N1 Podcast Aflevering 18: De Pre-E3 Extravaganza 2017 Podcast | 06 juni 2017 08:30 | Auteur: Daan

We beginnen de E3 2017 preview week met onze verwachtingen in deze N1 Podcast.

In de achttiende N1 Podcast praten Daan, Nathan en Patrick voornamelijk over de aankomende E3 beurs in Los Angeles. Welke games hopen ze daar te zien? Nou, ga er lekker voor zitten en kom erachter in het komende anderhalf uur!

Je kunt N1 Podcast #18 hieronder of op Soundcloud beluisteren. Via Soundcloud kun je het bestand eventueel ook downloaden. Gooi je het liever in je RSS feed reader zoals iTunes? Dat kan ook. Gebruik deze link en krijg de nieuwste updates automatisch binnen!0:00:00 - Introductie
0:01:19 - Vragenronde: Castlevania en Fire Emblem Warriors personages
0:14:55 - E3 2017: Nintendo Switch first party
1:03:25 - E3 2017: Nintendo Switch third party
1:26:58 - E3 2017: Nintendo 3DS
1:35:42 - Afsluiting
Next articleSony's Shawn Layden: "PlayStation en Nintendo Switch staan naast... Previous articleFIFA voor Nintendo Switch wordt 'gewoon' FIFA 18, verschijnt...

Reacties van gebruikers

Avatar
JORISGUY7XD | 06 juni 2017 14:29 | #274736
collapse
"Yo b*tches" Dat was echt ongemakkelijk...

Castlevania: Jammer dat jullie niet heel veel hebben met deze serie, jullie missen namelijk best veel. Castlevania: Rondo of Blood (Wiiware Virtual Console) en Castlevania: Symphony of the Night (Playstation, Saturn, XBLA, PSN) zijn de beste games. Deel 1, 3, de twee SNES games, drie GBA en de drie voor de DS zijn ook tof.

Donkey Kong: Patrick heeft gelijk in dat Donkey Kong Country Returns en Tropical Freeze gewoon toffe games waren. Ik vind wel dat Retro Studios (als ze dat nog kunnen) nu beter een nieuwe Metroid Prime moeten maken, maar nog een Donkey Kong game van Retro is ook welkom!
En Donkey Kong 64 is ook gewoon een toffe game, waarschijnlijk de langste platformer op het systeem! Zoveel content! Het heeft wat grotere minpunten, maar de ervaring is te leuk.

Metroid: Ja graag! Of het nu een 2D Metroid is of Metroid Prime, beide zijn welkom.

Pokémon: Het zou mij enorm teleurstellen als de Diamond & Pearl Remake op de 3DS komt, als het ook op de Switch kan. Op de Switch zal het spel er veel beter uitzien en sinds Diamond, Pearl & Platinum mijn favorite Pokémon game is met de beste soundtrack (Unpopular opinions sighted, open fire.) wil je dat toch ook op het grote scherm willen spelen! Maar ja, de Pokémon Company denkt soms een beetje raar na.

Overwatch: Het is onrealistisch, maar OVERWATCH OP EEN HANDHELD SPELEN ZOLANG JE INTERNET HEBT! SPEEL DEZE GAME MENSEN! Very Happy Splatoon is bijna niks waard vergeleken met deze game... VIND IK.

Mario & Luigi: Superstar Saga DX: Tof spel, would play again. Zeker een van de beter M&L games!

Nintendo@E3: Ik houd mijn verwachtingen maar laag, maar hé het wordt vast nog wel cool.

E3 in het algemeen: Kijk er wel naar uit. Ik ga de presentaties van Nintendo, Microsoft, Sony, Ubisoft en andere dingetjes kijken.
Avatar
Nathan | 06 juni 2017 17:39 | #274781
Reactie op post #274736 van JORISGUY7XD
"Yo b*tches" Dat was echt ongemakkelijk...


Voor de volgende podcast moet ik nog iets verzinnen wat nog cringier is zodat Daan ook overtuigd wordt Razz
Avatar
Niek | 06 juni 2017 17:20 | #274779
collapse
Hé heren, het was weer een leuke podcast.

Mijn eerste vraag is: Hoe gaan jullie de E3 volgen? In LA zelf, of thuis op de bank de livestreams kijken, en/of zodra je wakker wordt het internet voor nieuws afstruinen? Persoonlijk ga ik de nachten door zingen en de livestreams volgen.

Mijn tweede vraag: Hoe vasthoudend zijn jullie aan jullie verwachtingen? Persoonlijk ben ik van mening dat verwachtingen zijn alleen maar toekomstige teleurstellingen. Maar goed dat is misschien er pessimistisch. Aan de andere kant heb ik nooit verwachtingen en ben ik ook nog maar vrij weinig teleurgesteld geweest in E3 presentaties. Zelfs niet in die van Nintendo een paar jaar terug toen ze o.a. Animal Crossing Amiibo Festival of zoiets aankondigde.

De laatste vraag: Hoeveel invloed heeft de onzekerheid omtrent Nintendo's online strategy op het uitkomen van third party spellen? Ik denk zelf heel erg veel en dat dit toch een van de belangrijkste factoren is.

Castlevania voor de SNES was in Europa Super Castlevania IV en Castlevania Vampire's Kiss. De eerste is een remake van de eerste Castlevania. De laatste is een port van de arcade game Castlevania Rondo of Blood en werd in de US Castlevania Dracula X genoemd.

Ik zelf heb ook niet zoveel met Castlevania en ik heb ook nog nooit 1 spel ervan gespeeld. Maar ik ken wel wat trivia rondom Castlevania.

Donkey Kong Ik denk dat Patrick geen slecht idee heeft met een 3D Donkey Kong ala DK64. Alleen denk ik wel dat het niet een grote collectathon moet zijn, maar meer net zoals Super Mario Sunshine met aangegeven doelen en een avontuurlijk verhaal.

Metroid Ik zie zelf graag nog een nieuwe Metroid game. Ik heb nogal genoten van Metroid Other M. Maar ik denk wel dat Metroid Prime 4 door Retro Studios erg overrated is, want de ontwikkelaars die er toen aan werkten, werken niet eens meer bij Retro. Dus dat zou een volledig nieuw team zijn die er aan werkt.

E3 2017 Ik heb geen verwachtingen, want dat creëert alleen maar teleurstelling. Ik laat het gewoon op mij af komen en net zoals de voorgaande jaren geniet ik van wat er wel getoond wordt en laat ik mij niet neerslaan door wat er niet getoond wordt.
Avatar
JORISGUY7XD | 07 juni 2017 14:38 | #274821
Reactie op post #274779 van Niek
De laatste is een port van de arcade game Castlevania: Rondo of Blood en werd in de US Castlevania: Dracula X genoemd.


Ik moet je even verbeteren, omdat ik een nerd ben Academic :

Ten eerste is Castlevania Rondo of Blood geen arcade game, maar een game die uitkwam voor de PC Engine CD (heet de "TurboGrafx 16 CD-add on" in de VS) en dit spel was exclusief in Japan. Later is er een remake van gemaakt voor de PSP, genaamd "Castlevania: Dracula X Chronicles", deze kwam gelukkig wel internationaal uit. De game is ook speelbaar in de originele Japanse vorm op de Wiiware Virtual Console als je tussen de PC Engine/TurboGrafx 16 games kijkt.

Castlevania: Vampire's Kiss/Dracula X is trouwens niet echt een port, het is eerder een andere game die heel veel sprites, muziek en assets hergebruikt en een beetje dezelfde story heeft.

De levels en design zijn compleet anders, veel slechter dan de originele Rondo of Blood (vind ik). Het spel is ook veel moeilijker en heeft ook niet het 2e speelbare personage, "Maria", en nog heel veel andere features wat de game ook omlaag haalt.

Er zijn wat goede dingen in Vampire's Kiss/Dracula X. Maar beter probeert iedereen die dit leest Castlevania: Rondo of Blood, want die game is nogal goed!

Hier is die oh-zo-lekkere soundtrack: https://youtu.be/bORGHpivY_E?t=2m55s
Avatar
Captain-Retardo | 06 juni 2017 22:27 | #274795
Inhakend op Nathan, ten tijde van de N64 en Gamecube was Nintendo veel meer western focussed. Ik zie het huidige Nintendo geen NBA game, Eternal Darkness, Perfect Dark oid uitgeven. Laatste game wat een beetje in dat stramien was, was Excitetrucks/bots als ik mij niet vergis.

Edit: Ten tijde van de SNES zelfs al met Argonaut, Rare en DMA. Alle westerse studio's die nu samenwerken met Nintendo zijn gedoemd om aan Nintendo franchises te werken. Zowel Luigi's Mansion 2 als Pilotwings 3DS kunnen in mijn ogen niet in de schaduw staan van de eerdere delen.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Fire Emblem Warriors

Platform: Nintendo Switch
Genre: Hack 'n Slash
Ontwikkelaar: Team Ninja
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 20 oktober 2017

Fire Emblem Warriors

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Hack 'n Slash
Ontwikkelaar: Team Ninja
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 20 oktober 2017

Mario & Luigi: Superstar Saga

Platform: Wii U Virtual Console
Virtual Console: Game Boy Advance
Prijs: €6,99
Genre: RPG
Ontwikkelaar: AlphaDream
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 03 april 2014

Splatoon 2

Platform: Nintendo Switch
Genre: Third-Person Shooter
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 8
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 8
Releasedatum: 21 juli 2017

Super Mario Odyssey

Platform: Nintendo Switch
Genre: 3D Platformer
Ontwikkelaar: Nintendo EAD
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 27 oktober 2017