de waardering van de aandelen.

De afgelopen week in het bijzonder hebben Nintendo's aandelen het goed gedaan. De Nintendo Direct van vorige week donderdag gaf meer informatie over aankomende titels en kende nieuwe aankondigingen. Het vertrouwen bij de aandeelhouders lijkt bevestigd te zijn, met een stijging van 5,4% ten opzicht van een week geleden.

Op 27 april publiceert Nintendo haar resultaten van het afgelopen fiscale jaar.
Next articleBewegende beelden ARMS tonen Minmin en Toaster handschoenen Previous articleGerucht: Nintendo komt later dit jaar met Nintendo Classic Mini:...

Reacties van gebruikers

Avatar
MVG | 20 april 2017 10:53 | #273630
Dat lijkt me vrij logisch. Voor de 3DS was 2016 geen uitzonderlijk boeiend jaar. De Wii U stierf een stille dood en Nintendo hield zich op de achtergrond, in voorbereiding van iets nieuws. Als na al het ongeduld en afwachten dan een nieuw systeem wordt gelanceerd én met succes, dan kun je ervan uitgaan dat de aandelen ook goed gaan stijgen. Smile

De Switch heeft een mooie start gemaakt, veel beter dan de Wii U. De spreiding in het aanbod is ook beter. Dat klinkt wat raar als je nu kijkt hoe leeg het aanbod is (slechts Zelda is écht een grote titel), maar nu vinden we een maandje wachten al lang. Bij de Wii U? Acht maanden waarin nauwelijks iets uitkwam (Behalve "Lego City Undercover", die er nu ook weer is)! Die fout maken ze gelukkig niet nogmaals, al begin ik me wel af te vragen wat ze dan wél aan het doen zijn in Japan.
Naast Mario en Zelda moet er meer zijn en ik neem aan dat een nieuwe uitgave van "Mario Kart 8" niet alle tijd en moeite heeft gekost. Na al die stilte zou je denken dat er meer games zijn. Neem aan dat ze die voor de E3 hebben bewaard, die tactisch kort na de releasedatum ligt.

We zien het wel in juni. Voorlopig ben ik Hyrule nog aan het verkennen en heb ik geen tijd voor andere games. "Mario Kart 8 Deluxe" is misschien niet echt nieuw voor Wii U bezitters, maar zo snel na lancering wel dé game om een groter publiek te overtuigen. De Wii U miste zulke titels na lancering. Al bij al zie ik de toekomst vrij zonnig in, al mag ik hopen dat de E3 echt iets nieuws brengt. Iets dat verder gaat dan meer beelden van al aangekondigde games en wat kleinere spellen, naast een berg Indie games. Met de juiste balans zie ik de Switch echt heel ver komen. Smile
Avatar
SMS | 22 april 2017 20:33 | #273648
Het success is in 1 woord uit te leggen. Zelda. Mario Oddysey ziet er ook eindelijk uit als een niet half-assed Mario game met wat originaliteit, dus dat spel haalt ook wel wat mensen binnen later dit jaar.

....maar als ze deze E3 geen geweldige games laat zien, dan is het success heel snel verloren. Mii games/Brain Age/Nintendogs gaan na een jaar niet meer veel mensen binnen halen, vooral niet nu dat mensen dit soort shovelware beginnen te herkennen.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.