Pokémon GO in Leidschendam & Zoetermeer Special | 09 augustus 2017 08:00 | Auteur: Jeroen K.

Vorige week kondigde Niantic plotseling aan dat we in Europa voor korte tijd enkele zeldzame Pokémon gaan tegenkomen in Pokémon GO. In een paar geselecteerde steden zullen Kangaskhan en Unown opduiken. In Nederland zouden deze Pokémon gaan verschijnen in veelal niet de meest voor de hand liggende plekken: Almere, Amsterdam, Leidschendam en Zoetermeer. N1ntendo ging op pad in de twee laatstgenoemde steden op jacht naar Kangaskhan en Unown.

Leidschendam
De zoektocht naar zeldzame Pokémon begon voor ons in Leidschendam. Na een klein uurtje in de auto arriveerden we bij winkelcentrum Leidschenhage met hoge verwachtingen. Na een gratis parkeerplek bemachtigd te hebben op het dak van het winkelcentrum, begonnen we de Pokémon-jacht onderaan de trap. Het publiek van Leidschenhage kon je gemakkelijk in twee groepen onderscheiden. Aan de ene kant was er het winkelend publiek dat afwisselend nieuwsgierig of geïrriteerd reageerde. Aan de andere kant bevonden zich overal grote groepen Pokémon-spelers, gekluisterd aan hun mobiele telefoon.

unown

Het winkelcentrum stelde niet teleur. Voordat we goed en wel de situatie konden vatten, bevonden we ons in een winkelcentrum dat compleet vol met luremodules gestampt was. Na slechts enkele stappen in het mooie openluchtwinkelcentrum gezet te hebben, kwamen we de eerste paar Kangaskhan al tegen. Zeker vier Kangaskhan verschenen op het handjevol PokéStops in ons bereik, en ook de Unown hielden zich niet lang schuil. Na een klein half uur hadden we zeker vier Unown en tien Kangaskhan in de pocket. De normaal (bijna) onmogelijk verkrijgbare twee Pokémon verschenen dus voor de verandering om de haverklap. Nader onderzoek wijst ook uit dat (wellicht dankzij de luremodules) de zeldzame Pokémon in Leidschendam zich vooral in het winkelcentrum tonen, en een stuk minder in de stad zelf. Tevreden vervolgden we onze reis richting Zoetermeer...

Zoetermeer
Aangekomen in Zoetermeer, besloten we direct weer richting het winkelcentrum te gaan. Hier viel de oogst echter wat tegen. Het begin van het winkelgebied had ons weinig te bieden, en we gingen als eerste naar de Lugia Raid toe. Hier hoefde je voor de verandering niet te wachten op mensen met wie je moest afspreken wanneer te beginnen, want wanneer je op 'battle' klikte kwamen er vanzelf wel genoeg trainers bij. Waar je normaliter contact legt met de medetrainers in je eigen stad, kon je hier dus zonder overleg het gevecht in. Met zoveel Pokémon-spelers in de omgeving hadden de servers van Niantic het er echter duidelijk moeilijk mee, dus dat belooft nog wat voor de toekomstige evenementen in Europa...

pokemongozoetermeer

Zoetermeer versus Leidschendam
Zoals gezegd viel de oogst in Zoetermeer wat tegen. Natuurlijk hangt dat wat je tegenkomt helemaal af van een momentopname, maar op een paar Kangaskhan na vonden we enkel Spinarak en Rattata in het winkelcentrum. In Leidschendam was er toch veel meer variatie te vinden, met genoeg Poliwag, Remoraid, Octillery, Magnemite, Growlithe, Chinchou, Mantine, Bellsprout, Slowpoke, Magikarp, Psyduck en meer. Een blik op de kaart vertelt ons dat de Unown in Zoetermeer zich veel meer verspreiden over de stad. De capaciteit van het winkelcentrum in Zoetermeer is dan wel weer een stuk groter dan die van Leidschendam, waardoor de trainers wat meer verspreid werden over de winkelstraten.

Conclusie
Alles bij elkaar zijn we tevreden over de evenementen die Niantic georganiseerd heeft. Door spelers ruim twee weken de tijd te bieden, voorkomt het bedrijf een te grote drukte. Toch verzamelen zich genoeg Pokémon-spelers bij elkaar, waardoor dit evenement je een uitgelezen kans biedt om aan legendarische Raids deel te nemen. Wij waren vooral tevreden over het winkelcentrum Leidschenhage in Leidschendam, waar zich een heleboel zeldzame en andere goede Pokémon verzamelden op een klein gebied. Mocht je liever een wandeling door de stad maken, dan heb je in Zoetermeer wellicht meer kans op succes.

De andere deelnemende steden in Nederland zijn Amsterdam en Almere. Ben jij al op zoek gegaan naar Kangaskhan en Unown? Deel je verhalen in de reactiesectie!
Next articleApollo Justice: Ace Attorney krijgt heruitgave in de Nintendo... Previous articleGame Freak: "Situatie met Nintendo Switch is beslist anders"

Reacties van gebruikers

Avatar
Jerone | 09 augustus 2017 08:51 | #276766
collapse
Leuk voor de mensen die in Amsterdam en omgeving wonen, dikke middelvinger naar de rest van Nederland. Was het zo moeilijk om die locaties wat meer over het land te verdelen?

Ik blijf erbij: alles wat Niantec fout KAN doen, doen ze fout.
Avatar
Jeroen K. | 09 augustus 2017 09:47 | #276767
Reactie op post #276766 van Jerone
collapse
Die vier winkelcentra van Unibail-Rodamco bevinden zich in Leidschendam, Zoetermeer, Amstelveen en Almere. Ik snap wel dat ze een samenwerking met zo'n keten aangaan om het wat gemakkelijker te organiseren. Anders hadden ze inderdaad beter iets als Den Haag - Utrecht - Zwolle - Breda kunnen doen.
Avatar
FalconPawnch | 09 augustus 2017 10:11 | #276768
Reactie op post #276767 van Jeroen K.
Rotterdam?

Anyways, ik heb gewoon geen mogelijkheid om er naartoe te gaan. Ik snap sowieso al niet waarom het plaatsgebonden moet zijn. Met Halloween kunnen ze toch ook landelijk meer Gengar en Haunter laten verschijnen? Dan is dit gewoon een flinke steek in de rug voor mensen die van ver moeten komen... Moet je eens even nagaan wat het kost om met OV naar Zoetermeer of Leidschendam te reizen vanuit Hellevoetsluis, of limburg. Ik zit dan ook nog eens met een klein kind waar ik op moet passen. Ik loop dagelijks buiten met kinderwagen maar ik ga echt niet het OV in met dat onhandige geval. Niet alleen voor twee Pokemon.

Trouwens, wist je dat... de enige Unown die je kan vangen zijn E U R O P.
Avatar
FalconPawnch | 09 augustus 2017 10:20 | #276769
Reactie op post #276766 van Jerone
Kijk uit hoor, straks gaan mensen je nog vragen waarom je deze game nog speelt.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Pokémon GO

Platform: iOS
Genre: Augmented Reality
Ontwikkelaar: Niantic
Uitgever: The Pokémon Company
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: N.v.t.
Releasedatum: 16 juli 2016

Pokémon GO

Platform: Android
Genre: Augmented Reality
Ontwikkelaar: Niantic
Uitgever: The Pokémon Company
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1
Releasedatum: 16 juli 2016