N1ntendo's Pre-E3 Roundtable Special | 08 juni 2017 10:00 | Auteur: Nathan

N1ntendo's Pre-E3 Roundtable
Volgende week is het weer zover: het jaarlijkse festijn met nieuwe games dat de naam E3 draagt. Veel aankondigingen zorgen voor hoge verwachtingen. Met welke standpunten gaan de redactieleden van N1ntendo de E3-week in?

XC6

1. Dit is de allereerste E3 sinds de onthulling én de lancering van de Nintendo Switch. In de afgelopen maanden werden er al veel grote games aangekondigd, zoals Mario Kart 8 Deluxe en Splatoon 2. Verder komt Super Mario Odyssey er natuurlijk aan. Welke titel mis je nog in de line-up?

Ricardo: "We hebben momenteel al een heel mooie line-up met Mario Kart, Zelda, ARMS, Splatoon, Super Mario, Xenoblade en meer. Ik zou daarbij nog graag een Pikmin-game zien. Pikmin 3 was één van mijn favoriete Wii U-games, dus meer daarvan is altijd welkom. Daarnaast zie ik graag dat Nintendo zich bezig houdt met nieuwe IP's en misschien ooit nog eens een nieuwe Advance Wars, maar dat zal niet deze E3 zijn."

Mink: "Er zijn meer dan genoeg titels die aan de line-up toegevoegd kunnen worden. Ik zou het echter jammer vinden als we alleen maar remakes krijgen van games uit het Wii U-tijdperk. Dat die komen, is op zich geen grote verrassing, maar ik zie liever voor het komende jaar veel nieuwe games en content, in plaats van herhalende content. Een van de games die ik echt graag wil zien voor de Nintendo Switch? Een geheel nieuwe Mario Party! De hybride console heeft genoeg mogelijkheden om echt een toffe en unieke Mario Party te maken. Overigens ben ik ook wel te porren voor een Advance Wars en Super Mario Maker 2.0. Als ze deze laatste maken, heb ik wederom een game waar ik gemakkelijk 1000+ uur in kan stoppen."

Dyon: "Ik mis toch nog wel een Nintendo Party/Sportsgame die écht gemaakt is voor de Switch. Een nieuwe Mario Strikers of Mario Party game die je met vrienden kunt spelen is iets wat ik nu nog mis en waarvan ik verwacht dat deze aangekondigd gaat worden op de E3. Super Smash Bros. gaat er ook nog aankomen, maar ik verwacht dat we die pas op zijn vroegst gaan zien in een Nintendo Direct van het voorjaar van 2018."

477

2. Wat verwacht je van de third-party publishers? Is er een specifieke titel die je graag naar de Nintendo Switch ziet komen?

Patrick: "Ik verwacht best wel veel van de verschillende third-party publishers! Het moge duidelijk zijn dat de Nintendo Switch een groot verkoop succes is maar so far is de support van third-party beperkt. Ik hoop echt dat daar met de E3 verandering in gaat komen en dat Ubisoft, EA, Bethesda, Square Enix en andere grote third-party publishers laten zien dat ze vertrouwen hebben in de Nintendo Switch met enkele verrassingen. Ik zou zelf graag zien dat Ubisoft South Park: The Fractured But Whole naar de Nintendo Switch brengt en verder zal een aankondiging van Playtonic omtrent de Nintendo Switch-versie van Yooka-Laylee niet uitblijven."

Neslihan: "Ik denk dat third-party publishers rustig aan gaan doen qua games. De Nintendo Switch is immers nog erg jong en zeker na de Wii U begrijp ik het als publishers een beetje oppassen. Ik denk niet dat dit ze echter stopt om wat games naar de Switch te brengen: het systeem heeft al bewezen dat het geen Wii U 2 is, puur om het feit dat het nog steeds lastig is ze in een winkel te vinden. Ik heb zo geen specifieke third party game die ik heel graag naar de Nintendo Switch zie komen. Wel denk ik heel stiekem dat Final Fantasy VII naar de Nintendo Switch zou kunnen komen, alleen omdat Cloud in Smash 4 bespeelbaar is."

Paul: "Ik kijk het meeste uit naar populaire indies zoals Overcooked en Stardew Valley. Deze games hebben mij op PC urenlang bezig weten te houden en ik ben ervan overtuigd dat hetzelfde gaat gebeuren met de Switch versies. Overcooked krijgt HD-rumble support en Stardew wordt de eerste console-versie met multiplayer; dit is voor mij al genoeg om deze games ook voor de Nintendo Switch aan te schaffen. Ook Battle Chasers: Nightwar ziet er erg vernuftig uit als een RPG met 3D-modellen. Overigens hoop ik dat Skyrim een mooie versie wordt. Het is alweer vijf jaar geleden dat ik me heb kunnen vertoeven in de magische wereld van Tamriel."

2

3. Verwacht je meer informatie over Virtual Console of andere services voor de Nintendo Switch op de E3?

Jeroen: "Ja, maar hopelijk houdt Nintendo dergelijke aankondigingen beperkt. Mensen willen vooral trailers, gameplay en aankondigingen van games zien tijdens de E3. In een paar minuten een bepaalde service uitleggen kan geen kwaad, maar Nintendo moet geen al te saaie verhalen delen tijdens de uitzending."

Mink: "Ik zou liegen als ik zou zeggen dat dit me ook maar enigszins interesseert."

Dyon: "Nee, Nintendo heeft heel bewust zo vlak voor de E3 dit statement eruit gedaan en als ze informatie hadden willen delen was dat het moment geweest. Wellicht dat er via een interview wel over gesproken wordt, maar een officiele aankondiging met informatie verwacht ik pas ergens in de herfst van dit jaar."

3

4. Naar welke persconferenties kijk je nog meer uit, naast die van Nintendo?

Bas: "Bethesda, absoluut. Sinds The Elder Scrolls III: Morrowind ben ik een fan van deze ontwikkelaar/uitgever. Niet alleen brengen ze The Elder Scrolls V: Skyrim naar de Nintendo Switch, maar stiekem mag ik hopen dat men, iets minder dan zes jaar na dato, nieuws heeft over The Elder Scrolls VI. De speculatie hierover gonst al maanden en is heviger dan ooit."

Ricardo: "Dat is moeilijk, ik speel eigenlijk alleen op Nintendo-consoles/handhelds, dus de andere conferenties gaan voor mij niet erg interessant zijn. Toch denk ik dat Sony wel een goede show zal hebben en het is dus wel interessant om te zien waar zij mee gaan komen, ondanks dat ik geen PS4 heb."

Nathan: "Ik ben zo iemand die alle persconferenties kijkt. Sony ga ik niet live kijken. Voor mij is drie uur 's nachts iets teveel van het goede, dus die kijk ik de ochtend daarna direct terug. Ik ben wel gek genoeg om mijn wekker op half zes te zetten voor Bethesda. Als ik er één tussenuit moet vissen, is het Microsoft, denk ik. Ik heb niet echt iets met Xbox, maar nieuwe hardware is altijd tof en ik ben benieuwd wat Project Scorpio allemaal kan."

453

5. Ga je Nintendo Treehouse Live kijken?

Jeroen: "Zeker. Nintendo doet er goed aan om elk jaar een aantal games uit te lichten door middel van Nintendo Treehouse. Op deze manier kun je meer gameplay bekijken die niet in de echte presentatie past. Dit maakt het meteen wat makkelijker om een beter beeld te krijgen van sommige games."

Patrick: "Als ik thuis ben zal de Nintendo Treehouse zeker ergens op de achtergrond draaien. Ik ben benieuwd wat voor leuke aankondigingen we tijdens die sessies nog gaan krijgen. Ik ben ook vooral benieuwd op Nintendo kleine ontwikkelaars weer spotlight zal geven. Er komen echt enkele vette indie-games aan voor de Nintendo Switch zoals Wargroove waar ik meer over hoop te horen deze E3."

Paul: "Ik zal er stukjes van kijken, waarschijnlijk op de achtergrond. Vorig jaar was er een hoop Zelda te zien waar ik weinig interesse in had omdat ik de game wilde spelen zonder al te veel gezien te hebben. Ik hoop wel dat er een speelbare demo is van Super Mario Odyssey zodat we wat van de wereld en gameplay te zien krijgen."

55

6. Er zijn dit jaar toernooien voor ARMS en Splatoon 2, die live zullen worden gestreamd. Echter, deze beginnen pas laat in de avond. Ben je alsnog benieuwd naar (een van deze of beide) toernooien en ga je ze live kijken? Had je ze wel gekeken als ze op een betere tijd zouden plaatsvinden?

Bas: "Nee, ik steek liever mijn tijd in zelf games spelen. Compilaties van hoogtepunten zul je snel genoeg terugvinden op de verschillende videokanalen die het internet rijk is."

Neslihan: "Misschien ga ik wel kijken! Live zou ik misschien kijken als het niet zo laat zou zijn geweest. Het ARMS-toernooi ga ik sowieso niet volgen. Ik had wat gespeeld tijdens de Global Testpunch en het klikte niet helemaal. Splatoon 2 daarentegen wil ik eigenlijk wel gaan volgen. Ik had een tijdje terug een stukje gekeken van het Noord-Amerikaanse toernooi en ik vond het verrassend leuk om te zien!"

Paul: "Aangezien ik deze games niet (ranked) online ga spelen zal er voor mij weinig te vinden zijn. Vaak zit er een hoop tijd en geklets tussen de matches door wat mij al erg gauw gaat vervelen. Wél zal ik na afloop de highlights bekijken gezien dat vaak mooie momenten van de desbetreffende games naar voren haalt."

Bonusvraag:
455

Kijk je uit naar de onthulling van Mario + Rabbids: Kingdom Battle?

Jeroen: "Nee."

Bas: "Ja! Ik was oprecht blij met de geruchten over Mario + Rabbids: Kingdom Battle, ondanks de meningen die sommigen hebben over de geschifte konijnen van Ubisoft. Ik ben heel benieuwd naar wat Ubisoft in petto heeft."

Ricardo: "Echt enthousiast ben ik er momenteel nog niet over, maar juist daarom kijk ik wel uit naar de onthulling. Met wat extra informatie en beelden kan het zomaar wel interessant worden en ik ben benieuwd hoe de wereld van de Rabbids gecombineerd wordt met het Mario universum."

Patrick: "Een beetje... misschien? Ik vind de knotsgekke Rabbids best grappig en een RPG kan altijd vermakelijk zijn. De grote vraag is echter of Ubisoft hier echt iets interessants van kan maken en daar heb ik mijn twijfels over. Laten we het erop houden dat de eerste beelden mij positief gestemd hebben en een flinke dot aandacht voor de Nintendo Switch in de Ubisoft persconferentie is perfect. Ik hoop echter dat Ubisoft meer laat zien dan alleen deze game!"

Nathan: "Zeker! Die regel 'surprise at announcement' uit de gelekte slides maakt mij erg nieuwsgierig. Wat betreft de game zelf wil ik eerst bewegende beelden zien."


Wil je weten wat de andere redactieleden op de vragen hebben geantwoord? Bekijk dan de volgende pagina!
Next articleTrailer illustreert de gameplay van Culdcept Revolt Previous articleDe eerste twaalf minuten van het Runbow Pocket-avontuur in beeld...

Reacties van gebruikers

Avatar
The Iron Ghoul | 08 juni 2017 10:58 | #274842
Ik ben eigenlijk het meest benieuwd naar Mircosoft. Na jarenlang doom and gloom rondom Nintendo is het nu eens tijd om te showen wat de Xbox nu nog waard is.
Avatar
JORISGUY7XD | 08 juni 2017 11:06 | #274843
Kijk je uit naar de onthulling van Mario + Rabbids: Kingdom Battle?

Jeroen: "Nee."


Kort maar krachtig! Ik moet eerst nog even gameplay zien, maar ik verwacht niet veel.


Mijn mening/verwachtingen over Nintendo's E3: Ik heb nog geen Switch gekocht, simpelweg omdat ik niet echt een enorm grote Zelda fan ben, Splatoon en Mario Kart 8 heb ik al op de Wii U gespeeld en Arms ziet er wel leuk uit maar is niet een system-seller vind ik. Weird
Ook omdat ik PC gamen super leuk vind, het is veel comfortabeler en sneller dan console gamen. Van je internet browser terug naar je game? Klik de game op je taakbalk aan en je bent er binnen 1 seconde. Van gamen weer aan je werkstuk van school werken op Word? "SOEF", je bent er al!
En sinds ik al meer dan 300 uur van bijna 1 jaar aan Overwatch heb gespeeld, moet Nintendo mij ook overtuigen met zo'n leuke competitieve teamgame Very Happy (Splatoon is niet echt een competitieve teamgame).

Maar ik kijk wel uit naar Super Mario Odyssey! Als naar games die op de E3 worden getoond. Een Super Smash Bros., Pikmin 4 of nog een Metroid game daarboven op en de Switch is met de winter binnen voor mij! Razz

En de Mario Strikers moet terug komen! Zulke goede games en er zijn nog zoveel dingen om op uit te breiden bij die serie!
Avatar
offensive | 08 juni 2017 23:15 | #274871
Ik hoop dat Code Vein voor de Switch wordt aangekondigd. Zo een aktie rpg is goed voor de diversiteit aan games.
Avatar
FalconPawnch | 08 juni 2017 23:46 | #274878
collapse
Het verrast me ergens dat geen van de ondervraagden iets zegt over Metroid, Pokemon, DK etc. Het lijkt soms alsof ik echt iemand uit de oude doos ben met mijn compleet andere wensen. Arms en splatoon spreken mij niet aan. Nieuwe IP's? Why? Nintendo heeft zulke toffe IP's die lang verwacht worden dat het totaal niet nodig is. Kid Icarus, nieuwe Smash, Kirby, Fire Emblem... genoeg IP's waar fans om vragen. Ik krijg met games als Arms, Pikmin, Splatoon etc. het idee dat Nintendo alleen geïnteresseerd is in nieuwe gamers aanspreken met nieuwe IP's.
Avatar
Marco | 09 juni 2017 07:54 | #274879
Reactie op post #274878 van FalconPawnch
Ik heb niet meegedaan aan de roundtable, maar ik had wel precies hetzelfde idee. Het verbaasde mij echt dat Metroid niet genoemd werd door de rest van de redactie.

Dat is voor mij in ieder geval de game waar ik het meeste naar uit kijk.
Avatar
Jeroen K. | 09 juni 2017 09:41 | #274883
Reactie op post #274878 van FalconPawnch
Wat is er zo boeiend aan Metroid dan? Ik heb alleen Fusion gespeeld, maar dat vond ik toch niet echt een boeiende game eigenlijk.

Console-games van Pokémon zijn ook nooit echt de moeite waard, dus daarom ben ik er niet over begonnen. Ultra Moon/Sun op de Switch kan dan wel weer goed werken natuurlijk.

Een nieuwe Kid Icarus of Pikmin zie ik zeer graag gebeuren.
Avatar
Bas | 09 juni 2017 09:52 | #274884
Reactie op post #274878 van FalconPawnch
Protip: Check de complete roundtable. Dan lees je misschien nog andere insights die in dit overzicht niet naar boven komen! Smile

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.