Metroid Prime: Hunters Preview | 18 mei 2004 22:20 | Auteur: Arnold

De E3 van dit jaar was de E3 van Nintendo, de E3 van de Nintendo DS en ook een beetje de E3 van Metroid. Nintendo kondigde namelijk niet alleen het tweede Gamecube deel: Metroid Prime 2: Echoes aan, maar ook Metroid Prime: Hunters voor de DS.

Metroid Prime: Hunters is een van de meest gevorderde spellen van de DS. Nintendo laat dit spel niet door Retro Studios, de studio die we kennen van Metroid Prime 1 en 2, ontwikkelen, maar door een eigen interne studio genaamd NST. NST is de ontwikkelaar geweest van onder andere WaveRace: Blue Storm en 1080 Avalanche, 2 spellen die grafisch er zeer goed uit zien. Verwacht dat NST ook zal proberen op dat gebied zoveel mogelijk uit de DS te halen.

showscreen


Zoals de naam van het spel al verklapt , zal het spel gebaseerd zijn op het veel geprezen Metroid Prime, wat vorig jaar de Gamecube aan deed. Visueel heeft het spel vele gelijkenissen met de Gamecube versie en ook de getoonde acties die Samus kan ondernemen zien er uit als die in Metroid Prime. Op de DS ziet het er bijna net zo goed uit als de Gamecube versie en alleen als je het op een groot scherm speelt en je dicht op iets komt, bijvoorbeeld een muur, merk je dat Metroid Prime voor de Gamecube wel een stukje mooier is.

Wat de bedoeling van dit spel is, is nog niet duidelijk. Sterker nog, er is een kans dat dit spel geen uitgebreid verhaal gaat krijgen. In het openbaar heeft de game tot nu toe alleen nog maar een multiplayer mode laten zien waarin je het met meerdere DS'ers tegen elkaar kunt opnemen in verschillende omgevingen. De single player mode werd achter gesloten deuren getoond en het voelde nogal leeg aan. Je kon in deze vroege versie alleen maar op de stekelige beesten uit Metroid Prime schieten en het voelde allemaal een beetje aan als multiplayeren alleen dan met computergestuurde tegenstanders in plaats van menselijke tegenstanders.

showscreen


Maar Nintendo kennende zullen ze wel een verhaal bedenken en een vernieuwende gameplay uitvogelen. Tot nu toe hebben we nog niet echt iets vernieuwends gezien met betrekking tot het tweede scherm en dit spel. Mij zou het leuk lijken om op het onderste scherm het spel in 3rd person view te laten zien en op het bovenste scherm het spel in 1st person view te laten zien. Zo kun je bijvoorbeeld een thermo visor aanzetten en warmte kunnen meten, maar op het onderste scherm ook gewoon kunnen kijken en zo op meer dingen voorbereid zijn. Dat lijkt me wel een betere functie voor het tweede beeldscherm.

Dan kom ik bij een grote vernieuwing voor de Metroid games. Al is het nog niet zeker of alles zo blijft als de demo ons toonde. Zoals jullie allen weten beschikt de DS over een touch screen en het zou zonde zijn als Nintendo dit niet gebruikte voor Metroid Prime: Hunters. Daarom heeft Nintendo maar besloten het scherm wel volledig te benutten. Je bestuurt namelijk de game door middel van het touch screen. Al zul je wel de knoppen op de DS gebruiken. De vierpunt druk toetsen gebruik je namelijk om te bewegen over het speelveld en als je linkshandig bent, kun je de vier knoppen aan de rechter kant gebruiken om te bewegen. Nu komt het mooiste, als je andere acties wilt ondernemen zoals de camera draaien, schieten op de tegenstander, veranderen van wapen of veranderen in een morph ball moet je met de Stylus (een dunne pen die je bij je DS krijgt om het touch screen te bedienen) op het scherm de gewenste actie aanraken. Waar de L en R knoppen voor zullen dienen, is waarschijnlijk het "locken" van je tegenstanders. Het is te hopen dat Nintendo nog gaat werken aan de besturing, want de mensen die het gespeeld hebben, zeggen dat het bijna niet te spelen is als je je DS niet neerlegt.

showscreen


Genoeg over de besturing! Laten we naar een ander punt gaan wat een grote vernieuwing aan de Metroid franchise toevoegd. Dan spreek ik over de multiplayer stand. De multiplayer stand is de enige stand die getoond werd op de E3 en ik denk dat Nintendo er ook erg trots op is. Naast Metroid Prime 2: Echoes heeft geen enkele andere Metroid game een multiplayer mode gekend. Hoe Nintendo dit gaat uitvoeren is dus nog niet bekend. Het enige wat het beeld materiaal heeft getoond is een soort van Deathmatch mode. Als Nintendo met een beetje spel wilt komen, moeten ze wel wat meer modes bedenken voor de multiplayer stand. Denk dan aan dingen zoals King of The Hill, Capture The Flag en eventueel nog iets van een mode waarin je twee teams hebt en het ene team missies uit moet voeren en het andere team deze moet voorkomen van voltooïng.

Wat ook mooi voor de Multiplayer mode is, is het WiFi gedeelte van de DS. Dit betekend dat je niet alleen via een soort van "Bluetooth" met mensen vlak bij je kunt multiplayeren, maar ook met mensen aan de andere kant van de aarde. Zolang je maar in de buurt bent van een zogenoemde "Hotspot". Als Nintendo dan slim is, plaatsen ze ook nog voice chat in de game en dan is de multiplayer mode helemaal compleet. Als Nintendo de DS volledig benut met dit spel gaat het zeker weten een top spel worden. Let er trouwens wel op dat dit alles geschreven is aan de hand van een demo en Nintendo nadrukkelijk gezegd heeft dat het uiteindelijk geen spel hoeft te worden. Daar komt bij dat als het wel een spel wordt, het nog heel wat veranderingen zal door gaan. Kortom, nog niets is zeker en we zullen moeten wachten tot meer nieuws volgt!
Next articleMegaMan Zero 3 trailer. Previous articleFairly Odd Parents Shadow Showdown screens

Reacties van gebruikers

Avatar
The_Gamer | 19 mei 2004 23:31 | #35818
Lijkt me een erg leuke game worden. Ben benieuwd hoe die besturing uitpakt, maar ik denk dat het wel goedkomt. Met de graphics zit het in ieder geval al goed!
Avatar
NielsvS2 | 19 mei 2004 23:32 | #35819
Dit kan een erg goede game worden! Veder mooie preview, Arnold.
Avatar
Theun | 19 mei 2004 23:58 | #35825
"Op de DS ziet het er bijna net zo goed uit als de Gamecube versie en alleen als je het op een groot scherm speelt en je dicht op iets komt, bijvoorbeeld een muur, merk je dat Metroid Prime voor de Gamecube wel een stukje mooier is. "
Ik vind de 'Cube versie echt stukken mooier.
Ik heb trouwens van die game-play footage gezien waarbij je mensen ziet spelen op de DS met die pen en al, en dat gaat best soepel.
Wat ik niet snap is dit zinnetje:
"Je moet de DS neerleggen om goed te kunnen spelen met Metroid."
Hoe kunnen die gasten dat nou weten?
De DS zat toch vast aan zo'n standaard???
Avatar
NielsvS2 | 20 mei 2004 00:03 | #35830
Mja, daarom. Ze zullen hem dan vast niet in hun handen gehad hebben, maar gewoon lopen drukken op dat ding (steun van het standaard).
Avatar
Arnold | 20 mei 2004 00:04 | #35831
lol, sommige mensen hebben ook nog achter de schermen mogen spelen en die zaten niet vast aan een standaard
Avatar
Gebruiker 3133 | 20 mei 2004 02:30 | #35871
wat je in de preview ook al zei.

de besturing. bijna alles met touch screen. lijkt me fucking lastig
Avatar
Randy1 | 20 mei 2004 04:59 | #35889
Nice pre, heb al een tijdje niet meer op M-Gaming gelezen omdat 't me weinig meer boeide Blush dus mooi begin Smile . Hunters lijkt me vet, zolang er maar een goede SPM is. WiFi lijkt me ook meesterlijk tof.
Avatar
smash master | 20 mei 2004 16:16 | #35951
@gohan, het lijkt me lastig om zon ding de hel tijd in 1 hand vast te houden en dan nog drukken op t scher. Krijg je kramp van in je hand!!
Avatar
FS | 20 mei 2004 18:26 | #35989
Goede preview Arnold , ... dit wordt mijn game samen met de NDS en de besturing zal allemaal wel wennen.
Avatar
Theun | 20 mei 2004 18:53 | #36000
@Smashmaster, ja dat klopt.
Maar je kunt afwisselen van hand Wink
Avatar
Guybrush | 20 mei 2004 19:40 | #36012
Dit is echt zon musthave
Avatar
Gebruiker 3142 | 27 mei 2004 12:40 | #37319
idd deze moet ik gewoon simpel weg hebben!
Avatar
Joost | 28 mei 2004 01:37 | #37469
Mooie preview! Deze game is nu al bijna een must have voor mij. Nintendo moet wel opletten dat ze het niet met de besturing verkloten.
Avatar
Geurtsema | 09 juli 2004 15:06 | #42591
nice preview.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Metroid Prime: Hunters

Platform: Nintendo DS
Genre: Adventure
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 0
Releasedatum: 06 mei 2006

Screenshots