KAMIKO meer dan 110.000 keer verkocht, info over volgende project van Skipmore Nieuws | 10 juli 2017 21:36 | Auteur: Nathan | Bron: Nintendo Life

In een interview heeft Chris Chau van Circle Entertainment bekendgemaakt dat de Nintendo Switch eShop-exclusive KAMIKO wereldwijde 110.000 keer is verkocht.

KAMIKO is een actie-avonturenspel waarin drie Divine Maidens centraal staan. Ze hebben alle drie hun eigen elementaire krachten die je helpen met het verslaan van demonen en het bereiken van de poorten in het level.

De game is ontwikkeld door dezelfde studio als Fairune en Fairune 2 voor de Nintendo 3DS eShop. Met behulp van Circle Entertainment bracht uitgever Flyhigh Works KAMIKO uit in de Nintendo eShop in Noord-Amerika en Europa. Chris Chau, de CEO van Circle Entertainment, heeft tegenover Nintendo Life onthuld dat KAMIKO wereldwijd inmiddels door 110.000 Nintendo Switch-eigenaren is aangeschaft. Hij gaf een aantal interessante details (vertaald):

"KAMIKO is ontwikkeld door Skipmore en Kan Kikuchi - zij zijn een team van twee personen dat vier maanden aan de game heeft gewerkt. Het is een originele game, exclusief voor de Nintendo Switch. De game is meer dan 110.000 keer verkocht in de Nintendo Switch eShop over de hele wereld en was uitgegeven door Flyhigh Works met de hulp van Circle Entertainment."

"Wat betreft verkooppercentages, Japan is 25 procent (en het was de nummer 4 in Japan wat betreft verkopen voor het eerste halfjaar [2017]), de VS is 48 procent en de EU is 27 procent."


2

Dat komt neer op ongeveer 27.500 verkochte licenties in Japan, ruim 52.000 transacties in de Amerikaanse Nintendo eShop en net geen 30.000 verkochte exemplaren in Europa en de rest van de wereld. Met name Noord-Amerika is een belangrijke markt voor KAMIKO. Chau kijkt echter vooral naar de andere kant van de wereld: China en Zuidoost-Azië (vertaald):

"De game is drie maanden uit in Japan en tweeënhalve maand in Noord-Amerika, Europa en Australië. Tot dusver zijn de VS de grootste markt, maar de oosterse markt heeft nog een heleboel gebruikers die we niet kunnen negeren. [...] We denken vaak na over de reden waarom sommige lokale titels het beter doen dan westerse games in Japan, en we denken dat dit met name te danken is aan de prijs, lokalisatie en lokale PR. Dit is natuurlijk per geval verschillend, maar ondanks alles denk ik dat de oosterse markt meer aandacht van ontwikkelaars verdient. We kennen veel Chinese gamers die een Nintendo Switch kunnen kopen in Hong Kong; daarom raden wij ontwikkelaars aan Chinese taalopties aan hun game toe te voegen."


Na het succes van KAMIKO richtten de ontwikkelaars zich op hun volgende project (vertaald):

"Skipmore en Kan Kikuchi werken nu aan het design van Picontier. We proberen dit jaar uit te komen. [...] De game content zal rijker zijn dan voorgaande Skipmore-titels. De ontwikkelaars hebben veel geleerd van het maken van KAMIKO en dit helpt hen bij de ontwikkeling van Picontier. [...] Picontier is een 'slow-living miniscape RPG'; je woont op een eiland en komt je tijd door met boeren, bouwen, mijnwerken en vissen. De gevechten op het eiland zijn ook erg belangrijk; dit is de eerste keer dat Skipmore en Kan Kikuchi iets anders proberen met hun unieke artstyle. Ik zeg niet dat het een open-wereldgame is, maar je kunt een heleboel dingen doen. Persoonlijk kan ik niet wachten om het te spelen."


KAMIKO is sinds 27 april verkrijgbaar in de Nintendo Switch eShop. Het spel kost €4,99. Picontier moet later dit jaar uitkomen in de digitale winkel van de Nintendo Switch. In de minigallerij hieronder zijn enkele screenshots van de nieuwe game te bekijken.

< >
Next articleN1 Podcast Aflevering 22: Spetter & Splatter Previous articleNintendo Switch-versie Dragon Ball Xenoverse 2 komt op 22 september...

Reacties van gebruikers

Avatar
LilDreon | 10 juli 2017 22:31 | #276124
Ik heb de game nog steeds in mijn wenslijst staan, binnenkort toch maar eens aanschaffen!
Picontier weet mijn interesse wel te wekken.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

KAMIKO

Platform: Nintendo Switch eShop
Prijs: €4,99
Genre: Action Adventure
Ontwikkelaar: Skipmore
Uitgever: Flyhigh Works
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 27 april 2017

Picontier

Platform: Nintendo Switch eShop
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Skipmore
Uitgever: Flyhigh Works
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 2017