Nintendo Switch maakt meer mogelijk voor Fire Emblem Nieuws | 28 mei 2017 22:25 | Auteur: Ricardo | Bron: Jeuxvideo

De personages in de aanstaande Fire Emblem-titel voor Nintendo Switch worden levendiger dan ooit, aldus serie-director Kenta Nakanishi.

In een interview met het franse Jeuxvideo praatten drie ontwikkelaars van Nintendo en Intelligent System over de serie en Nintendo Switch. Het gaat om producer Masahiro Higuchi, producer Hitoshi Yamagami en director Kenta Nakanishi. Alle drie werkten onder andere aan Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia die vorige week verscheen.

Het interview bespreekt hoe Fire Emblem nooit voor de Wii U is verschenen en dat de focus de laatste jaren bij de Nintendo 3DS lag. Tamagami legt uit dat de serie een lange geschiedenis van console-games heeft en dat Fire Emblem niet moet worden gezien als handheld-serie in het bijzonder. Nakanishi voegde eraan toe dat de Nintendo Switch de serie in staat stelt om iets volledig anders te doen en de personage levendiger te laten zijn dan ooit tevoren.

"Zien jullie Fire Emblem voornamelijk als een handheld-serie? De meest recente thuisconsole-game was Radiant Dawn, tien jaar geleden; hoewel een nieuwe game volgend jaar naar de Nintendo Switch komt, hoopten veel spelers op een deel voor de Wii U. Vonden jullie de Wii U niet geschikt, of waren er andere redenen om op de Nintendo 3DS te focussen?"

Yamagami: "De Fire Emblem-serie heeft een lange geschiedenis aan thuisconsole-games. Hoewel we ontwikkelden voor een handheld, hadden we het gevoel de top van ons werk te bereiken op de Nintendo 3DS. Terugkijkend denken we niet dat het per se een handheld-serie is. In de toekomst hopen we meer kansen te hebben om thuisconsole-games te maken."

Nakanishi: "Zoals eerder gezegd werken we momenteel aan een Fire Emblem-game voor Nintendo Switch. Met deze titel, ontwikkeld voor een thuisconsole, moeten we in staat zijn een volledig andere Fire Emblem te bieden, met personages meer levendig dan ooit."


Verder werd gevraagd of er nog ideeën waren voor een nieuwe spin-off. Het antwoord bleef echter bij een verwijzing naar Tokyo Mirage Sessions #FE en Fire Emblem Warriors.

"Veel mensen waren verrast door onze samenwerking met Atlus voor Tokyo Mirage Sessions #FE. Als we onze ideeën vooraf zouden onthullen, zouden er geen verrassingen meer zijn! Deze herfst verschijnt nog een game gebaseerd op een samenwerking: Fire Emblem Warriors. Ik hoop dat jullie er naar uitkijken!"


Fire Emblem voor de Nintendo Switch moet in 2018 verschijnen.
Next articleAnonymous;Code aangekondigd voor de Nintendo Switch Previous articleGeen voice-chat met vreemden bij Splatoon 2

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Fire Emblem Warriors

Platform: Nintendo Switch
Genre: Hack 'n Slash
Ontwikkelaar: Team Ninja
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 20 oktober 2017

Fire Emblem Warriors

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Hack 'n Slash
Ontwikkelaar: Team Ninja
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 20 oktober 2017

Fire Emblem: Three Houses

Platform: Nintendo Switch
Genre: Strategy RPG
Ontwikkelaar: Intelligent Systems
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1
Releasedatum: 26 juli 2019

Tokyo Mirage Sessions #FE

Platform: Wii U
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Atlus
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 24 juni 2016