E3 2017: Met welke spellen verblijdt Nintendo ons straks? Special | 09 juni 2017 13:45 | Auteur: Erik

Leuk allemaal, al die feiten en cijfers, maar stiekem is het nog veel toffer om lekker in dat duistere diepe te duiken. Zeker gezien we eigenlijk nog maar zo weinig weten! Daarom is het tijd om de speculatiemolen op volle toeren te laten draaien. Welke spelletjes verwachten wij allemaal te zien voor Nintendo-platformen op de E3? Nintendo bijt het spits af!

Animal Crossing Switch
Verwacht: Q3 2017
Weet je die Animal Crossing voor de Wii U nog? Ja, dat is een tergend saai partyspelletje geworden. Gelukkig kan Nintendo zich revancheren op de Nintendo Switch. Of beter gezegd: gaat. Animal Crossing en Nintendo’s nieuwste speeltje zijn wat ons betreft een perfecte combinatie. Dan kan je écht wanneer en waar je maar wil je pittoreske stadje onderhouden. Maar dat is niet het enige: Animal Crossing Mobile verschijnt ook dit jaar! Bij zijn aankondiging zei men dat deze applicatie “in verbinding staat” met andere versies. En om eerlijk te zijn denken we niet dat Nintendo hierbij refereert naar New Leaf, dat al in 2012 verscheen. Nee, die gaat als hulpmiddel dienen voor Animal Crossing Switch, die over een paar maanden uit gaat komen! Mark our words!

1397068619
Ben je straks burgemeester van meer dan een pittoresk dorpje?

Pikmin 4
Verwacht: Q3 2017
Wij zijn niet overtuigd: Hey! Pikmin is niet die grote vervolgstap in de Pikmin-franchise. Nee, de echte Pikmin 4 moet nog komen. En waarom niet op deze E3? Al in 2015 vertelde Miyamoto aan Eurogamer dat deze titel in ontwikkeling was. Een jaar geleden bevestigde hij dit nogmaals en voegde hij eraan toe dat het niet lang meer zal duren voordat we ‘m op de releaselijsten gaan zien. Inmiddels zijn we in 2017 én een nieuwe console verder. Het wordt tijd, Miyamoto. Iedereen was verliefd op Pikmin 3. Je gunt zijn vervolg toch een prachtig leven op de Nintendo Switch?

1397068620
Geef eerlijk toe: hier kan je toch uren naar staren?

Super Smash Bros. for Nintendo Switch
Verwacht: Q3 2017
Wij denken niet dat Super Smash Bros. binnenkort een opvolger krijgt. Nee, Super Smash Bros. for Wii U / Nintendo 3DS was een te groots project om zomaar los te laten. Het zou zomaar dé perfecte versie kunnen zijn. De Nintendo Switch-versie, in dit geval. De kans is zeer, zeer aannemelijk dat Smash de Mario Kart 8-behandeling krijgt op deze console. Bayonetta, Cloud en Ryu zitten straks dus gewoon in hét ultieme Smash-pakket. We durven hier zelfs nog een schepje bovenop te doen: gezien de Switch een handheld en console in één is, denken wij dat óók de content van de Nintendo 3DS-versie wordt toegevoegd. Dat betekent dus ook straks de doldwaze Smash Run-modus op het grote scherm. Nintendo, maak ons blij!

1397068621
Zit Cloud straks standaard verpakt in Smash Bros?

Mario Party 11
Verwacht: Q4 2017
“Met Mario Party 11 voor de Nintendo Switch is het altijd en overal feest!” Het kan zomaar de slogan zijn om dit spelletje aan te prijzen. En geef toe: klinkt dit niet als muziek in de oren? Mario Party was - met name op de Nintendo GameCube – hét ultieme feestspel voor in de huiskamer. Met de Nintendo Switch kan dit feestje ook buiten de kamer gevierd worden – zonder dat al je vrienden het spel of de console hoeven te hebben. Het zou ook een logische vervolgstap zijn: Nintendo zet met titels als Splatoon 2 en ARMS op dit moment hevig in op multiplayer. Kunnen we tegen de kerst weer met z’n allen een feestje vieren, Nintendo of... Of mogen we zelfs dromen van een eventuele Nintendo Party?

1397068622
Pssst Nintendo... Maak de borden van Mario Party 11 dan alsjeblieft weer zoals vroeger!

Nieuwe IP van Retro Studios
Verwacht: Q4 2017
Waar is Retro Studios mee bezig? Niemand die het weet. Maar het is zeker dát ze ergens mee bezig zijn. Het is een beetje in het duister tasten, maar de kans is groot dat we hier deze E3 meer te weten over krijgen. Donkey Kong Country: Tropical Freeze is inmiddels alweer een dikke drie jaar geleden uitgekomen. Een nieuwe Metroid? Te vroeg in de levenscyclus van de Nintendo Switch. Donkey Kong Country dan? Nintendo gaat niet weer uit hetzelfde vaatje tappen. Nee, Retro gaat ons waarschijnlijk verblijden met iets wat we totaal niet aan zien komen. De dames en heren bij Retro barsten nog altijd van de creativiteit en die willen ze ongetwijfeld ten goede gebruiker. Misschien voor groots singleplayer-avontuur? Want dat, dat is iets wat de Nintendo Switch nog mist.

1397068623
Hoe graag we het ook willen: Samus laat zich waarschijnlijk niet zien deze E3.

Nintendo GameCube Virtual Console
Verwacht: Q4 2017 / Q1 2018
Paper Mario: The Thousand Year Door, Super Mario Sunshine, Luigi’s Mansion, Metroid Prime… De Nintendo GameCube heeft een schatkist vol toppers. Toch is Nintendo nooit in deze schatkist gedoken voor haar Virtual Console. Eurogamer weet het echter zeker: bij de Nintendo Switch gaat het gebeuren. Volgens hen zal vooral Super Smash Bros. Melee een prioriteit worden. En weet je wat? Wij zijn het helemaal met hen eens! Dit is het perfecte moment om uit dat prachtige nostalgievaatje te tappen. Nintendo zelf is alleen angstvallig stil. Of nouja, behalve als ze het over hun online dienst hebben. Wat nou als een abonnement op Nintendo Online ook…?

1397068624
De wereld van The Thousand Year Door (opnieuw) doorploegen? Wij zien het zitten!

Xenoblade Chronicles 2
Verwacht: 2018
Foei, Monolith Software! Enkel een vage teaser laten zien tijdens de onthulling van de Nintendo Switch begin dit jaar. En dan ook nog geen bevestiging voor deze E3. Nee, wij verwachten inmiddels wel wat meer! Zeker omdat je ons beloofd hebt dat Xenoblade Chronicles 2 dit jaar nog uitkomt. Ga je dat eigenlijk wel redden? Je hebt immers weer een grootse wereld te creëren, compleet met een prachtig levende omgevingen en beesten om een kopje kleiner te maken. Om over een aangrijpend verhaal nog maar te zwijgen. In jullie eigen woorden: “onze grootste productie ooit!” Of het 2017 gaat redden weten wij ook niet zeker meer, maar dat jullie de E3 overslaan lijkt ons uitgesloten!

1397068625
Grootste productie ooit? Wij zien het trotseren van deze uitdaging meer dan graag tegemoet!


En de Nintendo 3DS dan?
De Nintendo 3DS ontbreekt volledig in dit geheel. Nintendo heeft gezegd dat de Nintendo Spotlight volledig in teken staat van de Nintendo Switch. Toch vermoeden we dat er wel wat Nintendo 3DS-spelletjes speelbaar zullen zijn op de E3. Ever Oasis en Hey! Pikmin bijvoorbeeld. Ook Miitopia ontbreekt waarschijnlijk niet. Grote verrassingen verwachten we echter niet. Of dit een teken is van het uitsterven van de Nintendo 3DS? Dat denken we (nog) niet.

Voor nu legt Nintendo haar focus gewoon op het nieuwste speeltje. En dat is helemaal niet erg. Dat maakt deze E3 des te interessanter!
Next articleEver Oasis in actie in avontuurlijke trailer Previous articleEA geeft meer informatie over E3-presentatie "EA Play"

Reacties van gebruikers

Avatar
Volleybaas | 09 juni 2017 14:26 | #274894
collapse
God ik hoop niks van animal crossing. Meest saaie game van nintendo
Avatar
IJsbeer | 09 juni 2017 15:09 | #274899
Reactie op post #274894 van Volleybaas
Dat is nog altijd jouw mening, vriend. Animal Crossing heeft misschien geen grote doelen in het spel, maar het is wel één van Nintendo's populairste series geworden sinds New Leaf.

In mijn mening mag het juist wel komen, gezien ik een Animal Crossing fan ben. De Mario Kart 8 track is supermooi om daar een goed voorbeeld te geven aan een volgende Animal Crossing. Iedereen heeft een andere smaak op gaming gebied betreft. Ik vind adventure games opzich wel leuk, maar houd ook van rustige en creatieve games als Animal Crossing.
Avatar
Lieve Jongen | 09 juni 2017 19:38 | #274917
Reactie op post #274894 van Volleybaas
Meest saaie game? Heb je het weleens gespeeld? De enige reden waarom ik mijn 3DS nog aanraak is vanwege Animal Crossing. Ik hoop op een nieuwe Animal Crossing met veel ruimte voor huisjes. En het mooiste zou een Animal Crossing in VR zijn, dat je er zelf kunt rondlopen.
Avatar
Rico B. | 09 juni 2017 14:40 | #274896
Ik denk dat de vertraging van Nintendo Switch Online ermee te maken heeft dat Nintendo meer toevoegingen wilt hebben. Geen idee wat

Eén van de weinige casual games die me echt bekoort is toch wel Animal Crossing, ik heb er zeker wel 500+ uur in zitten op de Wii en Nintendo 3DS.
Avatar
Gohma | 09 juni 2017 14:52 | #274897
Ik heb nog nooit Animal Crossing gespeeld dus ik kan er eigenlijk niet over oordelen, ik ben wel fan van Harvest Moon dus misschien dat ik het wel leuk zou vinden.

De rest van de lijst mag eigenlijk allemaal wel van mij komen. Alleen als MP11 komt dan hoop ik wel dat ze die verlepte wagentjes buiten beeld laten.
Avatar
offensive | 09 juni 2017 15:09 | #274900
collapse
Zou mooi zijn als dit lijstje waarheid gaat worden. Zelf zou ik ook graag een nieuwe Mario Strikers of Exitetruck aan dit lijstje willen toevoegen

En als verrassing Eternal Darkness ze hebben immers in januari het handelsmerk weer verlengt..
Avatar
ThanosReXXX | 10 juni 2017 14:12 | #274928
Reactie op post #274900 van offensive
Excite Truck en Eternal Darkness, daar drink ik op! Biertje?
Avatar
FalconPawnch | 09 juni 2017 17:03 | #274904
Ik keek zo even snel naar wat stukjes...

Smash Bros:
Willen jullie serieus alleen twee spellen samengevoegd hebben? Ik wil juist dat ze het hele over-defensieve gedoe op de schop nemen. De game is leuk, maar alleen als je tegen iemand speelt die niet alleen maar afwachtend is en daarmee bijna gegarandeerd kan winnen... Characters als Bayonetta, Cloud en Rosalina&Luma minder overpowered maken.
Online sterker in zijn schoenen zetten. Geen lame usernames types voor scheldpartijen online en de list goes on...

Metroid Switch:
"Nintendo gaat niet weer uit hetzelfde vaatje tappen."

*Ahum* zie de Pokemon Direct *kuch*
Ik zie het wel weer gebeuren dat ze een oude game herintroduceren, of dat ze juist weer met iets rommeligs aan komen kakken a la Federation Force. Mijn verwachtingen zijn erg laag wat een nieuwe Metroid betreft...
Avatar
Jmaster | 09 juni 2017 17:06 | #274905
Als dit je verwachtingen zijn heb je straks een hele grote gifbeker om leeg te drinken...
Avatar
IJsbeer | 09 juni 2017 18:13 | #274907
collapse
Mijn grote droom voor Smash is dat ze aparte hokken neerzetten van maps uit de Wii U, 3DS, Brawl, Melee en 64. Dat zeg maar alle maps uit de gehele serie in één komen in de Switch versie. Ook Isaac, Ice climber, King K. Rool, Snake, Rayman en Takamaru als speelbare personages.

Voor Animal Crossing wil ik dat de camera viewpoint onder de loep wordt genomen. Ik wil geen Rolling Log effect, maar liever de third person camera view van Splatoon naar Animal Crossing. Samen met de opgebouwde wereld van de Animal Crossing track uit Mario Kart 8 Deluxe, en ik ben al geheel blij. Als ze dan ook nog de geavanceerde inrichtmode van Happy Home Designer erin toevoegen en een nieuwe soundtrack dat door een compleet orkest wordt bespeeld ga ik ook uit mijn dak. Graag zou ik ook nog een andere manier van het unlocken van Public Works Projects zien, en de mogelijkheid om die ook op het strand te zetten. Meer diversiteit in de game zoals watergeweer gevechten en in de zee surfen in de zomer, en sneeuwbal gevechten en skiën/snowboarden in de winter zijn voor mij ook meer dan welkom.
Avatar
Lieve Jongen | 09 juni 2017 19:40 | #274918
Reactie op post #274907 van IJsbeer
De track uit MK8 als uitgangspunt voor AC zou geweldig zijn. Daar hoop ik al op sinds ik het circuit voor het eerst zag. Sowieso moet het met de kracht van de Switch een groot dorp kunnen worden.
Avatar
FalconPawnch | 09 juni 2017 18:19 | #274908
collapse
Om nog even terug te komen op "Zit cloud straks standaard verpakt in Smash Bros?"

Ik denk het niet. Ik zie Cloud als een gevalletje Snake, welke niet nogmaals permissie kreeg om in deze Smash te mogen verschijnen. Third Party Characters zijn een dingetje, zeker van third parties die niet exclusief voor Nintendo verschijnen. Dus ik denk dat Cloud er niet meer bij zal zitten en dit hoop ik eerlijk gezegd ook omdat ie behoorlijk overused is vanwege z'n belachelijke spacing en priority moves.

De rest zal er denk ik wel inzitten; Mewtwo, Lucas, Roy, Bayonetta, Corrin... Ryu weet ik niet... Als die er niet in zou mogen dan kunnen we Megaman ook vaarwel zeggen om diezelfde redenen.

Anyways, ik verwacht nog steeds niks extra's voor deze Smash ALS 'ie überhaupt word bevestigd...

I'm looking at you Sakurai-troll-san
Avatar
IJsbeer | 09 juni 2017 18:44 | #274909
Reactie op post #274908 van FalconPawnch
Ja, ze kondigen nog dit jaar de Cloud amiibo aan, maar hij zal alleen in de 3 jaar oude Wii U/3DS game te gebruiken zijn. Het zou sowieso onlogisch in mijn ogen zijn, dat ze de laatste 3 amiibo niet gecanceled hebben, als ze geen 3de versie voor de switch zouden maken. Ze maken zelfs amiibo van de alternative costume van cloud. Hoe lang was het ook alweer geleden dat de laatste smash amiibo uitkwamen? Oh ja, maart 2016. Dat ze nu nog de cloud, bayo en corrin als amiibo willen uitbrengen, aanstaande Juli, dan betwijfel ik echt of ze geen 3de smash versie voor de switch aan het maken zijn, en zeker als Cloud er niet meer inzit.

Pas als ze een gehele nieuw deel in de smash serie gaan maken, dan zal ik je gelijk geven.
Avatar
niemand | 09 juni 2017 18:47 | #274912
collapse
Een nieuwe Metroid? Te vroeg in de levenscyclus van de Nintendo Switch.

Wat voor redenatie is dat?
Avatar
FalconPawnch | 10 juni 2017 17:05 | #274935
Reactie op post #274912 van niemand
Metroid games komen nooit zo vroeg na de lancering van een console.
Avatar
charlie1 | 10 juni 2017 04:35 | #274925
Gewoon een tipje van de sluier betreft een metroid prime 4. Klein trailertje en prime trilogy in de E-shop. Zie me al bezig met 2 losse jou cons, zou handiger zijn.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.