Nintendo over Cappy, easter eggs en meer in Super Mario Odyssey Nieuws | 19 juni 2017 14:16 | Auteur: Ricardo | Bron: Game Informer

Director Motokura en producer Koizumi delen informatie over Mario's nieuwe pet en easter eggs in Super Mario Odyssey.

Super Mario Odyssey was één van de hoogtepunten van de Nintendo Spotlight die vorige week plaatsvond en ook tijdens de Nintendo Treehouse kreeg Mario's nieuwe avontuur een hoop aandacht. In een interview dat Game Informer met director Kenta Motokura en producer Yoshiaki Koizumi hield, spreken de twee over Mario's pet, Cappy, nieuwe vaardigheden en verwijzingen naar eerdere games.

32


Het idee om de focus te leggen op Mario's pet kwam door de joy-con, weet Koizumi te vertellen. Het voelde erg natuurlijk om de joy-con te gebruiken om iets te gooien en aangezien Mario altijd een pet heeft gehad, werd voor de pet gekozen. Waarom iets nieuws introduceren als Mario al een pet heeft die zich prima leent voor het concept? Het achtergrondverhaal van Cappy en meer informatie over dit personage blijven nog even geheim, hij zal Mario echter wel vergezellen door de verschillende koninkrijken heen.

Toen hem werd gevraagd naar verwijzingen naar eerdere titels - zoals sfinxen en paaseiland-beelden die zouden verwijzen naar Super Mario Land - vertelde Koizumi dat het niet zozeer om het visuele aspect gaat dat terugverwijst naar een ander spel, maar dat ze een onderdeel van de gameplay moesten worden. Een volgende vraag ging in op de verschillende outfits en ook deze maken deel uit van de gameplay. Sommige gebieden zijn onbereikbaar zonder de juiste kleding. Op de vraag of ongepaste outfits tijdens de ontwikkeling zijn afgewezen Motokura dat er veel verschillende outfits in de game zitten en dat we er naar uit moeten kijken.

Verder bleek dat Captain Toad tijdens zijn avonturen ook terechtkomt in verschillende koninkrijken in Super Mario Odyssey. Over een toekomstige, nieuwe Captain Toad-game konden de twee ontwikkelaars nog niets zeggen. Ook zal de game segmenten bevatten die sterk doen denken aan de originele 2D Mario-spellen, aangezien je af en toe een 2D Mario bestuurt. Of Mario in elk spel een andere Mario is? Het is volgens Koizumi het makkelijkst om te stellen dat Mario gewoon Mario is.

33


Game Informer vroeg verder naar het verhaal in Super Mario Odyssey. Waarom wil Mario de bruiloft tussen Peach en Bowser stoppen? Koizumi vertelt dat Mario naar zijn idee altijd iets voor Peach heeft gevoeld. Waarom zou hij anders zijn tijd verspillen om haar keer op keer te redden? Koizumi weet echter niet of Peach er hetzelfde over denkt; "het hart van een vrouw is een mysterie."

Als laatste vraagt Game Informer naar de veranderingen die plaatsvinden in levels, terwijl je de game doorloopt (vertaald):

"Veranderen levels terwijl je ze speelt? Evolueren ze? Er is een woestijn-level met een hoop ijs, dus ik dacht 'Oh, misschien smelt dit ijs op een gegeven moment.' In hoeverre beïnvloeden Mario's actie de vorm van een level?

Ik kan niet specifiek zeggen over het ijs verdwijnt in het zandgebied, maar de koninkrijken veranderen wel tijdens de voortgang van het spel. Als je voor het eerst een level betreedt, krijg je een titel voor de periode dat je er bent. Wanneer je het level doorloopt, zal je veranderingen in het level zien en de volgende keer dat je het level binnen gaat, krijg je een andere titel."


Super Mario Odyssey verschijnt op 27 oktober voor Nintendo Switch.
Next articleNintendo maakt wachten op Kansai International Airport een stuk... Previous articleReggie over eigen status en succes van Nintendo Switch

Reacties van gebruikers

Avatar
The Iron Ghoul | 19 juni 2017 17:18 | #275463
collapse
Misschien verandert het land wel een dor verlaten landschap,omdat Mario alle dieren heeft gedood door met zn pet naar ze te gooien
Avatar
FalconPawnch | 19 juni 2017 23:59 | #275471
Reactie op post #275463 van The Iron Ghoul
...? Nee.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Super Mario Odyssey

Platform: Nintendo Switch
Genre: 3D Platformer
Ontwikkelaar: Nintendo EAD
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 27 oktober 2017

Screenshots