N1 Podcast Aflevering 21: Yes to the SNES Podcast | 03 juli 2017 21:30 | Auteur: Daan

We gaan in op de Nintendo Classic Mini: SNES en bespreken we wat Daan op het Post-E3 event heeft gespeeld.

In de eenentwintigste N1 Podcast praten Daan, Patrick en speciale gast Jeroen over twee grote onderwerpen. Ze gaan eerst diep in op de recente aankondiging van de Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System. Wat vinden ze van de 21 spellen op het apparaat? Daarna bespreekt Daan wat hij zoal op het Post-E3 event heeft gespeeld. Je hoort impressies van Super Mario Odyssey, FIFA 18 en nog heel wat meer!

Je kunt N1 Podcast #21 hieronder of op Soundcloud beluisteren. Via Soundcloud kun je het bestand eventueel ook downloaden. Gooi je het liever in je RSS feed reader zoals iTunes? Dat kan ook. Gebruik deze link en krijg de nieuwste updates automatisch binnen!0:00:00 - Introductie
0:02:00 - Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System discussie
0:40:14 - Daan praat over zijn Post-E3 2017 ervaringen
1:04:33 - Afsluiting
Next articleIntro en andere off screen-beelden van Castlevania's Netflix-serie Previous articleOud-executive van Sony & Microsoft: "Nintendo Switch heeft me...

Reacties van gebruikers

Avatar
deejaydadream | 03 juli 2017 23:22 | #275827
collapse
Nu de SNES mini is aangekondigd, met de game Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars. Hoop ik dat Nintendo samen met Square Enix, een nieuw deel gaat maken en gaat uitbrengen op de Switch? Maar ik denk dat dit nooit meer gaat gebeuren, wat denken jullie?
Avatar
Jeroen K. | 03 juli 2017 23:27 | #275828
Reactie op post #275827 van deejaydadream
collapse
Weinig kans. Ten eerste is de samenwerking tussen SE en Nintendo niet meer van het niveau van toen. Ten tweede brengt Nintendo deze SNES Mini puur voor de oude fans en focust het bedrijf zich vooral op de Nintendo Switch.
Avatar
deejaydadream | 03 juli 2017 23:44 | #275829
Reactie op post #275828 van Jeroen K.
Vele vragen voor een nieuwe Mario RPG, dus wie weer brengen ze meer uit waar fans om vragen. Misschien samen met level-5 een Mario RPG.
Avatar
ThanosReXXX | 04 juli 2017 00:36 | #275830
Prettige podcast weer, mannen. Het uur ging snel voorbij.

ARMS toernooi: leuk idee, maar dan moet er ook een video verslag van komen. Als dat al de bedoeling was, dan heb ik deze overbodige opmerking uiteraard niet gemaakt... Holy

Een kleine pet peeve van mij: iedereen en zijn moeder heeft het op het internet maar over alle games die missen/ontbreken op de SNES Classic Mini, en ik vind dat typisch gedrag van Nintendo fans, die blijkbaar nooit tevreden zijn, of moeilijker tevreden te stellen zijn.

De eigenlijke definitie van missen is in deze ook helemaal niet van toepassing: missen zou impliceren dat er voorheen meer titels voor gepland waren, maar dat ze het voor de uiteindelijke versie het aantal games hebben terug gebracht tot 21. (of 20 + 1 om even wat meer aandacht te kunnen geven aan Star Fox 2)

Aangezien dat nooit het geval is geweest en Nintendo nooit meer dan 21 games op dit systeem wilde zetten, mist er dus helemaal geen enkele game.

En series compleet maken is leuk, maar niet leuk als je een compact totaaloverzicht wil maken van wat er zoal op de SNES beschikbaar was. Dan ga je niet een hele Donkey Kong trilogie in dat lijstje zetten, ook al waren het hele goede games, maar dan is het toch wel drie keer min of meer van hetzelfde, en alleen het eerste deel was revolutionair, en dààrom staat hij op de SNES Mini.

Star Fox 2 is natuurlijk de uitzondering, omdat deze nooit eerder in complete vorm is verschenen.

Maar ja, ze hadden wat andere games kunnen kiezen, net als op de NES Mini, maar dat hebben ze nu eenmaal niet gedaan. En iedereen heeft ook andere lijstjes, en allemaal voor hun eigen redenen: jeugdsentiment, top 20/top 30 lijstjes, must-haves, persoonlijke smaak etc. etc. Als ze daar allemaal aan zouden moeten voldoen, dan zou zelfs een lijst van 200+1 games nog niet genoeg zijn, en je kunt nu eenmaal niet iedereen tevreden stellen, en al zeker niet voor de volle 100%...

Maar voor de mensen die toch ontevreden blijven over het aanbod (ondanks dat ze hem wel gaan kopen) die kunnen er waarschijnlijk wel vanuit gaan dat de SNES Mini, net als de NES Mini, uiteindelijk wel gehackt zal worden, en dan kan je er net zoveel ROMs op zetten als je zelf wil. Everybody happy. Wink

En ondanks de bescheiden lengte van de lijst games, is het nog steeds een hele toffe verzameling, en aangezien het me afgelopen zaterdag toch nog is gelukt om een pre-order te scoren bij Game Mania, zal ik me er eind september prima mee vermaken... Razz
Avatar
deejaydadream | 05 juli 2017 15:29 | #275850
De games die ik mis zijn: Lufia 1 & 2
Avatar
Duncan | 07 juli 2017 02:12 | #275881
Een ARMS toernooi zie ik wel zitten. Ik raad aan om contact te nemen met een fighting game community, zoals die van Smash (https://www.byocontroller.nl/) Die gasten weten wel hoe je een toernooi moet runnen en het zou ideaal zijn als je zowel Smash als Arms op een event hebt, want ik denk dat er vanuit de Smash community heel veel animo is voor Arms.

Ik snap niet waarom Patrick Golden Sun zo hoog heeft zitten. Had ook deel 1 gekocht en redelijk mee vermaakt, maar omdat het verhaal behoorlijk standaard was en de characters inhoudsloos vond ik het geen JRPG van de buitencategorie, zoals Chrono Trigger, Secret of Mana, Super Mario RPG en Breath of Fire 2 dat voor mij wel waren. Ik was wel erg onder de indruk van de graphics van Golden Sun destijds. Die game perste echt alles uit de GBA.

En oneens met Jeroen dat de N64 weinig topgames had. Genoeg pareltjes op het systeem waaronder, Zelda OOT/MM, Banjo Kazooie/Tooie, Sin & Punishment, Mario Party 1/2/3, Smash 64, Goldeneye, Paper Mario, Diddy Kong Racing, Waverace, etc. Het enige wat ik jammer vond was dat het systeem een tekort had aan goede (J)RPG, iets wat de SNES niet had.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

FIFA 18

Platform: Nintendo Switch
Genre: Sports
Ontwikkelaar: EA Bucharest
Uitgever: EA Sports
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 4
Releasedatum: 29 september 2017

Fire Emblem Warriors

Platform: Nintendo Switch
Genre: Hack 'n Slash
Ontwikkelaar: Team Ninja
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 20 oktober 2017

Mario + Rabbids: Kingdom Battle

Platform: Nintendo Switch
Genre: Strategy RPG
Ontwikkelaar: Ubisoft
Uitgever: Ubisoft
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 29 augustus 2017

Sonic Forces

Platform: Nintendo Switch
Genre: 3D Platformer
Ontwikkelaar: Sonic Team
Uitgever: SEGA
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 07 november 2017

Splatoon 2

Platform: Nintendo Switch
Genre: Third-Person Shooter
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 8
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 8
Releasedatum: 21 juli 2017

Super Mario Odyssey

Platform: Nintendo Switch
Genre: 3D Platformer
Ontwikkelaar: Nintendo EAD
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 27 oktober 2017