N1ntendo's Post-E3 Roundtable Special | 15 juni 2017 12:00 | Auteur: Mink

Ah, de E3-presentaties zijn voorbij en de beursvloer is open, het is tijd om terug te blikken op de afgelopen E3. Wat is er de afgelopen dagen allemaal gebeurd? Hieronder staan een vijftal vragen en de redacteuren van N1 hebben daar antwoord op gegeven. Schroom je niet en deel ook jouw antwoorden in de reacties!

1397068636


1. De Nintendo Spotlight zat aardig vol met verrassingen, welke verrassing was wat jou betreft de beste en welke ontbrak?

Marco: Voor de mensen die mij een beetje kennen is dit waarschijnlijk niet erg lastig te raden, maar de grote verrassing was voor mij ongetwijfeld de aankondiging van Metroid Prime 4. De afgelopen vijf jaar heb ik zitten wachten op de aankondiging van deze game en werd ik steeds teleurgesteld, maar nu is het toch eindelijk gebeurd. Dat de trailer verder niet veel voorstelde neem ik dan maar voor lief. Verder blijf ik hopen op een nieuwe Kid Icarus game en had ik eigenlijk Super Smash Bros. voor de Switch wel verwacht.

Mink: Mijn grootste verrassing moet toch wel de Pokémon RPG zijn. Dit is voor mij alles wat ik nodig heb in 2018 om me te vermaken met de Nintendo Switch. Hoewel we er nog helemaal niets van weten hoop ik stiekem dat Game Freak het spel lang op zich laat wachten. Ze moeten nu toch een console-game maken, iets wat lastiger is en wat Game Freak niet bepaald gewend is. Verder ontbrak wat mij betreft een Animal Crossing, maar niet dat de Spotlight daardoor slechter is geworden.

1397068637


Dyon: Dé verrassing voor mij was de aankondiging van Metroid Prime 4. Iedereen hoopte op de game maar niemand had hem eerlijk gezegd nog verwacht. Wat voor mij ontbrak was een Mario Party-game. De Switch is een unieke console waar het toch ook weer draait om multiplayer fun. Die ene core-titel ontbreekt toch nog wel in de huidige line-up, een gemiste kans.

Nathan:Metroid Prime 4, ondanks dat het alleen een logo was. Mario + Rabbids was al een gerucht, natuurlijk. Ik vind Kirby en Yoshi wel leuk, maar ik ben er niet zo dol op dat ik van m'n stoel afsprong. Er was niet één aankondiging waar ik echt superenthousiast van werd; het was meer het totaalpakket. De trailer van Super Mario Odyssey was wel goed, trouwens.

28


2. Er werden geen beelden getoond van Metroid Prime 4 of de nieuwe core Pokémon RPG voor de Nintendo Switch. Wat vind je van de tactiek die Nintendo hier toepast?

Jeroen: Goede tactiek. Op deze manier kun je fans enthousiast krijgen voor projecten waar aan gewerkt wordt en heb je weer een jaar de tijd om de eerste beelden voor te bereiden. Spellen als The Legend of Zelda: Breath of the Wild en Beyond Good and Evil 2 hebben bewezen dat de hype alleen maar kan groeien als er een lange periode van aankondigingen vooraf gaat. Een Mario + Rabbids, aan de andere kant, wordt twee maanden voor release onthuld. Dat is eigenlijk wat te kort.

Bas: Less is more, pas iets tonen als je footage en content hebt die mensen regelrecht van hun sokken blaast. Perfecte manier om de twijfelaars keihard wakker te schudden en te overtuigen dat het Nintendo weer menens is. Ja, mij hebben ze omver geblazen, chapeau!

Patrick: ALL ABOARD THE HYPETRAIN! Ja, mega slim van Nintendo dit. Metroid Prime 4 komt waarschijnlijk pas in 2019 uit maar het hier even noemen zorgt ervoor dat potentiële kopers wellicht wat eerder een Nintendo Switch kopen. Zelf heb ik overigens helemaal niets met Metroid dus van mij hadden ze dit achterwege mogen laten. Een echte Pokémon RPG daarentegen... damn. Super vet. Ik kijk daar nu al naar uit. Hopelijk verschijnt die wel in 2018. Zo lijkt het met de toekomst van de Nintendo Switch wel goed te zitten in ieder geval. Goede zet Nintendo!

1397068638


3. Tijdens de Nintendo Treehouse is er al veel getoond en bekendgemaakt. Heb jij de Nintendo Treehouse gevolgd en zo ja welke titel vond je het meest boeiend om te aanschouwen?

Mink: Ik heb voornamelijk de eerste dag veel gekeken en het begin met Super Mario Odyssey was echt geweldig. We zagen toffe stages, waarvan het Wooden Kingdom met de Deep Wood me erg intrigeerde. Ik ben zo enthousiast om deze titel te spelen, met het oog op speedruns gaat dit ook echt een verbazingwekkende game worden. Verder was Metroid: Samus Returns ook echt even kwijlen.

Bas: Xenoblade Chronicles 2 zag er echt subliem uit, prachtig concept dat reeds bewezen werd in het vorige deel. En, mag ik het zeggen? Ja ik mag dat zeggen; Mario + Rabbids: Kingdom Battle in de stijl van Xcom - ik ben hyped!

Jeroen: Zeker. Ik heb wat beelden van Super Mario Odyssey en Xenoblade Chronicles 2 bekeken. Allebei deze games zal ik in huis halen. Super Mario Odyssey wist me enigszins te verrassen; deze titel had ik eerst niet veel interesse in. Xenoblade Chronicles 2 keek ik al vanaf het begin erg naar uit. De eerste beelden zien er goed uit. De game laat zich vooral inspireren door de eerste Xenoblade Chronicles en probeert verbeteringen toe te voegen.

11


4. Buiten Nintendo om, welke presentatie wist jou omver te blazen en waarom?

Nathan: Ubisoft. De aankondiging van Mario + Rabbids: Kingdom Battle was op schitterende wijze gedaan en het shot op de bijna huilende creative director van het spel heeft me erg geraakt. Verder kijk ik uit naar Skull & Bones. De afsluiting met Beyond Good And Evil 2 was echt grandioos. Wat een fantastische video. Daarna kwamen director Michel Ancel en de rest van het E3-team op het podium; dat was ook een mooi moment. De andere persconferenties vond ik juist best teleurstellend, dus ik ben blij dat Ubisoft en Nintendo met de aankondigingen zijn gekomen die ze hebben getoond.

Jeroen: Eerlijk gezegd stelden alle presentaties hiervoor me teleur. Ik had hoge verwachtingen van Sony, maar uiteindelijk kwamen hier nauwelijks games langs die mijn interesse trokken. Days Gone ziet er goed uit, maar daar houdt het ook wel op. Microsoft en Ubisoft hielden in principe goede presentaties, maar kwamen ook niet echt met spellen die voor mij aantrekkelijk waren. Beyond Good and Evil 2 kreeg gelukkig eindelijk beelden en ook Mario + Rabbids zag er goed uit, maar verder... Bethesda en Electronic Arts verwachtte ik al niets van en bleken ook allebei waardeloze presentaties. Digital Devolver moeten ze verbieden volgend jaar.

1397068639


Bas: Ubisoft, absoluut. Zowel vanwege Mario + Rabbids: Kingdom Battle als Beyond Good and Evil 2. Ik heb de presentatie helaas niet live gekeken en heb het voor elkaar gekregen om geen enkele spoiler mee te pikken op voorhand. Ik was heel diep onder de indruk.

5. Kijkend naar de E3 van 2018, wat zou jij hetzelfde of juist anders doen ten opzichte van de Nintendo Spotlight van 2017?

Dyon: Ik denk dat Nintendo het erg goed heeft aangepakt deze E3. Wat mij betreft zouden ze - met wat tweaks hier en daar - de huidige vorm moeten doorzetten. Opnieuw een (misschien iets langere) presentatievideo en daarna nog aankondigingen doen tijdens de Nintendo Treehouse: Live @ E3.

Patrick: Ik snap dat Nintendo het momentum dat de Nintendo Switch op dit moment wil gebruiken maar geen aandacht voor de Nintendo 3DS tijdens de Nintendo Spotlight vind ik echt een zeer slecht teken. Ook komen er ontzettend veel vette indiegames aan die ook best wat aandacht hadden mogen krijgen. Een presentatie van nog geen half uur is sowieso aan de korte kant. Ik hoop voor 2018 dus vooral op een langere en niet alleen met Nintendo Switch-gevulde presentatie!

1397068640


Marco: Prop gewoon alle aankondigingen en informatie in één dikke presentatie of liveshow, zoals Microsoft, Sony en de rest van de uitgevers dat ook doen, en hou Nintendo Treehouse alleen voor wat extra gameplaybeelden. Op dit manier hoef je niet drie dagen lang aan je scherm gekluisterd te zitten om alle informatie binnen te krijgen en kan Nintendo Treehouse flink worden ingekort waardoor het hopelijk minder saai is.
Next articleNieuwe content ARMS hoogstwaarschijnlijk tijdens Nintendo Treehouse Previous articleARMS

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.