Reggie over eigen status en succes van Nintendo Switch Nieuws | 19 juni 2017 13:37 | Auteur: Ricardo | Bron: CBC News

Eens een fan, nu president van Nintendo of America; Reggie Fils-Aimé spreekt nu over succes van de Nintendo Switch.

Reggie Fils-Aimé kennen we als de president van Nintendo of America. Tijdens de E3 van 2004 introduceerde de toenmalig vice-president van sales and marketing zich aan Nintendo's fans. "My name is Reggie. I'm about kicking ass, I'm about taking names, and we're about making games," zo stelde Reggie zichzelf voor aan het grote publiek. In 2006 werd Reggie benoemd als Nintendo of America's eerste president en hij heeft die plek tot op de dag van vandaag weten te behouden. In een interview met CBC News vertelde hij het volgende (vertaald):

"Ik was een fan en speler voordat ik een executive in het bedrijf was. Ik groeide op met de Super Nintendo. Mijn favoriete game is The Legend of Zelda: A Link to the Past. En voor mij was het serendipiteit."


Over de jaren steeg Reggie's populariteit verder en uitspraken als "My body is ready" hebben zich ontwikkelt tot zogenaamde memes. In afwachting van nieuwe aankondigingen gebruiken fans deze woorden maar al te vaak om hun enthousiasme te delen. Over hoe fans naar hem kijken deelt hij het volgende (vertaald):

"Ik denk dat onze fans iemand zien die van de content en het bedrijf houdt. Ik ben gepassioneerd over wat ik doe. Ik ben gelukkig dat er soms erg creatieve dingen uit mijn mond komen en dat de fans er dan mee aan de haal gaan."


In het interview bespreekt Reggie verder het immense succes van Nintendo's nieuwste console. Volgens de laatste cijfers is de Nintendo Switch al 2,74 miljoen keer verkocht sinds de release begin maart. Voorspelt wordt een verkoop van in totaal tien miljoen exemplaren voor het einde van het huidige fiscale jaar. Over de nieuwe console wist Reggie dit te zeggen (vertaald):

"We wilden er zeker van zijn dat het concept voor de consument duidelijk en makkelijk te begrijpen is - console gaming dat je overal mee naartoe kan nemen en met iedereen kan spelen. De consumenten houden van het concept.

We wilden er zeker van zijn dat we consequent goede, nieuwe games konden lanceren.
We wanted to make sure we had great new games launching on a regular basis"


In dit laatste is Nintendo duidelijk geslaagd. In maart begon het bedrijf goed met The Legend of Zelda: Breath of the Wild, in april gevolgd door Mario Kart 8 Deluxe en enkele dagen geleden ARMS. Ook de rest van het jaar is goed gevuld met games als Super Mario Odyssey, Splatoon 2 en Xenoblade Chronicles.

Als laatste noemde Reggie de afgelopen 14 jaren een "fantastische reis" en het ziet ernaar uit dat deze president het bedrijf voorlopig nog nergens naartoe gaat.
Next articleNintendo over Cappy, easter eggs en meer in Super Mario Odyssey Previous articleDragon Ball Xenoverse 2 krijgt Japanse releasedatum

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.