Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia Season Pass Special | 02 augustus 2017 17:00 | Auteur: Daan

Intelligent Systems heeft, net als voor de vorige Nintendo 3DS-titels uit de Fire Emblem-serie, weer downloadbare content voorbereid. De focus ligt op benodigdheden voor een succesvol avontuur. Deze benodigdheden kun je per stuk, in pakketten of met een Season Pass in huis halen. De Season Pass kost €44,99 en dat laat je met vragen achter. We geven onze impressies op ieder pakket!

Fledgling Warriors (€7,99)
Met het Fledgling Warriors-pakket kun je een sterke start maken met Fire Emblem Echoes. Het geeft je toegang tot wapens, gebruiksvoorwerpen, experience points en nog heel wat meer. Hiervoor struin je drie dungeons af die je in het normale avontuur al tegenkomt en dat voelt een tikkeltje lui. Daarnaast verdien je spullen die je na enkele uren spelen al niet meer nodig hebt. Enkel aan een beginner zou ik dit pakket aanbevelen.

Score: 2/5

17


Undaunted Heroes (€9,99)
Undaunted Heroes introduceert kerkers die het grinden draagbaarder maken. Wederom verkrijg je met dit pakket wapens en experience points. Inner Sanctum, de plek waar zich gebruiksvoorwerpen bevinden, brengt uitstekende schatten met zich mee voor je personages. Lords of the Grave en Wealth Before Health geven je toegang tot experience points en bakken geld, waardoor ieder de game in "no time" kan doorlopen. Hoewel je de content meteen kunt gebruiken, doe je er verstandig aan het te bewaren tot het eind van het spel.

Score: 4/5

Lost Altars (€14,99)
Dit pakket geeft toegang tot tien speciale ''overclasses'', waarmee je personages nog een klasse kan laten groeien. Mocht je bijvoorbeeld een Hero-personage hebben, dan is het mogelijk deze te upgraden naar een Conqueror. Met iedere klasse krijg je toegang tot compleet nieuwe vaardigheden. Sommige van deze bevatten aanvallen die normaliter door de vijanden worden gebruikt. Hoewel het klinkt alsof dit het geld waard is, zullen de meeste spelers niet gelijk aan de vereisten zitten. Het zal koste noch moeite vergen om een personage naar level 20 te upgraden, waardoor het pakket moeilijk aan te bevelen valt. Lost Altars valt alleen maar aan te raden voor de fanatieke fans die alles uit het spel willen halen.

Score: 3/5

18


Rise of the Deliverance (€12,99)
Terwijl andere Fire Emblem-games vele nieuwe DLC-verhalen bevatten, kent Shadows of Valentia maar één verhalenset. Rise of the Deliverance brengt een pakket van vier missies die een gloednieuw verhaal vertellen. De missies praten je bij over het onstaan van de Deliverance, een groep waarbij Alm zich op een gegeven moment aansluit. Je leert wat er vooraf ging aan het verhaal ging, hoe de personages samen kwamen en hoe ze probeerden Zofia op eigen houtje te redden. De maps hebben unieke doelen en geven je fantastische wapens als beloning. Deze wapens kun je, begrijpelijk, slechts één maal verdienen. Helaas ben je binnen een uur door dit pakket heen. Je krijgt er nieuwe gesproken dialogen voor terug, maar toch had het wel iets langer door mogen gaan.

Score: 3/5

Cipher Companions (€4,99)
Naar mijn mening krijg je hier de meeste waarde voor je geld. Met dit pakket krijg je toegang tot vier splinternieuwe personages voor Fire Emblem Echoes. De characters komen oorspronkelijk uit het kaartspel Fire Emblem Cipher, waar ze bestaande grootheden bijstaan in hun strijd. Je leert de personages kennen in twee aparte missies, compleet met beknopte dialogen om ze te introduceren. Tijdens de reis krijgen ze dezelfde support conversaties als bestaande personages, waardoor het hoofdverhaal gelijk een nieuwe dimensie krijgt. De vier personages zijn Emma (Falcon Knight), Randal (Paladin), Shade (Saint) en Yuzu (Priestress). De classes zijn anders dan hun kaartvarianten, al hadden ze daar een Fire Emblem Fates-achtergrond. Het zijn nuttige personages om je opties te vergroten en een overwinning veilig te stellen. Hun eigenzinnige vaardigheden maakt ze absoluut de moeite waard.

Score: 5/5

16


Conclusie
Is de Fire Emblem Echoes Season Pass de aanschaf waard? Als je van plan bent om minimaal vier van deze pakketten aan te schaffen, dan is het een optie. Je krijgt dat vijfde pakket dan voor niks, waardoor het kiezen voor de Season Pass zijn vruchten afwerpt. Dat gezegd hebbende, Cipher Companions en Undaunted Heroes zijn de enige must haves hier. Voor de doorwinterde fan kan ik me voorstellen dat de meeste content wel zal interesseren, maar weet goed waarvoor je betaalt! Een uur aan splinternieuwe verhaallijnen is leuk, maar komt met een stevig prijskaartje. Dat gevoel houd ik hier over: helemaal niets mis mee, maar prijzig.
Next articleGear Club Unlimited scheurt dit najaar naar de Nintendo Switch... Previous articleRipstone brengt schaakspel Chess Ultra naar de Nintendo Switch

Reacties van gebruikers

Avatar
HooksinVincent | 02 augustus 2017 20:53 | #276651
Ik wacht wel op een aanbieding :p

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia

Platform: Nintendo 3DS
Genre: SRPG
Ontwikkelaar: Intelligent Systems
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 19 mei 2017

Screenshots