Kirby's Blowout Blast Review | 20 juli 2017 10:00 | Auteur: Neslihan

Kirby viert dit jaar zijn vijfentwintigste verjaardag! Daarom moet de roze blob natuurlijk groots uitpakken en trakeert hij ons niet op een stukje taart, maar op drie nieuwe spellen voor de Nintendo 3DS. Naast Team Kirby Clash Deluxe, dat eerder dit jaar verscheen, en een nog onbekend spel, waait Kirby's Blowout Blast onze kant op. Maar is dit spel een waardig verjaardagscadeau of zit er een luchtje aan?

Kirby heeft in vijfentwintig jaar tijd vele toptitels op zijn naam gezet. Zo staat hij bekend om zijn platform-spellen en zijn vele transformaties. Ook zonder vijanden op te slokken, heeft Kirby een kleurrijk verleden. In Kirby's Epic Yarn was hij van wol en in Kirby and the Rainbow Paintbrush ging hij door het leven als een balletje klei. Toch zijn er maar weinig spellen met meer diepte: Kirby Air Ride is eigenlijk het enige driedimensionale Kirby-spel, maar zelfs dat is meer een spin-off. Na vijfentwintig jaar krijgt Kirby dan eindelijk zijn eerste, volwaardige driedimensionale spel: Kirby's Blowout Blast.

1397068655

De eerste 3D Kirby-game
Kirby’s Blowout Blast is gebaseerd op de minigame Kirby 3D-Rumble uit Kirby: Planet Robobot. In dit spel kan Kirby eindelijk vrij bewegen. Daarnaast bestuurt het spel goed, alsof Kirby altijd al in 3D heeft rondgevlogen. Terwijl onze roze vriend over geblokte eilandjes wandelt, moet hij hordes vijanden trotseren. Dit doet hij onder andere door ze op te peuzelen. Hoewel bij de meeste Kirby-games het motto “je bent wat je eet” heerst, slikt Kirby alleen vijanden op om ze vervolgens weer uit te spugen. Door vijanden hiermee te bekogelen, schakel je ze ook uit. Door vijanden tactisch op te zuigen en uit te blazen kun je steeds grotere combo’s neerzetten. Hiervoor moet je Kirby ook van beneden naar boven laten bewegen. Verder moet je bij baasgevechten rekening houden met aanvallen vanuit alle kanten. Het spel werd gemaakt met de lijfspreuk “de eerste 3D Kirby-game” en doet deze gedachte hiermee ere aan. Echter is vijanden vernietigen en bazen bevechten in principe het enige wat je gedurende het hele spel zult doen. Alleen de baasgevechten geven een nieuwe draai aan het spel, aangezien je dan naast de baas slim beschieten, ook zijn welgemikte aanvallen moet ontwijken.

Het spel bevat vijf hoofdwerelden met elk vier tot vijf levels, waarbij het laatste level een baasgevecht is. Elke keer wanneer je een level uitspeelt, krijg je op basis van je behaalde punten een bronzen, zilveren, gouden of zelfs platina trofee. Deze punten verzamel je door bijvoorbeeld veel combo's neer te zetten of muntjes verspreid over het level te verzamelen. Het doel is dan ook om een steeds betere score neer te zetten. Als je in een wereld alleen gouden trofeeën of hoger behaalt, speel je de zogenaamde EX-wereld vrij. Deze bevat extra lastige levels en hebben een nieuw kleurenpalet. Ook hier zijn vijf werelden van met elk vier tot vijf levels. Heb je bij EX-werelden ook alleen gouden trofeeën of hoger behaald, dan speel je de zogenaamde Secret Path vrij. Dit is een nog lastigere wereld. Alle levels van het spel zijn echter erg kort en niet uitdagend, waardoor het volledige spel in een middag uit te spelen is. Ook de EX-levels zijn dus nog makkelijk te doen en pas bij Secret Path lijkt het spel eindelijk een beetje op niveau te komen.

1397068654

Dromenland
Visueel hangt er geen vuiltje aan de lucht: terwijl Kirby vijanden verslaat, kunnen je ogen genieten van Dreamland in een extra dimensie. De omgeving ziet er namelijk leuk en sfeervol uit, precies wat je zou verwachten van een Kirby-spel. Verder ondersteunt het spel de 3D-functie, wat goed werkt in de 3D-omgeving. Intussen worden je oren verwend met vrolijke muziek. Hoewel de liedjes geremixte Dreamland-klassiekers zijn, vervelen deze oude klanken nooit.



Conclusie
Kirby’s Blowout Blast is een prima game met de kwaliteit en schattigheid van een Kirby-game. Dreamland oogt mooi in de derde dimensie en ook de muziek zet een sfeervolle toon. Kirby bestuurt goed in de 3D-omgeving en het bekogelen van vele vijanden is erg tevredenstellend. De levels zijn echter niet bepaald lastig en de moeilijkheidsgraad loopt ook niet echt op richting het einde. Verder zijn de levels behoorlijk kort, waardoor het spel erg licht aanvoelt. Het echte plezier van het spel zit in je highscore proberen te verbeteren. Dit maakt Kirby’s Blowout Blast een vermakelijk spel om zo nu en dan te spelen en een goede eerste poging op een 3D Kirby-game. Ironisch genoeg biedt Kirby's Blowout Blast echter niet veel diepgang.
6,5
N1-score
  • + Kirby oogt en speelt goed in 3D
  • + Vijanden neerhalen is erg voldoenend
  • + Goed gebruik van de derde dimensie
  • - De levels zijn erg kort
  • - Ze bieden geen uitdaging
  • - De moeilijkheidscurve stijgt maar langzaam
Next articleLive-action Mega Man-film boekt voortgang Previous articleNintendo Switch-versie Retro City Rampage: DX officieel bevestigd

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Kirby's Blowout Blast

Platform: Nintendo 3DS eShop
Prijs: €6,99
Genre: Top-down platformer
Ontwikkelaar: HAL LABORATORY, INC.
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 06 juli 2017

Screenshots