Producer van Zelda Symphony geïnteresseerd in Nintendo All Star-concert en meer Nieuws | 16 juli 2017 14:02 | Auteur: Ricardo | Bron: Vooks

Jason Michael Paul, producer van het Zelda-orkest, spreekt over nieuw verschenen Zelda-titels, zijn werkwijze en het feit dat hij graag muziek van andere Nintendo-series in zijn repertoire zou betrekken.

De Australische website Vooks, die Nintendo-nieuws op de voet volgt, heeft een interview gehouden met Jason Michael Paul, de producer van The Legend of Zelda: Symphony of the Goddesses. Dit is een concert tour in het teken van Nintendo's The Legend of Zelda-serie. Het interview behandelt als eerste hoe Jason Michael Paul verzeilt raakte in zo'n grote onderneming als dit. Hij vertelt hoe hij in 2004 werd benaderd door Squaresoft om een concert de produceren met game-muziek. De muziek van Final Fantasy en een concert van Dragon Quest dat hij bijwoonde in Japan wisten hem ervan te overtuigen dat hij dit ook wilde doen. Inmiddels produceert hij al zo'n dertien jaar videogame muziekconcerten over de hele wereld.

464

Vooks merkte op dat het laatste Zelda-concert in Australië dateert uit 2013 en dat er inmiddels een aantal nieuwe games zijn verschenen. Komt The Legend of Zelda: Breath of the Wild ook aan bod? Volgens Jason Michael Paul zeker wel (vertaald):

"De show die je in Sydney [2013] zag, is niet dezelfde show die je nu zult zien, het is compleet anders. Slechts 20% van de show is hetzelfde als vorige keer. Zo hebben we bijvoorbeeld nieuwe stukken en méér stukken van Skyward Sword.

We hebben nieuwe akkoorden van Breath of the Wild, die zijn geweldig en we hebben er een heleboel gameplay-elementen, sound effects en andere coole dingen in verwerkt. We hebben ook Twilight Princess HD, aangezien die nu uitgekomen is. Waar moet ik beginnen?! Onze ouverture is geüpdate, en omvat Breath of the Wild. We hebben een nieuwe intermezzo die je aan het huilen krijgt, het is echt bizar.

We hebben alle updates, voor alle games. Als het is uitgebracht, is het opgenomen in ons nieuwe programma."


Het nieuwe programma belooft fans ook mee te nemen door het Hyrule en Lorule van The Legend of Zelda: A Link Between Worlds.

465

Verder komt de werkwijze en samenwerking met Nintendo ter sprake. Daarover zegt de producer het volgende (vertaald):

"We hebben een erg goed werkproces; het start conceptueel met muziek, in samenwerking met producers en onze arrangeurs. Zodra onze arrangementen gemaakt zijn krijgen we goedkeuring van Nintendo, of juist commentaar. Daar gaan we dan mee aan de slag om het vervolgens te editen. Vervolgens voegen we hier videomateriaal aan toe, sturen we het direct naar Nintendo's serie-producer Mr Aonuma en music director Mr Kondo. Het gaat echt naar de mensen die betrokken zijn bij de games, wat geweldig is.

Wat uniek is aan onze performance, is dat we de muzikanten graag ook in de spotlights zetten. We mengen gameplay-footage, FMV's, testimoniums van Mr Miyamoto, Mr Aonuma en Mr Kondo met beelden van onze muzikanten. Dus als er bijvoorbeeld een solo is met een piccolo of fluit dan tonen we dat."


De mogelijkheid van een All Nintendo-concert wordt ook benoemd. Jason Michael Paul ziet dat wel zitten, sterker nog: hij heeft het al eens voorgesteld. Hij zie dit (vertaald):

"Natuurlijk is dat volledig in handen van Nintendo. Ik heb deze ideeën al jaren gepresenteerd. Hopelijk krijg ik mijn kans om dat te doen en hopelijk heb ik de The Legend of Zelda-franchise genoeg eer aangedaan om dat te mogen doen. Het creëren van een Nintendo All Star-concert is beslist iets dat ik graag zou doen. Een concert met alle Nintendo IP's, dat zou fenomenaal zijn!"


Volgens Jason Michael Paul wordt dergelijke game-muziek vaak afgedaan als achtergrondmuziek, geschikt voor in een lift, maar niet meer dan dat. Hij wil dit beeld graag doorbreken. Het is echte muziek, zo zegt hij, en het moet op die manier worden gerespecteerd.
Next articleNintendo stopt productie van New Nintendo 3DS ook in Europa Previous articlePrijsvraagwinnaar Splatoon 2

Reacties van gebruikers

Avatar
Duncan | 16 juli 2017 14:20 | #276237
Zo'n Nintendo all-star concert zie ik wel zitten.

Alleen alsjeblieft niet meer in de HMH, zoals met Zelda destijds. Wat een pauperaccommodatie voor orkestrale muziek is dat zeg. Ik krijg er nog steeds nachtmerries van.
Avatar
Paul H. | 16 juli 2017 14:24 | #276239
collapse
Huh, BotW had toch nauwelijks muziek? /s
Avatar
MVG | 16 juli 2017 14:39 | #276241
Reactie op post #276239 van Paul H.
collapse
Het is allemaal wat subtieler in het spel verwerkt, maar "Breath of the Wild" heeft wel degelijk een erg sterke én grootse soundtrack! Het is wat minder gericht op muziekjes die meteen in je hoofd blijven zitten omdat ze continu te horen zijn, maar het spel bevat eveneens nummers die echt geweldig zijn. Een iets andere benadering, maar werkt prima. Het is wat filmischer en meer gebalanceerd, waardoor de stukken mét uitgesproken muziek ook sterker tot hun recht komen. De accenten worden sterker gelegd.

Ik zou dat graag eens meemaken, zo'n Zelda-concert. Of beter: een Nintendo-concert! Ben ook benieuwd welke nummers er dan te horen zouden zijn. Uiteraard Mario en Zelda muziek, maar misschien ook wat meer verrassende keuzes of medleys met allerlei muziek erin verwerkt, van NES tot Switch zeg maar. Zou echt supertof zijn! Very Happy
Avatar
Paul H. | 16 juli 2017 14:43 | #276242
Reactie op post #276241 van MVG
collapse
Avatar
MVG | 16 juli 2017 16:14 | #276252
Reactie op post #276242 van Paul H.
collapse
Haha, daar had ik dan overheen gelezen. Dan nog denken veel mensen wel dat "Breath of the Wild" nauwelijks muziek heeft. Voor hen dan maar. Wink
Avatar
Paul H. | 16 juli 2017 16:18 | #276253
Reactie op post #276252 van MVG
collapse
Haha ja ik weet het, daar was mijn comment ook eigenlijk voor bedoelt Razz
Avatar
MVG | 16 juli 2017 21:29 | #276272
Reactie op post #276253 van Paul H.
Lijkt me wel geweldig, zo'n concert! Momenteel ben ik nog veel met "Breath of the Wild" bezig, als mijn beperkte vrije tijd het toelaat. Het spel heeft echt geweldige muziek.

In zo'n concert zou ik dat graag terug willen horen. Ook van vele andere Nintendo games trouwens, liefst ook nummers die je echt niet zou verwachten maar als fan wel herkent. Very Happy

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.