Nintendo Nederland vat informatie over Xenoblade Chronicles 2 samen Nieuws | 16 juli 2017 19:36 | Auteur: Ricardo | Bron: Nintendo Nederland

Op de Nederlandse Nintendo-website is een overzichtelijke samenvatting van de informatie over Xenoblade Chronicles 2 verschenen.

Xenoblade Chronicles 2 is het derde spel in de Xenoblade Chronicles-serie. De game belooft een meeslepende RPG te worden, waarin mensen zich hebben gevestigd op verschillende Titanen tussen de wolkendekens. Qua verhaalvertelling zal het spel meer in de richting van het eerste spel uit de serie te gaan, maar ook de exploratie uit Xenoblade Chronicles X keert terug. Nintendo Nederland komt nu met een bericht waarin alle informatie op een rijtje wordt gezet. We vinden hier niet zozeer nieuwe informatie, maar het geeft wel een helder beeld van wat we mogen verwachten. De pagina, die je hier vindt, verwijst tevens door naar een viertal muziekstukken uit het spel.

RPG-fanaten mogen zich verheugen op de release van Xenoblade Chronicles 2 in de winter van dit jaar.
Next articleNintendo blokkeert spelers met slechte internetverbinding tijdelijk... Previous articleNintendo stopt productie van New Nintendo 3DS ook in Europa

Reacties van gebruikers

Avatar
Lucas | 17 juli 2017 09:46 | #276293
Voor wat ik gezien heb ben ik niet heel enthousiast erover, behalve dat het nu deel 2 is en meer lijkt op deel 1. Ik ga dit spel zeker spelen en hopelijk net als de vorige 2 delen ook uitspelen.
Avatar
MVG | 17 juli 2017 11:08 | #276296
collapse
Het is deel 2. De simpelste vraag: waarom? Zet het voort waar deel 1 over ging? Waar zijn Shulk, Reyn, Fiora, Dunban en de rest? Na al die uren heb je wel een soort band gebouwd met die personages, dus waar zijn ze gebleven? Compleet andere wereld?

Lijkt erop dat deze reeks hetzelfde doet als Final Fantasy: ieder deel is anders, zonder al teveel verwijzingen naar vorig deel. Net als in "Xenoblade Chronicles X" eigenlijk. Waarom dit dan een deel 2 betreft, zie ik nog niet zo. Het had ook bijv. "Xenoblade Adventures" of "Xenoblade Revolution" kunnen zijn.

Ik zeg niet dat een vervolg een 1:1 voortzetting moet zijn van een eerste deel. We hebben de wereld van deel 1 en de bijhorende personages in dat spel immers al wel erg veel gezien, aangezien het spel zo gigantisch is. Ik zie hier alleen dat ze weer vanaf het nulpunt zijn begonnen. Waarom is dit dan een deel 2? Waarom helemaal niks doen met de personages die we kennen, vanaf 0 beginnen en al het eerdere negeren?

Persoonlijk zou ik hier juist graag wat meer binding met het eerste spel zien. Wat herkenbaarheid. Even onderstrepen waarom we deze games ook alweer spelen. In dat opzicht zie ik dat nu nog niet zo. Een soortgelijke wereld en vechtsysteem, maar weinig indicatie waarom dit een deel 2 is. Niet meer dan bij "Xenoblade Chronicles X".

Misschien nog te vroeg om er iets over te zeggen. We weten nog niet zoveel. Het ziet er ook allemaal niet slecht uit. Het probleem is meer dat ik niet echt zie waarom dit deel 2 is, terwijl deel X dat blijkbaar niet was. We zien het later dit jaar. Smile
Avatar
Ricardo | 17 juli 2017 12:21 | #276299
Reactie op post #276296 van MVG
collapse
Een soortgelijke wereld en vechtsysteem


Met wat je hier zegt zit je denk ik al heel erg in de goede richting. Dit is niet Xenoblade Chronicles 2 omdat het qua verhaal of personages een voortzetting is, maar omdat eigenlijk alles dat de game doet 'soortgelijk' is aan het eerste deel. Je ziet aan alles dat er wordt teruggegaan naar wat het eerste deel ook deed. De wereld lijkt meer op die van het origineel, het speelt zich wederom af op Titanen, we zien geen Skells meer, de muziek doet ook erg veel denken aan de eerste game en het verhaal komt meer centraal te staan. Het neigt meer naar het lineaire en verhalende van Xenoblade Chronicles.

De producer heeft eerder dit gezegd: “It's a completely different world, with completely new characters. It's a different game.”
Maar nog belangrijker dit: “I feel as though Xenoblade 1 and 2 are connected and linked in the sense that they're linear and story-driven games, whereas Xenoblade Chronicles X was more focused on open world and exploration, and maybe an online aspect. I feel like I'd like to continue to create games separating those two aspects out.”

Hij verdeelt de games dus eigenlijk in twee soorten: verhalend/lineair of juist volledig gefocust op exploratie.
Avatar
MVG | 17 juli 2017 17:09 | #276309
Reactie op post #276299 van Ricardo
Had dit al eens ergens gelezen inderdaad. Ik begrijp ook best dat we niet nogmaals 100+ uur met Shulk en co. op de Bionis en Mechonis gaan rondopen, omdat het wel veel van hetzelfde zou worden.

Iets nieuws is ook niet verkeerd, maar ik zou graag meer binding zien met het eerste deel. Dat het wat meer met elkaar verworven is en daardoor ook een deel 2 is. Niet alleen omdat het een spel is, dat op dezelfde manier verloopt of ongeveer dezelfde gameplay elementen kent. Wat meer herkenning, zonder meteen een makkelijk vervolg ervan te maken of compleet.

Dit voel al meer als de eerste "Xenoblade Chronicles" aan, dan "Xenoblade Chronicles X". Dat vind ik wel positief, al mis ik nog teveel informatie om hier direct een deel 2 in te zien. Naarmate het jaar verder vordert zullen we wel zien welke kant dit deel opgaat. Ik heb er best verwachtingen van, dus hoop op het beste. Smile

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Xenoblade Chronicles 2

Platform: Nintendo Switch
Genre: JRPG
Ontwikkelaar: Monolith Soft
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 01 december 2017

Screenshots