Nintendo: 'We hebben veel geleerd van de Nintendo Classic Mini: NES' Nieuws | 16 juni 2017 22:10 | Auteur: Neslihan | Bron: TechCrunch

Nintendo zou veel geleerd hebben van de Nintendo Classic Mini: NES, maar wil zich nu focussen op andere gebieden.

De Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System verscheen afgelopen winter in de winkelschappen. Het is een kleinere versie van de originele NES en heeft verschillende toevoegingen zoals een HDMI-poort en dertig vooraf geïnstalleerde, klassieke games. Hoewel deze kleine console razend populair was bij de fans en de productie zelfs werd verhoogd, kondigde Nintendo eerder dit jaar aan dat de productie zal stoppen.

In een interview door TechCrunch met Nintendo's Verkoop en Marketing hoofd Doug Bowser, kwam de Nintendo Classic Mini: NES aan bod (vertaald):

"We hebben veel geleerd van de Nintendo Classic Mini: NES. Zo weten we nu dat er een echte passie is voor retro-gaming. De Nintendo Classic Mini: NES was eigenlijk bedoeld om een product te zijn voor in de feestdagen. Er was natuurlijk veel vraag naar het systeem. Daarom verdubbelden we de productie terwijl we het nieuwe kwartaal in stapten. Maar we hebben besloten dat we ons willen focussen op andere gebieden. Hierdoor zullen we nu niet meer produceren. Echter hebben we veel geleerd."

Next articleReggie legt uit waarom ze Metroid Prime 4 zo vroeg hebben aangekondigd Previous articleMonolith Soft en Nintendo over lokalisatie, Xenoblade verschijnt...

Reacties van gebruikers

Avatar
FalconPawnch | 17 juni 2017 17:49 | #275401
resultaat: nóg meer retro uitmelkerij
Avatar
SpijkerJasper | 17 juni 2017 18:12 | #275408
We weten dat veel mensen de NES Mini willen en ook veel mensen teleurgesteld waren dat we niet meer exemplaren konden leveren. Maar we hebben er wel van geleerd!

Oke...

Leren betekent toch kijken wat wél werkt en daarop inspelen? Waarom dan niet alsnog meer exemplaren maken? Sorry maar dit komt een beetje amateuristisch over. Kijk, dat ze constant vertikken om de games te maken waar fans om blijven schreeuwen (godzijdank komt er eindelijk een nieuwe Metroid) dat snap ik wel. Ze weten niet of de games ook daadwerkelijk goed gaan verkopen. Maar de NES Mini was veel vraag naar. Zeggen dat je recourses niet eindeloos zijn en je er wel van geleerd hebt lost nog steeds niks op. Als mensen graag jouw product willen kopen en je stopt er mee, dan snij je jezelf in de vingers.
Avatar
Lieve Jongen | 17 juni 2017 19:12 | #275412
Wellicht hebben ze geleerd dat er veel vraag is en dat ze daarom de retro games geven aan mensen die een online account nemen? Dan kan iedereen met games retro games spelen.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.