E3 2017: Met welke spellen verblijden third parties ons straks? Special | 10 juni 2017 15:30 | Auteur: Erik

Nintendo trekt traditioneel gezien altijd de (spellen-)kar voor hun platformen. De komst van de Nintendo Switch zorgt echter voor een frisse wind, die tot nu toe behoorlijk succesvol lijkt te zijn. Wij denken daarom dat er vanaf deze E3 ook door anderen getrokken wordt aan deze kar. Maar, met welke spellen? We geven je een kleine greep uit datgene wat we verwachten van derde partijen op de E3!

Mario + Rabbids: Kingdom Battle (Nintendo Switch)
Verwacht: Q3 2017
Soms moet je even een open deur intrappen. Want oeps, daar kwam Ubisoft laatst al ‘per ongeluk’ met een teaser voor een cross-over tussen Mario en de Rabbids. De bedoeling was echter dat dit knotsgekke spelletje tijdens de E3 bekend gemaakt zou worden. Maar nu weten we eigenlijk al heel veel. Zo gaat het spelletje Mario + Rabbids: Kingdom Battle heten, wordt het een strategy-RPG en zullen de helden uit het Mushroom Kingdom voor het eerst vuurwapens gebruiken. Hoe en wat de gameplay precies gaat zijn, is nog even gissen. Het is nog een paar daagjes wachten op de officiële onthulling. We kunnen niet wachten om te zien wat die gekke konijnen allemaal uit gaan vreten!

1
Gaan we nog meer gekke pakjes zien?


Call of Duty WWII (Nintendo Switch)
Verwacht: Q4 2017
Ja, Activision gaat het doen hoor. De nieuwe Call of Duty (die zich afspeelt tijdens de tweede wereldoorlog!) krijgt ook een release op dat gekke nieuwe apparaatje van Nintendo. De reden? De Nintendo Switch verkoopt als een tierelier. Nog een reden? Er zijn onlangs verschillende aanwijzingen gevonden die hier op duiden! Zo is Beenox, ontwikkelaar van Skylanders op de Wii U, bezig met de game. Ook dook onlangs de optie om je Nintendo Account te linken met Activision weer terug op hun website. Het is een riskante stap, maar eentje die door de populariteit van de Switch best wel eens goed uit kan pakken. En zeg nou zelf: het is alweer veel te lang geleden dat we lekker konden knallen op een Nintendo console!

1397068626
We keren ook nog eens terug naar de roots van de serie!


The Elder Scrolls V: Skyrim (Nintendo Switch)
Verwacht: Q4 2017
Op de redactie worden we altijd een beetje huiverig van het steken van oude wijn in nieuwe zakken. Toch willen we voor The Elder Scrolls V graag een uitzondering maken. Het origineel – dat alweer uit 2011 stamt – was een dijk van een spel. Een prachtig, besneeuwde open wereld vol queesten om te trotseren, verhalen om te ervaren en monsters om een kopje kleiner te maken. Het is niet voor niets dat Breath of the Wild veel inspiratie uit deze titel heeft gehaald. Maar ja, toch is Bethesda ietwat stilletjes omtrent de Nintendo Switch-versie. Tijdens de E3 gaan we ervan uit dat we meer krijgen te zien, waarschijnlijk zelfs een releasedatum. We kunnen niet wachten om ons ook in de bus, trein of op de wc te verliezen in de wereld van Skyrim!

1397068499
En ja, het betreft de special ofwel de remastered edition!


Monster Hunter Generations Ultimate (Nintendo 3DS, Nintendo Switch)
Verwacht: Q1 2018
Onlangs is Monster Hunter XX aangekondigd voor Japan; zeg maar de Ultimate-versie van Monster Hunter Generations. Uniek gegeven: er verschijnen twee versies van, eentje voor die goede oude Nintendo 3DS én eentje voor de Switch. 26 juli moet het uit gaan komen. En weet je wat? Wij denken dat Capcom doodleuk tijdens deze E3 bekend maakt dat we hiermee straks ook kunnen jagen in het westen. Onder de noemer Monster Hunter Generations Ultimate, of iets in die trant. De interactie tussen de twee platformen van Nintendo is een té uniek om niet uit te buiten. Zo kun je bijvoorbeeld gegevens van Generations overzetten naar de Nintendo Switch-versie. Daarnaast wint de bikkelharde Monster Hunter-franchise hier steeds meer aan populariteit. Make it happen, Capcom!

14
Verwacht alleen geen hoogstaande visuele pracht en praal!


No More Heroes 3 (Nintendo Switch)
Verwacht: 2018
Arme vertaler tijdens de Nintendo Switch-presentatie begin dit jaar. Hij kon geen touw vastknopen aan datgene wat ‘Suda51’ van Grasshopper allemaal te vertellen had. Het kwam er echter op neer dat we binnenkort de terugkeer van Wii-topper No More Heroes kunnen verwachten. En dat was het zo’n beetje: sindsdien zijn er geen nieuwe details van dit sadistische actiespel naar buiten gebracht. Het is daarom niet een al te grote stap om aan te nemen dat we deze E3 meer gaan zien. Niet veel meer overigens, we verwachten de titel op zijn vroegst volgend jaar. Overtuig ons van de terugkeer van Travis Takedown, Suda!

1397068627
Lekker hacken en slashen op de Nintendo Switch: wij zien het zitten!


En verder?
We verwachten nog dat Square-Enix gaat uitpakken met een aantal Nintendo Switch- en Nintendo 3DS-titels. Dragon Quest XI lijkt onzeker: onlangs zei men nog dat de Switch-versie met problemen kampte. Dragon Quest Heroes 1+2 krijgt vermoedelijk wél een Westerse bevestiging. Unieke verassingen verwachten we niet echt: heel misschien een Bravely Third voor de Nintendo 3DS. Ubisoft pakt verder waarschijnlijk nog uit met Rayman Legends Definitive Edition. Helaas niet met Beyond Good & Evil 2: eerder bevestigden ze al dat die niet aanwezig gaat zijn. En Electronic Arts? Wij denken niet dat zij met gekke zaken gaan komen vanavond, buiten FIFA 18.

Toch hebben we een donkerbruin vermoeden dat we nog best wel eens verrast kunnen worden met unieke games, speciaal voor de Nintendo Switch (sorry, Nintendo 3DS). Want zoals gezegd: de console is vooralsnog zeer succesvol en dat opent geheid een aantal nieuwe wegen!
Next articleNintendo Switch Volkswagen busje toert door Duitsland Previous articleE3 2017: De lijst met aanwezige games

Reacties van gebruikers

Avatar
MichaelNight | 10 juni 2017 15:42 | #274930
Yep.. en de rest van de onaangekondigde games zien we wel terug bij nintendo direct.
Avatar
offensive | 10 juni 2017 15:52 | #274931
collapse
Hoe dichterbij de E3 we komen hoe minder vertrouwen ik krijg in een geweldige E3 van Nintendo
Avatar
MichaelNight | 10 juni 2017 15:59 | #274932
Reactie op post #274931 van offensive
Ja dat gevoel heb ik ook.
Avatar
FalconPawnch | 11 juni 2017 23:12 | #274983
Reactie op post #274931 van offensive
read my mind
Avatar
koekiemonster | 10 juni 2017 20:14 | #274939
collapse
De WiiU leek zelfs betere support te hebben...

Alleen qua indies lijkt de Switch vooral een aanwinst te zijn. Traditionele 3rd-parties lijken afwezig. Voel ook een beetje dat momentum aan het afnemen is...
Avatar
niemand | 10 juni 2017 21:12 | #274942
Reactie op post #274939 van koekiemonster
Had het ook. Met launch was de third party support van de Wii U heel redelijk.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.