Ever Oasis Preview | 11 mei 2017 09:00 | Auteur: Jeroen K.

De steeds legere releaselijsten van de Nintendo 3DS maken dat zelfs een Japanse RPG zoals Ever Oasis kan uitgroeien tot een van de meest geanticipeerde games op het langzaam stervende stukje hardware. Ever Oasis verschijnt net na de E3-beurs en kan zich zomaar profileren als dé zomergame met haar tropische thematiek. Hoe speelt de game tijdens onze eerste speelsessie?

Woestijn
Dat Ever Oasis zich in de woestijn afspeelt, lag er dik bovenop tijdens de eerste demosessie van N1ntendo. Omdat de woestijn net wat te heet aanvoelt om constant te doorgronden, begint de demoversie in een kleine nederzetting in een oase in de woestijn. Hier vind je verschillende winkels, personages en algehele levendigheid. Op deze plek koop je dan ook je spulletjes en krijg je je queesten. Het echte avontuur wacht echter buiten deze oase op je, wanneer je vergezeld door moed en enkele lotgenoten de zandvlakten op trekt...

eopr1

Buiten de oase loop je vijanden tegen het lijf. In de demoversie liepen de speelbare personages Tethu, Carlotta en Miura de gevarenzone in. Je kunt met een simpele druk op de ZR-knop wisselen tussen deze drie personages. Elk personage heeft zijn eigen set wapens en vaardigheden, waarmee je puzzels kunt oplossen en vijanden kunt verslaan. Zo zul je de ene vijand beter met Tethu kunnen bevechten, maar een andere weer met Carlotta of Miura. Dat heeft te maken met de verschillende soorten wapens. Zo heeft Miura een speer en kan Tethu beter op korte afstand aanvallen. Voor deze aanvallen kun je per personages twee knoppen gebruiken; een voor een snelle aanval en een voor een wat krachtigere. Het gevechtssysteem loopt erg soepel: omdat je op de grote wereld direct de strijd aangaat met de vijand, kun je enkele seconden later al uitgevochten zijn en doorlopen.

Leegte
De grote open wereld bestaat uit verschillende plekjes waar je heen kunt gaan. Soms kom je in een kerker uit waar je door middel van puzzeltjes naar de uitgang moet zien te komen, soms volg je het pad door naar andere woestijngebieden die in de open lucht liggen. Het spel zal je niet tegenhouden als je gebieden wil verkennen waar de vijanden eigenlijk nog veel te krachtig voor je zijn, dus daar moet je mee oppassen! Toch nodigt de wereld niet direct uit tot exploratie. Rondlopen kon tijdens de speelsessie zelfs nog behoorlijk doelloos aanvoelen, omdat wij in de demo zomaar op een willekeurig punt in het verhaal terecht kwamen.

eopr2

Quests
Het spel lijkt vooral aan elkaar te hangen met verschillende quests. Behalve de hoofdqueeste heb je altijd wel een goed aantal side quests lopen. Trek de woestijn in om ze op te lossen. Wij hebben in de demo nog niet duidelijk kunnen achterhalen hoe interessant deze queesten nu werkelijk zijn en blijven gedurende het spel. Het geheel doet wat aan Monster Hunter denken qua gevechten en setting. Je begint immers bij een kleine nederzetting, maar je trekt de wereld in wanneer je een quest wil uitvoeren en keert daarna waarschijnlijk weer snel terug naar het dorp. Grafisch ziet het spel er simpel, maar treffend uit voor een draagbare RPG. Helaas hebben we ook van het verhaal in dit spel nog weinig meegekregen gedurende onze speelsessie.

Conclusie
Hoewel we nog weinig zekerheid hebben, heeft Ever Oasis op ons een eerste positieve indruk weten te maken. Het real-time gevechtssysteem speelt fijn en de wereld geeft je veel mogelijkheid tot exploratie door middel van verschillende quests. Hoe interessant deze sidequests uiteindelijk blijven en wat voor rol het verhaal gaat spelen in de game blijft nog afwachten. Voor een RPG als deze heb je toch flink wat speeluren nodig om een goed oordeel te vellen. Vooralsnog spreken we ons gematigd positief uit over het spelletje.
Next articleOne Piece: Unlimited World Red komt naar Switch met alle DLC... Previous articleJapanse verkoopcijfers 1/5/2017 - 7/5/2017: Golden Week deel...

Reacties van gebruikers

Avatar
MichaelNight | 11 mei 2017 09:56 | #273962
Cool, deze zet ik op mijn verlanglijstje

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Ever Oasis

Platform: Nintendo 3DS
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Grezzo Games
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 23 juni 2017

Screenshots