E3 2017: Deze E3 wordt de beste ooit voor Nintendo Special | 06 juni 2017 12:00 | Auteur: Mink

Elk jaar in juni nemen uitgevers en ontwikkelaars uit de gaming community de fans mee op een fantastische reis. Vrijwel alle grote spelers komen samen in Los Angeles om hun kaarten te delen met de rest van de wereld. Ook Nintendo is dit jaar weer aanwezig en geeft wederom een (vooraf opgenomen) presentatie. Ik kijk met een enorm optimisme naar volgende week en hieronder leg ik jullie haarfijn uit waarom.

De Nintendo Switch heeft een geweldige lancering gehad als je het vergelijkt met alle voorgaande consoles van Nintendo. De hybride console is even vaak over de toonbank gevlogen in haar eerste maand als bijvoorbeeld de immens commerciëel succesvolle Wii. Hierdoor kan ik niet anders dan positief zijn voor de toekomst en verwacht ik dat Nintendo er alles aan gaat doen om het momentum te behouden. De Nintendo Switch doet het goed, maar er zijn nog genoeg gamers die het apparaat niet in huis hebben. Zal Nintendo genoeg content onthullen voor deze mensen?

24


The Spotlight
Een van de titels waar we veel over zullen horen is Super Mario Odyssey. Deze sandbox Mario-game wist al sinds zijn onthulling hoge ogen te gooien bij de consumenten. Het lijkt mij het beste als ze de titel maar kort bespreken in de Spotlight, inclusief een epische trailer die je mond laat openvallen. Hierna moeten ze snel door naar de verrassingen, de onthullingen en de third parties. De Nintendo Switch heeft zoveel mogelijkheden en Nintendo heeft zoveel franchises dat er genoeg combinaties te bedenken zijn die zeer goed moeten werken.

Nintendo heeft al The Legend of Zelda, Mario Kart en ARMS op de Nintendo Switch ten tijde van de E3-presentatie. Daarbij komt Splatoon 2 ook nog eens na een maandje binnen. De nieuwe console heeft al zoveel goede franchises en dat zal het eerste jaar alleen maar toenemen. Zelfs een grote sandbox Mario-game is onderweg en verschijnt in het eerste jaar van de Nintendo Switch. We missen eigenlijk alleen de 2D-platformers nog op de console. Super Mario Maker 2.0 zou dat probleem rigoureus laten verdwijnen en de fans oneindige content bieden. Mocht Nintendo inderdaad alleen titels voor 2017 tonen, dan verwacht ik een zeer prijzige zes maanden in het verschiet.

16


Als laatste zal Nintendo third party-titels moeten hebben, genoeg om wellicht één strakke trailer bomvol content te tonen. Variërend van de nieuwe Call of Duty tot FIFA 18 tot de Telltale Games. Nintendo moet actief op zoek naar content van derde partijen, echter, ze moeten wel oppassen dat de spellen geen echte downgrade krijgen ten opzichte van de concurrentie. Zoiets als FIFA 18 moet simpelweg exact dezelfde ervaring bieden met als extra dat je het spel onderweg mee kunt nemen. Weet Nintendo dit te realiseren, dan kunnen ze vriend en vijand verrassen.

The Treehouse
Nintendo eindigt hoogstwaarschijnlijk met een óf een verrassing op het einde óf met Super Mario Odyssey. Een klapper om ons met kippenvel te bewapenen. Hierna zal de Nintendo Treehouse beginnen en ook hier komt Nintendo nog met enkele aankondigingen. Het zou me niets verbazen als Nintendo hier nog wat aandacht besteedt aan de Nintendo 3DS, wat ik niet erg zou vinden. Stiekem ben ik wel benieuwd wat onze trouwe kameraad nog in petto heeft voordat hij zijn laatste adem uitblaast.

heypikmin-images-0017-1280x720-1494000304373_1280w3


Hierna worden we beloond met beelden van Nintendo Switch-titels en kunnen we grotendeels jaloers zijn op de ontwikkelaars die de nieuwste titels spelen. Mocht Nintendo dit goed aanpakken, dan blijft het nieuws lekker naar buiten stromen om de mensen hyped te houden. Mocht Shigeru Miyamoto nog even op het podium verschijnen, dan weten we zeker dat er wederom een meme-tsunami aankomt.

The aftermath
Tijd om te relativeren. De Nintendo Switch verkoopt op het moment enorm goed, er zijn al enkele triple A franchises voor de console beschikbaar en deze E3 gaat Nintendo alleen games tonen voor 2017. De interesse is er bij de consumenten, de console is wereldwijd uitverkocht en de games lijken maar te blijven komen. Mocht deze E3 gaan zoals ik hierboven heb geschetst, dan denk ik dat de productieverhoging van de Nintendo Switch (van 10 miljoen in één jaar naar 18 miljoen) niet eens genoeg gaat zijn om de vraag te beantwoorden. Nintendo heeft de mogelijkheid en de wijsheid om van de Nintendo Switch een immens succes te maken en deze E3 zal een belangrijke factor hiervoor zijn.
Next articleWarp Pipes en Piranha Plants in eerste foto's Nintendo themapark Previous articleBewegende beelden van Shantae: Half-Genie Hero

Reacties van gebruikers

Avatar
Masterswordish | 06 juni 2017 13:18 | #274729
All aboard the hypetrain!
Avatar
The Iron Ghoul | 06 juni 2017 13:19 | #274731
collapse
Ik denk trouwens dat Splatoon ergens in Juli komt. Dit omdat deze maand Arms komt en in augustus Monsterhunter. Dan heb je in September dragon quest en oktober Fire eblem, Mario in november en in december Xenoblade
Avatar
Rico B. | 06 juni 2017 13:21 | #274732
Reactie op post #274731 van The Iron Ghoul
Dat was al bekend en confirmed Smile
Avatar
Nathan | 06 juni 2017 15:27 | #274744
Reactie op post #274731 van The Iron Ghoul
Die komt uit op 21 juli. Smile
Avatar
niemand | 06 juni 2017 13:28 | #274733
Oh, ik dacht even dat het een officieel statement was maar het is gewoon een column.
Avatar
charlie1 | 06 juni 2017 13:46 | #274735
Gun het nintendo van harte dat ze eens in de belangstelling mogen zijn. Ook zijn sommige ontwikkelaars steeds dubbelzinnig.
Avatar
JORISGUY7XD | 06 juni 2017 14:32 | #274737
Zal het die van E3 2010 verslaan? Ik hoop het! Happy

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.