Square Enix sluit Kingdom Hearts III voor de Nintendo Switch niet uit Nieuws | 16 juli 2017 10:34 | Auteur: Jeroen K. | Bron: IGN

Kingdom Hearts III naar Nintendo Switch?

Square Enix bracht op de lanceerdag van de Nintendo Switch al I Am Setsuna naar de Nintendo Switch. Diens opvolger, Lost Sphear, komt ook naar Nintendo's hybride console. Daarnaast komen ook Dragon Quest X, Dragon Quest XI, Dragon Quest Heroes I-II en Project Octopath Traveler van de Japanse uitgever naar de Nintendo Switch. Square Enix liet bovendien weten dat we nóg meer titels voor de Nintendo Switch kunnen verwachten. IGN dacht dat Kingdom Hearts III mogelijk een van deze games zou kunnen zijn en vroeg Tetsuya Nomura, de director van de game, naar de mogelijkheden in een interview (vertaald):

"De Nintendo Switch is zeker een erg interessant stukje hardware, maar als we zomaar zeggen 'Oh ja, we brengen het spel naar de Nintendo Switch', dan zullen veel mensen zich afvragen 'En de PS4 en Xbox One dan? Die versies willen we eerst!'. Nu focussen we ons dus eerst op de al bekende platformen voor Kingdom Hearts III. En daarna kunnen we misschien gaan nadenken over andere mogelijkheden."


Kingdom Hearts III is niet aangekondigd voor Nintendo Switch, maar blijft wel een mogelijkheid.
Next articleResultaten eerste Splatfest zijn bekend Previous articleCartridge en omkeerbare cover Splatoon 2 in beeld

Reacties van gebruikers

Avatar
MichaelNight | 16 juli 2017 10:40 | #276220
collapse
Het is.. " ALS we het spel brengen naar de NS, dan zullen veel mensen afvragen hoe het zit met PS4 en Xone"
Avatar
Jeroen K. | 16 juli 2017 10:42 | #276221
Reactie op post #276220 van MichaelNight
Klopt, dat zegt 'ie, maar dat staat hier toch ook?
Avatar
MVG | 16 juli 2017 10:59 | #276223
Rare beredenering. Als ze zouden aankondigen dat hij (later) ook naar de Nintendo Switch komt, dan is er niemand die zich afvraagt hoe het met Xbox One en Playstation 4 zit, want daarvoor is hij al aangekondigd. Hij verschijnt daarop sowieso. In plaats daarvan is het blijkbaar beter dat Nintendo gebruikers zich afvragen "hoe het zit", zoals continu gebeurd.

Zou dat graag eens doorbroken zien worden, liefst door een écht grote titel van een 3rd party ontwikkelaar. De Switch wat uit dat B-systeem hoekje wegtrekken en zorgen dat de associatie met de Wii U wat verminderd wordt. Overtuig de financieel managers en de support zou groeien. Je hoort steeds verhalen dat de creatieve ontwikkelaars graag voor de Switch willen ontwikkelen.

Voorlopig lees ik hier: "voorlopig is het nee, dus hoop er niet te hard op. We willen de optie openhouden, maar gaan er waarschijnlijk niks mee doen"... We zien later wel hoe dit in realiteit zal gaan.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.