ARMS Direct nabeschouwing: met open ARMS ontvangen Special | 19 mei 2017 12:54 | Auteur: Mink

Gisterenavond stond ARMS in het zonnetje. Rond middennacht begon Nintendo met een twintig minuten durende Direct waarbij de focus lag op twee grote multiplayer-titels; ARMS en Splatoon 2. Voornamelijk die eerste kreeg aardig wat uitzendtijd, wat wij positief ervaren hebben. In de Nintendo Direct werden nieuwe speelbare personages onthuld en een hoop informatie gegeven. Wat vonden wij van deze ARMS Direct?

Laat ik gelijk met de deur in huis vallen: er was geen moment dat ik met mijn ziel onder de arm liep. De gehele presentatie was vlot, geestig en intrigerend. Ik ontvang deze gekke nieuwe franchise met open armen en ik zal je vertellen waarom. Dit is precies wat Nintendo goed kan en waar ze zich op moeten focussen. Nintendo maakt het best spellen die te genieten zijn met een aantal vrienden, maar met genoeg te doen voor als je alleen bent. Daarbij houden ze zich aan een eeuwenoude credo; het moet gemakkelijk te leren zijn, maar ontzettend lastig om het te meesteren.

In ARMS wordt het je ook niet gemakkelijk gemaakt om heer en meester te worden; dankzij de ARMS-Direct weten we dat het spel ongeveer een dozijn aan modi bevat. Zo kun je een volledige singleplayer-ervaring spelen, maar ook V-Ball (volleybal), Hoops (basketbal), één-tegen-honderd en Skillshot. Allemaal interessante gamemodi, hoewel de één-tegen-honderd er wel vrij simplistisch uitzag.

42


Verder onthulde de Direct enkele nieuwe speelbare personages; Kid Cobra, Twintelle en Byte & Barq. Persoonlijk vind ik voornamelijk Kid Cobra en diens map enorm interessant. De map laat je skaten op een platform en zodoende vecht je met elkander. Een leuke twist wat mij doet denken dat de stages an sich een enorm grote factor zijn.

Als laatste hebben we een demo gekregen, de ARMS Global TestPunch! Vier data waarop we het spel uitgebreid kunnen testen. Wat mij betreft doen ze echt alles goed omtrent deze Nintendo Switch-game. Dat is echter niet alles, ondanks alle informatie die we gekregen hebben, hield Nintendo nog altijd een slag om de arm. Ook na de release van ARMS blijven we gratis content krijgen in de vorm van updates. Geen seizoenen waarbij de spelers geld moeten betalen om met alle vechters te mogen spelen, nee, simpelweg alle content beschikbaar stellen voor alle spelers. Een geweldige filosofie waar menig game-ontwikkelaar iets van kan leren.

Al met al kunnen we enorm positief terugkijken naar de afgelopen Direct. Als ARMS ons een kijkje in de toekomst verschaft, ziet het er voor Nintendo rooskleurig uit. The Big N weet dat ze nu alles moeten geven om deze console tot een succes om te dopen en ARMS is een belangrijke stap naar dit doel. Gelieve deze koers te blijven varen Nintendo, want de wind is in de zeilen.
Next articleAction RPG Nine Parchments komt naar de Nintendo Switch Previous articleDemo van Disgaea 5 Complete nu beschikbaar in de eShop

Reacties van gebruikers

Avatar
Rico B. | 19 mei 2017 13:08 | #274250
collapse
Ik tel maar vier slechte woord grappen... Kon dat niet beter? Jullie stellen me weer teleur. Razz
Avatar
Mink | 19 mei 2017 13:12 | #274252
Reactie op post #274250 van Rico B.
Sorry, ik heb varkensvlees onder m'n ARMS.
Avatar
Neslihan | 19 mei 2017 16:04 | #274259
Reactie op post #274250 van Rico B.
Echt armzalig.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

ARMS

Platform: Nintendo Switch
Genre: Fighting
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 8
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 20
Releasedatum: 16 juni 2017

Screenshots