E3 2017: Nightmares Special | 07 juni 2017 10:00 | Auteur: Neslihan

De E3 is prachtig. Ontwikkelaars bombarderen ons gamers tijdens deze Electronic Entertainment Expo dagenlang met talloze nieuwe games. Dit klinkt als een hemel op Aarde, maar helaas weten ontwikkelaars niet altijd iedereen even goed tevreden te stellen. We weten bijvoorbeeld allemaal nog wel hoe saai Nintendo's E3 in 2015 was of de verschrikking van de Xbox One-onthulling.

Nintendo organiseert ook dit jaar weer een evenement voor deze jaarlijkse Expo. Dit jaar komt het Japanse bedrijf met een zogenaamde Nintendo Spotlight, Treehouse Live en een live Splatoon- en ARMS-toernooi. Aangezien de Nintendo Switch haar allereerste Electronic Entertainment Expo beleeft, moet Nintendo laten zien dat het goed zal komen met de hybride console, vooral met behulp van veel leuke, nieuwe games. De eerste paar maanden van de Nintendo Switch zagen er al goed uit met spellen als Zelda: Breath of the Wild en Mario Kart 8 Deluxe en de Nintendo Switch lijkt een mooie toekomst tegemoet te gaan met ARMS, Splatoon 2 en Mario Odyssey op komst. Maar voor een echt mooie toekomst moeten er nog veel games toegevoegd worden aan het lijstje. Ook andere zaken als de online-functie en virtual console moeten goed op een rij staan. Aangezien er veel mis kan gaan, volgen hier wat nachtmerriescenarios.

amiibo-games
Na het niet zo fenomenale succes van Animal Crossing: amiibo Festival, probeert Nintendo een spetterende comeback te maken met amiibo-spellen. Zo staat een Super Smash Bros. voor de Nintendo Switch in de sterren geschreven en zal het nieuwste deel de zogenaamde ''amiibo Edition'' heten. Personages bespeel je door een amiibo van een specifieke personage te scannen. Zo zullen meer geliefde franchises een amiibo-make-over krijgen, zoals ''Metroid: The amiibo Hunter'', ''Kirby amiiboland'' en ''Pikmin's amiibo Treasure!''.

59

Online-service
Zoals in het verleden al is gebleken, heeft Nintendo nooit veel waarde gehecht aan een goede online-service. Nu zal het Japanse bedrijf daar verandering in brengen door een online-ervaring te bieden met behulp van een glitchy applicatie. Over het verbinden met het internet doet de applicatie er op de weinige goede dagen bijna tien minuten over en intussen moet de Nintendo Switch verbonden zijn met je telefoon via een kort kabeltje. Nadat de Nintendo Switch verbonden is met het internet, de applicatie niet gecrasht is en het systeem niet oververhit is geraakt, kan er online gespeeld worden met een constante lag. Nintendo hecht nu dus helemaal geen waarde meer aan een goede online-service.

66

Virtual Console
Virtual Console komt naar Nintendo Switch! Een nieuw systeem betekent een nieuwe Virtual Console en Nintendo besluit de service voor de Nintendo Switch te vullen met microtransacties. Een klassieker zoals Super Mario Bros. of The Legend of Zelda zal gratis zijn om te spelen, maar na specifieke punten bereikt te hebben (bijvoorbeeld net voor een baas) zal je extra geld moeten betalen om verder te gaan. Ook wordt elke keer dat je savet verrekend, kost het echt geld neppe items te kopen en zul je moeten betalen om het spel aan je Nintendo-account te koppelen.

Virtualconsole

Natuurlijk zijn dit maar nachtmerries die vast niet uitkomen (toch?). Op deze manier zijn er ontelbare andere realistische nachtmerries denkbaar. De Nintendo Switch kan bijvoorbeeld, zoals de Wii U destijds, een game-droogte krijgen, of veranderen in een port-machine vol met ''deluxe'' Wii U-games. Of de nieuwe games die we krijgen, kunnen matige spellen zijn van geliefde franchises. Fans roepen zulke nachtmerriescenarios al tijden naar Nintendo, in de hoop dat het Japanse bedrijf oppast en luistert. Nintendo geeft echter niet altijd gehoor aan de op zijn tijd briljante adviezen van fans. Daarom is een Nintendo die haar fans niet hoort of zelfs negeert, misschien wel de grootste nachtmerrie.

Er zijn nog veel meer enge dingen die kunnen gebeuren deze E3. Deel jouw horrorverhaal in de reacties.
Next articleJapanse verkoopcijfers 29/5/2017 - 4/6/2017: Seiken Densetsu... Previous articlePuzzelgame Soldam: Drop, Connect, Erase komt naar het westen

Reacties van gebruikers

Avatar
Nathan | 07 juni 2017 10:11 | #274810
collapse

Spoiler

Avatar
Rico B. | 07 juni 2017 11:23 | #274815
Reactie op post #274810 van Nathan
collapse
Why Wii U? Razz
Avatar
Mink | 07 juni 2017 11:43 | #274817
Reactie op post #274815 van Rico B.
Omdat dat een echte nachtmerrie zou zijn Yummy .
Avatar
Masterswordish | 07 juni 2017 11:03 | #274813
collapse
Ik vind het concept leuk, dat jullie steeds twee verschillende columns maken die haaks op elkaar staan, maar doe het dan iets beter. Mink schetste in zijn column een droombeeld van wat de E3 zou moeten zijn, maar wel op een 'realistische' manier. Het ging enkel over games en die kunnen in potentie allemaal uitkomen. Nu begint deze column lekker, met een Amiibo verhaal, maar in het overige gedeelte komen er dingen aan bod die simpelweg niet kunnen in een presentatie. "Wij hebben jullie al aangekondigd een week geleden dat er in 2018 een onlineservice komt maar nu vertellen we jullie meteen maar alvast dat het heel lang duurt om in te loggen en dat het glitchy werkt!". Nooit, toch? Maak er dan een verhaal van over voice-control besturing waarvan we weten dat niemand dat wil. Ik noem maar iets. Op deze manier hebben we door dat ze tegenover elkaar moeten staan, maar staan ze dit niet.
Avatar
Jeroen K. | 07 juni 2017 11:14 | #274814
Reactie op post #274813 van Masterswordish
collapse
Ik snap wat je bedoelt. Deze twee columns zijn echter niet geschreven om tegenover elkaar te staan. Mink verwacht oprecht een geweldige E3 en legt uit waarom, Neslihan vond het leuk om een fictief verhaal te schrijven met nachtmerriescenario's. Maar ik snap dat je het idee hebt dat het de bedoeling was dat ze tegenover elkaar stonden.
Avatar
Masterswordish | 07 juni 2017 12:48 | #274818
Reactie op post #274814 van Jeroen K.
collapse
Ah oké. Maar, hij schetst in de inleiding een heel scenario dat allemaal wijst naar de E3, om vervolgens te komen met een aantal dingen die niet op de E3 aangekondigd kunnen worden. Dus dan klopt het artikel gewoon niet zo goed.

En Mink moet even wakker worden dan haha Yummy
Avatar
Mink | 07 juni 2017 12:51 | #274819
Reactie op post #274818 van Masterswordish
Haha, Neslihan is onze (vrouwelijke) proefredacteur Wink .

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.