Takahashi: "Xenoblade Chronicles 2 heeft een volledig andere wereld" Nieuws | 14 juni 2017 09:10 | Auteur: Ricardo | Bron: IGN

Producer Tetsuya Takahashi praat over Xenoblade Chronicles 2 en de link met eerdere titels.

Nintendo kondigde Xenoblade Chronicles 2 in januari onverwachts aan. Voor fans was het direct duidelijk: deze game gaat doen wat de originele Wii-titel ook deed. Met de trailer tijdens de Nintendo Spotlight werd de gelijkenis nog evidenter; het avontuur van Xenoblade Chronicles 2 gaat zich focussen op het verhaal en de personages. Tetsuya Takahashi, de producer van de game, spreekt over het nieuwe spel en hoe het in de serie past.

Takahashi zegt dat het spel, vergeleken met het origineel, een andere wereld en personages heeft. Beide zijn echter lineair en gefocust op verhaal, terwijl Xenoblade Chronicles X draaide om de open wereld en exploratie.

"Het is een compleet andere wereld, met compleet andere personages. Het is een ander spel.

Hoe ik het zie, zijn Xenoblade Chronicles 1 en 2 aan elkaar gelinkt omdat ze beide lineair en 'story-driven' zijn, terwijl Xenoblade Chronicles X zich meer focuste op een open wereld, exploratie en misschien een online aspect. Ik wil graag games blijven maken waarbij die twee aspecten gescheiden blijven."


Takahashi sprak verder over Drivers en Blades. Hij vertelt dat Blades levensvormen zijn die ondersteuning bieden aan hun Driver. Een Driver kan verschillende Blades hebben, waardoor je als spelers verschillende rollen in de game kan vervullen.

"Drivers zijn simpelweg mensen. Dan zijn er dingen genaamd Core Crystals. Tijdens de game, zal je er veel verzamelen en wanneer een Driver een Core Crystal aanraakt, wordt een levensvorm gecreëerd. Die levensvorm is wat we noemen een Blade.

Blades schenken kracht en een wapen aan de Driver waaraan ze gelinkt zijn. Elke Blade heeft andere rollen die het kan spelen. Het concept is dus dat je, door verschillende Blades te koppelen, kan kiezen welke rol je in het spel wil spelen."


Takahashi spreekt daarna kort over Battle Arts. Fundamenteel is dit concept onveranderd gebleven ten opzichte van eerdere games. Nog altijd activeer je Arts door een icoon te selecteren, alleen zijn deze nu direct gerelateerd aan je knoppen, waardoor we een intuïtiever gevechtssysteem mogen verwachten.

Xenoblade Chronicles 2 verschijnt deze winter voor Nintendo Switch.
Next articlePuzzle & Dragons-makers werken aan unieke actiegame voor Switch Previous articleBekijk hier het gehele 2017 Splatoon 2 World Inkling Invitational...

Reacties van gebruikers

Avatar
JORISGUY7XD | 14 juni 2017 09:44 | #275247
Het enige probleem wat ik met dit spel heb is dat de artstyle iets anime is. Ik heb niks tegen de rest van de game tot nu toe, dit wordt waarschijnlijk een topper!
Avatar
Volleybaas | 14 juni 2017 09:47 | #275248
Ja mee eens, dat anime gebeuren... had liever de stijl van xeno 1 gehad. Maar ach, mag de pret niet drukkenb
Avatar
Jeroen K. | 14 juni 2017 09:48 | #275249
collapse
Dit wordt de beste game ooit. Was eerst eigenlijk ook niet zo blij met de animestijl t.o.v. XC1 en XCX, maar ik vind het er nu al een stuk beter uitzien.
Avatar
FalconPawnch | 14 juni 2017 23:02 | #275316
Reactie op post #275249 van Jeroen K.
lol, ik snap je enthousiasme, maar nee, dit wordt niet de beste game ooit.
Avatar
Lucas | 14 juni 2017 09:54 | #275250
Het zal waarschijnlijk een topper worden maar de graphics lijken wel minder vergelen X op de Wii U. Of het is de style. Dat anime vond ik ook tegenvallen. Te anime is al jammer maar het moet ook allemaal weer zo naakt. :p Maarja, hopelijk is de story net zo goed als 1.
Avatar
Ricardo | 14 juni 2017 10:00 | #275251
Dit wordt zeker een top game! Was ook blij om te zien dat de Nopon ook weer in het spel zitten, die zijn best gaaf. Het lijkt er wel op dat 'overdreven' anime stijl vooral wordt gebruikt bij de speelbare personages en minder bij de anderen. Heb verder geen probleem met de stijl, ziet er wel goed uit. Maar ik snap wel dat sommigen liever iets anders zien.
Avatar
Gohma | 14 juni 2017 10:32 | #275252
Een van de beste games van die dit jaar nog uitkomen. Kan niet wachten, zeker wat meer verhaal is welkom. Die anime stijl vind ik ook wat minder maar ik kan er wel langs heen kijken, vooral in deze nieuwe trailer vond ik het er minder erg uitzien dan in de vorige trailer.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Xenoblade Chronicles 2

Platform: Nintendo Switch
Genre: JRPG
Ontwikkelaar: Monolith Soft
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 01 december 2017

Screenshots